Mozzarella, basilicum en tomaat dat is echt een gouden trio, vind je ook niet? Iedereen kent toch wel de Italiaanse mini borrelspiesjes? Nou zoiets, maar dan in een andere vorm. Naast mijn tic voor spiesjes, heb ik een voorkeur voor eten in een glaasje. Ook deze feestelijke, zijdezachte mozzarella crème met tomaat en avocado zit weer in een glas! Niet alleen mooi voor de Paasbrunch maar ook gewoon op een doordeweekse maandag toegestaan. Want met 2.35 gram koolhydraten per amuseportie kun je er met een gerust hart van eten. Een dubbele portie als lunch bevat dus slechts 4.7 gram koolhydraten.
Italiaanse vlag
Omdat mozzarella een Italiaans product is heb ik met de laagjes in het glas de Italiaanse vlag gemaakt, groen, wit, rood. De tomaten heb ik tot een soort schuimige mousse gepureerd, zalig! Maar je kunt -het vruchtvlees van- de tomaat ook in blokjes snijden en die op de mozzarella crème leggen.
Vooraf maken
De mozzarellacrème kan je wel een tijdje vooraf maken. Handig als je niet te lang in de keuken wilt staan als je gasten krijgt. Op zich is het makkelijk om te maken. Om de onderste laagjes zonder knoeien in het glas te krijgen, gebruik je het best een spuitzak. Koel wegzetten tot gebruik. Laat het op temperatuur komen voor het serveren, ongeveer 15 minuten. De tomatenmousse maak je vlak van tevoren vers. Zo is hij mooi schuimig in het glas en blijven de voedingsstoffen het best bewaard.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je mozzarella crème met tomaat en avocado
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Mozzarella crème met tomaat en avocado
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Mozzarellacrème
- 1 bol mozzarella, 125 g uitgelekt
- 125 ml slagroom
- snuf selderij- of kruidenzout, of selderiezout naar smaak
Avocado laag
- 1 el zelfgemaakte pesto, eventueel extra voor garnering
- ½ avocado, in blokjes
- kneepje citroensap
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Mozzarella crème
- Pluk de mozzarella in stukjes en doe in pureer met de slagroom en kruidenzout tot een egale mousse.
Avocadolaag
- Maak verse pesto volgens dit recept in 8 minuten.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met wat citroensap. Verdeel de avocado blokjes over 4 glaasjes. Maak van 1 el pesto en een beetje mozzarella crème een dressing, lepel (of spuit) zonder knoeien de dressing op de avocadoblokjes en strijk glad.
- Spuit een laagje mozzarella crème in de glazen. Strijk ook deze laag glad. Zet gekoeld en afgedekt weg. Laat 15 minuten voor gebruik op temperatuur komen.
Tomatenschuim en serveren
- Snijd de tomaten in vieren en pureer met kruidenzout, peper en een drupje tabasco tot een schuimige massa. Verdeel het tomatenschuim over de glazen en garneer met een blaadje basilicum of dot pesto. Serveer onmiddellijk.
- Van onder naar boven lepelen zodat je van alle lagen de smaak meekrijgt. Feestelijk en zijdezacht, alsof er een engeltje over je tong…
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
lekker!
Bij mij werd het wel een beetje een soepje zonder stevige laagjes zodra ik de lepel erin zette. De mozzarella was zo vloeibaar als melk geworden. Teveel slagroom misschien en een erg natte moz. bol? Past in ieder geval goed bij een low carb, high fat, en had daarom alle ingredienten al in huis 🙂 Oh ja geen pesto maar tapenade (pesto voorraadje was al op) gebruikt.
Verassend tussendoortje!
Je hebt neem ik aan alleen de bol gebruikt en het water bij de mozzarella weggegooid, mozzarella is gewoon een stevige bol kaas, toch? Op foto 4 en 5 zie je precies hoe dik het bij mij was.
Wat een heerlijk fris voorafje. ’t Is wel lekker wanneer alle ingrediënten koud zijn.
Heel makkelijk te maken.
Behalve de avocado komen bij mij de ingrediënten uit de koelkast en zijn dus inderdaad koud.
Mozzarella creme met tomaat en avocado gemaakt, een klein feestje in een glas!!!!
Het recept doorgeven aan een mede kha eter, dus een dag later nog een keer gegeten, net zo lekker!!
Wat leuk, ik heb er weer een ambassadeur bij! Dank en geniet ervan!
Wat een leuk recept Anna-Karina! komt snel op tafel.
Pasen! 😉
Mmmmmmmmmmmm ?
Ziet er heerlijk uit, ik denk dat ik hem ga maken met hüttenkäse. 🙂