mini roomkaastaartjes op schaal

Mini roomkaastaartjes, feestelijk toeteren

Eigenlijk zijn deze heerlijke mini roomkaastaartjes met pistachenoten de koolhydraatarme versie van de gewone cheesecakes. Heerlijk als toetje of als gebak tijdens een feestje. Kies  je eigen favoriete garneringen, zo maak je de mini roomkaastaartjes precies af zoals jij ze lekker vindt en steeds weer anders. Ik heb vandaag twee succesvolle vormen gebakken: een taart in een kleine springvorm van 15 cm en de mini roomkaastaartjes, de vierkantjes 12 stuks. Je kan uiteraard ook een grote springvorm of andere taartvorm gebruiken, pas dan ook de baktijden aan.

Tellen met je eigen merken

Het originele recept voor de mini roomkaastaartjes is ongeveer 15 gram khd met mijn ingrediënten en merken, je haalt er ongeveer 12 stukjes uit, zelf even berekenen hoe het met je eigen merken uitpakt.

Je gaat twee eiwitten overhouden, maak daar vooral deze ongelooflijk lekkere amandelkoekjes van!
  Of kijk op “Eiwit of eigeel over?”

 

mini roomkaastaartjes eenhaps

 

Zo maak je de mini roomkaastaartjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

mini roomkaastaartjes eenhaps

Mini roomkaastaartjes

Eigenlijk zijn de mini roomkaas-taartjes met pistachenoten de koolhydraatarme versie van de gewone cheesecakes.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep
Voorbereiden: 10 min
Koken: 25 min
afkoelen: 30 min
Totale tijd: 1 uur 5 min

Koolhydraten - hoeveelheid

ongeveer 1,25 gram koolhydraten per stukje
Uit recept: 12 stukjes

Ingrediënten

VULLING
KOEK
GARNERING

Bereiden

KOEK BAKKEN
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 170 graden. Meng amandelmeel, zoetstof en zachte boter goed door elkaar. Vedeel over de bodems van mini muffinvormpjes of gebruik een springvorm. Koek stevig aandrukken. Bak de bodem in ca. 5 minuten goudbruin, let op dat het niet gaat verbranden en laat afkoelen buiten de oven.
VULLING
  • 2 Eieren + extra eidooiers* met roomkaas zachtjes kloppen. Overmatig kloppen zal te veel lucht in de vulling brengen waardoor de taart te veel rijst en kan instorten of barsten. Vanille en zoetstof naar smaak toevoegen en goed door elkaar mengen. Giet het mengsel bovenop de gebakken en afgekoelde koekbodem.
TAART met vulling BAKKEN
  • Bak de roomkaastaart in 15-25 min. in de voorverwarmde oven lichtjes bruin. Hangt ook af van welke vorm je gebruikt. Test na 15 minuten of jouw roomkaastaart al klaar is om te voorkomen dat deze te lang in de oven staat. De taart is klaar als de bovenkant droog is. De warme taart zal nog zacht zijn maar zal opstijven bij het afkoelen.
GARNEREN
  • Pel de pistachenootje en hak fijn. Klop crème fraîche (Griekse yoghurt of slagroom kan ook) met zoetstof naar smaak en smeer dat over de bovenkant van de roomkaastaart. Garneer met pistachenootjes. Een beetje fruit kan ook: blauwe bessen, aardbei of wat je zelf lekker vindt. Smul ze!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties op “Mini roomkaastaartjes, feestelijk toeteren”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

95 Shares
Share39
Pin56
Tweet