Mini roomkaastaartjes, feestelijk toeteren

mini roomkaastaartjes eenhaps

Eigenlijk zijn deze heerlijke mini roomkaastaartjes met pistachenoten de koolhydraatarme versie van de gewone cheesecakes. Heerlijk als toetje of als gebak tijdens een feestje. Kies  je eigen favoriete garneringen, zo maak je de mini roomkaastaartjes precies af zoals jij ze lekker vindt en steeds weer anders. Ik maakte een taart in een kleine springvorm van 15 cm én de mini roomkaastaartjes, dus 12 vierkantjes. Je kan uiteraard ook een grote springvorm of andere taartvorm gebruiken, pas dan zelf even de baktijden aan.

Je gaat twee eiwitten overhouden, maak daar vooral deze ongelooflijk lekkere amandelkoekjes van!
[fac_icon icon=”chevron-circle-right”]  Of kijk op “Eiwit of eigeel over?”


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

mini roomkaastaartjes eenhaps

Zo maak je de mini roomkaastaartjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Mini roomkaastaartjes

mini roomkaastaartjes eenhaps
Door: Anna-Karina van Denderen
Eigenlijk zijn de mini roomkaas-taartjes met pistachenoten de koolhydraatarme versie van de gewone cheesecakes.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
afkoelen 30 min
Totale tijd 1 uur 5 min

Voedingswaarde

Per stukje
calorieën 153.26 kcalkoolhydraten 1.2 geiwitten 3.72 gvetten 14.58 gvezels 0.75 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 stukjes

Ingrediënten

VULLING

KOEK

GARNERING

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

KOEK BAKKEN

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 170 °C.
  • Meng amandelmeel, zoetstof en de zachte boter door elkaar. Verdeel dit over de bodems van mini muffinvormpjes of gebruik een springvorm, druk het deeg stevig aan. Bak de bodem 5 minuten tot het goudbruin is. Let op dat het niet gaat verbranden. Laat afkoelen buiten de oven.

VULLING

  • Klop de eieren + extra eidooiers* met roomkaas zachtjes los. Proef en meng vanille en zoetstof naar smaak erdoor. Giet het mengsel bovenop de gebakken en afgekoelde koekbodem.

TAART met vulling BAKKEN

  • Bak de roomkaastaart in 15-25 min. in de voorverwarmde oven lichtjes bruin. Hangt ook af van welke vorm je gebruikt. Test na 15 minuten of jouw roomkaastaart al klaar is om te voorkomen dat deze te lang in de oven staat. De taart is klaar als de bovenkant mooi droog is. De warme taart zal nog zacht zijn maar stijft op bij het afkoelen.

GARNEREN

  • Pel de pistachenootje en hak fijn. Klop crème fraîche (Griekse yoghurt of slagroom kan ook) met zoetstof naar smaak en verdeel dat over de bovenkant van de roomkaastaart. Garneer met pistachenootjes.
    Een beetje fruit kan ook: blauwe bessen, aardbei of wat je zelf lekker vindt. Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties