mozzarella crème met tomaat en avocado

Mozzarella crème met tomaat en avocado

Mozzarella, basilicum en tomaat dat is een super gouden trio vind je ook niet? Dan kan het wat mij betreft al niet meer stuk. Serveer deze feestelijke zijdezachte mozzarella crème met tomaat en avocado bij de brunch met Pasen, of Pinksteren of gewoon op een doordeweekse donderdag mag ook. Omdat mozzarella een Italiaans product is heb ik met de laagjes in het glas de Italiaanse vlag gemaakt, groen, wit, rood. De tomaten heb ik helemaal gepureerd tot een soort schuimige mousse, maar je kunt -het vruchtvlees van- de tomaat ook in blokjes snijden en die op de mozzarella crème leggen.

Ik had de mozzarella crème met tomaat en avocado eigenlijk bedoeld als klein voorgerechtje of amuse. Maar mijn heer Hans en ik hebben dit als zalige zondagse lunch gegeten en een dubbele portie genomen in grotere glazen, zie foto’s.

Vooraf maken
De mozzarella crème kan je wel een tijdje vooraf maken. Handig als je niet te lang in de keuken wilt staan als je gasten krijgt. Op zich is het makkelijk om te maken, het moeilijkst is de laagjes een beetje zonder knoeien in het glas krijgen. Geduldwerkje of gebruik een spuitzak, zoals ik. Meng de stukjes avocado met wat citroensap en de pesto. Die komt onder in het glas en daarop schep of spuit je de mozzarella crème. Even gladstrijken en zet het zo afgedekt in de koelkast. Laat het wel even op temperatuur komen, ong. 15 minuten is wel lekkerder dan ijskoud. De tomatenmousse maak je vlak van tevoren vers dan is hij mooi schuimig in het glas en blijven de voedingsstoffen goed bewaard.

Met mozzarella zijn zoveel leuke dingen mogelijk, gemarineerd, of gesmolten in een klassiek Italiaans gerecht. De mini-bolletjes zijn ongelooflijk makkelijk in te zetten in een salade of bij een borrelhapje. Of wat te denken van meelvervanger in de Fabuleuze flensjes? Groot voordeel is ook dat vrijwel iedereen het lust want echt heel erg naar kaas smaakt het niet, en het heeft een mooie zachte structuur.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze mozzarella crème met tomaat en avocado

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Mozzarella crème met tomaat en avocado

mozzarella crème met tomaat en avocado

Door Anna-Karina Geplaatst maart 5, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 2,3 gr. pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten

Serveer deze feestelijke zijdezachte mozzarella crème met tomaat en avocado bij de brunch met Pasen, Pinksteren of gewoon op een doordeweekse donderdag mag ook.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pluk of knip de mozzarella in kleinere stukjes en doe in een hoge kom. Giet er 125 ml slagroom bij en een snufje kruidenzout. Pureer dit met de staafmixer tot je een stevige massa hebt zonder grove stukken. (het lijkt een beetje op slush ijs qua structuur)
  2. Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met wat citroensap. Maak van pesto en wat van de mozzarella crème een dressing voor op de avocado.
  3. Verdeel de avocado blokjes over 4 mooie glazen. Port- wijn- of champagneglazen op een voet. Of lage brede sapglazen alles kan eigenlijk wel. Lepel zonder knoeien de dressing op de avocado en strijk glad.
  4. Schep met en smalle lepel (of spuit) de mozzarella crème in porties over de glazen. Strijk ook deze laag glad. Zet indien gewenst gekoeld en afgedekt weg tot 15 minuten voor gebruik.
  5. Vlak voor het serveren: Was de tomaten, snijd ze in vieren en pureer tot een schuimige massa met kruidenzout en peper naar smaak, dus proef! Als je van pittig houdt kan er een drupje tabasco in.
    Als je liever stukjes tomaat wilt verwijder dan de zaden en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  6. Schenk het tomatenschuim (of de stukjes) bovenop de mozzarella crème en garneer met een blaadje basilicum of dot pesto. Serveer onmiddellijk met een niet te grote lepel. Van onder naar boven lepelen zodat je van alle lagen de smaak meekrijgt! Feestelijk en zijdezacht, alsof er een engeltje over je tong...

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 gedachten over “Mozzarella crème met tomaat en avocado”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

277 Shares
Share205
Pin72
Tweet