mozzarella crème met tomaat en avocado

Mozzarella crème met tomaat en avocado

Mozzarella, basilicum en tomaat dat is echt een gouden trio, vind je ook niet? Iedereen kent toch wel de Italiaanse mini borrelspiesjes? Nou zoiets, maar dan in een andere vorm. Naast mijn tic voor spiesjes, heb ik een voorkeur voor eten in een glaasje.  Ook deze feestelijke, zijdezachte mozzarella crème met tomaat en avocado zit weer in een glas! Niet alleen mooi voor de Paasbrunch maar ook gewoon op een doordeweekse maandag toegestaan. Want met 2,3 gram koolhydraten per amuseportie kun je er met een gerust hart van eten. Een dubbele portie als lunch bevat dus slechts 4,6 gram koolhydraten.

Italiaanse vlag

Omdat mozzarella een Italiaans product is heb ik met de laagjes in het glas de Italiaanse vlag gemaakt, groen, wit, rood. De tomaten heb ik tot een soort schuimige mousse gepureerd, zalig! Maar je kunt -het vruchtvlees van- de tomaat ook in blokjes snijden en die op de mozzarella crème leggen.

Vooraf maken

De mozzarellacrème kan je wel een tijdje vooraf maken. Handig als je niet te lang in de keuken wilt staan als je gasten krijgt. Op zich is het makkelijk om te maken. Om de onderste laagjes zonder knoeien in het glas te krijgen, gebruik je het best een spuitzak. Koel wegzetten tot gebruik. Laat het op temperatuur komen voor het serveren, ongeveer 15 minuten. De tomatenmousse maak je vlak van tevoren vers. Zo is hij mooi schuimig in het glas en blijven de voedingsstoffen het best bewaard.

 

mozzarella crème met tomaat en avocado

mozzarella crème met tomaat en avocado

Zo maak je mozzarella crème met tomaat en avocado

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Mozzarella crème met tomaat en avocado

door Anna-Karina van Denderen
Serveer deze feestelijke. zijdezachte mozzarella crème met tomaat en avocado bij de brunch met Pasen, Pinksteren of gewoon op een doordeweekse donderdag mag ook.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken, mousse
Voorbereiden: 15 min
Totale tijd: 15 min

Voedingswaarden

2,3 gram koolhydraten per amuseportie (dubbel voor een 2 persoonslunch)
Koolhydraten 2.3 g

Uit recept

4 amuseporties

Ingrediënten

Mozzarellacrème
Avocado laag
Tomatenschuim

Bereiden

Mozzarella crème
  • Pluk de mozzarella in stukjes en doe in pureer met de slagroom en kruidenzout tot een egale mousse.
Avocadolaag
  • Maak verse pesto volgens dit recept in 8 minuten.
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met wat citroensap. Verdeel de avocado blokjes over 4 glaasjes. Maak van 1 el pesto en een beetje mozzarella crème een dressing, lepel (of spuit) zonder knoeien de dressing op de avocadoblokjes en strijk glad.
  • Spuit een laagje mozzarella crème in de glazen. Strijk ook deze laag glad. Zet gekoeld en afgedekt weg. Laat 15 minuten voor gebruik op temperatuur komen.
Tomatenschuim en serveren
  • Snijd de tomaten in vieren en pureer met kruidenzout, peper en een drupje tabasco tot een schuimige massa. Verdeel het tomatenschuim over de glazen en garneer met een blaadje basilicum of dot pesto. Serveer onmiddellijk.
  • Van onder naar boven lepelen zodat je van alle lagen de smaak meekrijgt. Feestelijk en zijdezacht, alsof er een engeltje over je tong...

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 418 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties op “Mozzarella crème met tomaat en avocado”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like