mini pasteitjes

Mini pasteitjes – bouchés

Pasteibakjes zijn gemaakt van bladerdeeg en op zich niet superkoolhydraatarm, maar het goede nieuws is: deze mini pasteitjes wegen bij niks, dus met feesten en partijen moet het makkelijk kunnen. Het ziet er altijd feestelijk uit zo’n krokant bakje met een lekkere vulling!

 

Grove ragout
Ik maakte ze als amuse met twee verschillende vullingen: Mini pasteitjes met een romige vegetarische champignon grove ‘ragout’ en een met zalm en kruidenroomkaas. Voor de zalmpasteitjes rol je een lepeltje kruidenroomkaas met een takje dille mooi in een stukje gerookte zalm en doet dat in het bakje en klaar. Het recept voor de koolhydraatarme champignon ragout vind je hieronder en maak je terwijl de pasteibakjes in de oven staan.

 

1 mini bakje weegt 5 gram, dat is 2 khd per bakje exclusief de vulling, voor een koolhydraatarm hapje redelijk veel, maar voor af en toe vind ik dat het best kan.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de mini pasteitjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Mini pasteitjes – bouchés


mini pasteitjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 28, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 12
  • Koolhydraten: 2,4 per portie (12 uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Pasteibakjes zijn gemaakt van bladerdeeg en op zich niet superkoolhydraatarm, maar het goede nieuws is: deze mini pasteitjes wegen bij …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de pasteibakjes volgens de verpakking.
    Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Bak de champignons met tijm in boter tot ze hun vocht beginnen los te laten. Giet een scheutje witte wijn over en laat ze nog 2 minuten zachtjes garen.
  2. Breng de 'ragout' op smaak met zout en peper en roer de kruidenroomkaas erdoor en laat dat even smelten. Schep een lepeltje in de warme bakjes garneer met een tijmtopje. Smullen!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

145 Shares
Share4
Pin141
Tweet