mozzarella crème met tomaat en avocado

Mozzarella crème met tomaat en avocado

Mozzarella, basilicum en tomaat dat is echt een gouden trio, vind je ook niet? Iedereen kent toch wel de Italiaanse mini borrelspiesjes? Nou zoiets, maar dan in een andere vorm. Naast mijn tic voor spiesjes, heb ik een voorkeur voor eten in een glaasje.  Ook deze feestelijke, zijdezachte mozzarella crème met tomaat en avocado zit weer in een glas! Niet alleen mooi voor de Paasbrunch maar ook gewoon op een doordeweekse maandag toegestaan. Want met 2.35 gram koolhydraten per amuseportie kun je er met een gerust hart van eten. Een dubbele portie als lunch bevat dus slechts 4.7 gram koolhydraten.

Advertentie

Italiaanse vlag

Omdat mozzarella een Italiaans product is heb ik met de laagjes in het glas de Italiaanse vlag gemaakt, groen, wit, rood. De tomaten heb ik tot een soort schuimige mousse gepureerd, zalig! Maar je kunt -het vruchtvlees van- de tomaat ook in blokjes snijden en die op de mozzarella crème leggen.

Vooraf maken

De mozzarellacrème kan je wel een tijdje vooraf maken. Handig als je niet te lang in de keuken wilt staan als je gasten krijgt. Op zich is het makkelijk om te maken. Om de onderste laagjes zonder knoeien in het glas te krijgen, gebruik je het best een spuitzak. Koel wegzetten tot gebruik. Laat het op temperatuur komen voor het serveren, ongeveer 15 minuten. De tomatenmousse maak je vlak van tevoren vers. Zo is hij mooi schuimig in het glas en blijven de voedingsstoffen het best bewaard.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

mozzarella crème met tomaat en avocado
mozzarella crème met tomaat en avocado

Zo maak je mozzarella crème met tomaat en avocado

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Mozzarella crème met tomaat en avocado

Serveer deze feestelijke. zijdezachte mozzarella crème met tomaat en avocado bij de brunch met Pasen, Pinksteren of gewoon op een doordeweekse donderdag mag ook.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per amuseportie (dubbel voor 2 x lunch)
kcal 232.2 koolhydraten 2.35 geiwitten 7.42 gvetten 21.42 gvezels 1 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 amuseporties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Mozzarellacrème

Avocado laag

Tomatenschuim

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Mozzarella crème

  • Pluk de mozzarella in stukjes en doe in pureer met de slagroom en kruidenzout tot een egale mousse.

Avocadolaag

  • Maak verse pesto volgens dit recept in 8 minuten.
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met wat citroensap. Verdeel de avocado blokjes over 4 glaasjes. Maak van 1 el pesto en een beetje mozzarella crème een dressing, lepel (of spuit) zonder knoeien de dressing op de avocadoblokjes en strijk glad.
  • Spuit een laagje mozzarella crème in de glazen. Strijk ook deze laag glad. Zet gekoeld en afgedekt weg. Laat 15 minuten voor gebruik op temperatuur komen.

Tomatenschuim en serveren

  • Snijd de tomaten in vieren en pureer met kruidenzout, peper en een drupje tabasco tot een schuimige massa. Verdeel het tomatenschuim over de glazen en garneer met een blaadje basilicum of dot pesto. Serveer onmiddellijk.
  • Van onder naar boven lepelen zodat je van alle lagen de smaak meekrijgt. Feestelijk en zijdezacht, alsof er een engeltje over je tong…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



10 gedachten over “Mozzarella crème met tomaat en avocado”

  1. lekker!

    Bij mij werd het wel een beetje een soepje zonder stevige laagjes zodra ik de lepel erin zette. De mozzarella was zo vloeibaar als melk geworden. Teveel slagroom misschien en een erg natte moz. bol? Past in ieder geval goed bij een low carb, high fat, en had daarom alle ingredienten al in huis 🙂 Oh ja geen pesto maar tapenade (pesto voorraadje was al op) gebruikt.

    Verassend tussendoortje!

    1. Je hebt neem ik aan alleen de bol gebruikt en het water bij de mozzarella weggegooid, mozzarella is gewoon een stevige bol kaas, toch? Op foto 4 en 5 zie je precies hoe dik het bij mij was.

  2. Ingrid Pennock

    Wat een heerlijk fris voorafje. ’t Is wel lekker wanneer alle ingrediënten koud zijn.
    Heel makkelijk te maken.

  3. Mozzarella creme met tomaat en avocado gemaakt, een klein feestje in een glas!!!!

    Het recept doorgeven aan een mede kha eter, dus een dag later nog een keer gegeten, net zo lekker!!

    1. Ziet er heerlijk uit, ik denk dat ik hem ga maken met hüttenkäse. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven