Mini roomkaastaartjes, feestelijk toeteren

mini roomkaastaartjes eenhaps

Eigenlijk zijn deze heerlijke mini roomkaastaartjes met pistachenoten de koolhydraatarme versie van de gewone cheesecakes. Heerlijk als toetje of als gebak tijdens een feestje. Kies  je eigen favoriete garneringen, zo maak je de mini roomkaastaartjes precies af zoals jij ze lekker vindt en steeds weer anders. Ik maakte een taart in een kleine springvorm van 15 cm én de mini roomkaastaartjes, dus 12 vierkantjes. Je kan uiteraard ook een grote springvorm of andere taartvorm gebruiken, pas dan zelf even de baktijden aan.

Je gaat twee eiwitten overhouden, maak daar vooral deze ongelooflijk lekkere amandelkoekjes van!
[fac_icon icon=”chevron-circle-right”]  Of kijk op “Eiwit of eigeel over?”

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

mini roomkaastaartjes eenhaps

Zo maak je de mini roomkaastaartjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

mini roomkaastaartjes eenhaps

Mini roomkaastaartjes

Eigenlijk zijn de mini roomkaas-taartjes met pistachenoten de koolhydraatarme versie van de gewone cheesecakes.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
afkoelen 30 min
Totale tijd 1 uur 5 min

Voedingswaarde

Per stukje
kcal 153.26 koolhydraten 1.2 geiwitten 3.72 gvetten 14.58 gvezels 0.75 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 stukjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

VULLING

KOEK

GARNERING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

KOEK BAKKEN

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 170 °C.
  • Meng amandelmeel, zoetstof en de zachte boter door elkaar. Verdeel dit over de bodems van mini muffinvormpjes of gebruik een springvorm, druk het deeg stevig aan. Bak de bodem 5 minuten tot het goudbruin is. Let op dat het niet gaat verbranden. Laat afkoelen buiten de oven.

VULLING

  • Klop de eieren + extra eidooiers* met roomkaas zachtjes los. Proef en meng vanille en zoetstof naar smaak erdoor. Giet het mengsel bovenop de gebakken en afgekoelde koekbodem.

TAART met vulling BAKKEN

  • Bak de roomkaastaart in 15-25 min. in de voorverwarmde oven lichtjes bruin. Hangt ook af van welke vorm je gebruikt. Test na 15 minuten of jouw roomkaastaart al klaar is om te voorkomen dat deze te lang in de oven staat. De taart is klaar als de bovenkant mooi droog is. De warme taart zal nog zacht zijn maar stijft op bij het afkoelen.

GARNEREN

  • Pel de pistachenootje en hak fijn. Klop crème fraîche (Griekse yoghurt of slagroom kan ook) met zoetstof naar smaak en verdeel dat over de bovenkant van de roomkaastaart. Garneer met pistachenootjes.
    Een beetje fruit kan ook: blauwe bessen, aardbei of wat je zelf lekker vindt. Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


15 gedachten over “Mini roomkaastaartjes, feestelijk toeteren”

  1. Het viel mij nog mee qua smaak uit de vriezer,ik had hem natuurlijk al geheel gemaakt voor de volgende keer weer ik het maar toch gesmuld hoor!!

  2. Bedankt voor de snelle reactie maar het gehele taartje was al klaar heb ook even gegoogled kan per puntjes in vriezen dat maar proberen nogmaals bedankt!!

  3. Kan ik het taartje 15 cm tot het weekend in de koelkast bewaren?? dan pas verjaardag maar net gebakken ziet er goed uit hoop ook dat hij van binnen goed is gelukt 😋😋…

  4. De roomkaas moest op. Hè vervelend. Gezocht naar lekker recept. Makkelijk recept en echt héél errug lekker!!

  5. Ik heb deze al twee keer gemaakt: de eerste keer met 3 eieren, 100g monchou en 200g Griekse yoghurt. Heel goed gelukt maar dochterlief vond ie te zoet. Dan nogmaals gemaakt, weer met 3 eieren, 50g kaas (want ik had weer niet meer :-)) en 200g Griekse yoghurt. Nu vond mijn publiek het niet zoet genoeg 🙂 Ik vond het nu prima haha.

    Ik moet zowel bodem als taart merkelijk langer bakken dan de bakduur aangegeven in het recept. Wat op zich raar is want bij andere recepten heb ik dit niet?! Ik klop de eieren ook quasi stijf. Ik denk dat dat de structuur ten goede komt. Maar dan heb je inderdaad wel barsten.

    Toprecept! Ik ga het zeker nog vaak maken. Bedankt AK!!

    1. Geen idee wat voor ’n vorm je gebruikt, zie de foto’s. Maar zoals ook in de tekst staat: “Hangt ook af van welke vorm je gebruikt. Test na 15 minuten of jouw roomkaastaart al klaar is om te voorkomen dat deze te lang in de oven staat. De taart is klaar als de bovenkant droog is. De warme taart zal nog zacht zijn maar zal opstijven bij het afkoelen.”

  6. Prima recept, ik heb als toevoeging wat cacaopoeder bij de bodem gedaan om een chocoladekoek te krijgen. Voor een lekker winterse variant: meng wat koekkruiden, kaneel en amandelessence door de roomkaas. En voeg evt. nog wat oploskoffie toe.
    Voor een frisse variant; voeg wat citroensap + rasp toe.
    Groetjes en succes met de recepten!

  7. HELP mijn kleindochter wil tracteren en 1 klasgenootje heeft een glucose- EN een lactoseintolerantie. Waardoor kan ik roomboter en roomkaas vervangen!

  8. Mijn cheesecake (in een kleine springvorm) stolt niet. Er kwam een mooi lichtbruin ‘velletje’ op maar de binnenkant is nog vloeibaar. Wat voor een maat eieren gebruik je? Ik heb namelijk xl eieren (met af en toe een dubbele dooier erin). Daarom heb ik er 100 gram extra roomkaas (monchou) bij gedaan. Ik heb hem nu maar weer in de oven gezet op een lage temperatuur om te zorgen dat ie in ieder geval vaster wordt. Hopelijk helpt dat…

    1. Tenzij anders aangegeven gaan mijn recepten uit van gemiddelde eieren. De garing wordt verder nog beïnvloed door je eigen oven (elke oven is anders) en de dikte van de cheeselaag.
      Ik verwacht eigenlijk dat met een langere garing het wel goed moet komen?

  9. Ik heb deze gemaakt, maar dan met granolarepen verkruimeld als bodem. Echt super lekker, zelfs mijn visite die niet koolhydraatarm eten vonden het lekker, bedankt voor het recept!!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top