Milanese champignons in room

Oh boy, als je eenmaal deze Milanese champignons in room geproefd hebt, dan zul je het ongetwijfeld vaker op tafel zetten. Ik vrees dat onze beroemde tophit witlof met zalm in room een concurrent heeft gekregen. Het is ook een ontzettend gemakkelijk recept om te bereiden en net zo’n zalig romig gerecht. Het barst van de smaak, terwijl er toch relatief weinig ingrediënten worden gebruikt. Werkelijk waar een toppertje, om je vingers bij af te likken! Dat hebben we dan ook gedaan. Wat een heerlijk vak hebben we toch! Wij namen er een geroosterd sneetje omegabrood bij. Geen blaadje spinazie, geen enkel champignonnetje en geen druppel room bleef er in het pannetje achter.

Champignons in eenhaps formaat

Vaak spelen champignons een bijrol in een gerecht, maar dat is vandaag dus even anders. In deze heerlijke Milanese champignons in room spelen ze de hoofdrol met verve. Champignons zijn vezelrijk, in combinatie met de room verzadigt dit gerecht daarom als een tierelier. Kastanjechampignons hebben meer smaak dan witte en zien er wat mij betreft ook aantrekkelijker uit. Let bij het kopen van een bakje champignons wel op of ze allemaal ongeveer even groot zijn. Of liever gezegd even klein zijn, want het is voor het gerecht het beste als de champignons niet al te groot zijn. Grote exemplaren kun je natuurlijk gewoon door midden snijden. Verder is het meeste werk eigenlijk het klein snijden van de ui en de tomaten. Nou, dat klinkt overzichtelijk toch? Natuurlijk kun je variëren met de ingrediënten. Die spinazie kan ook best paksoi zijn of zelfs postelein. Chilipoeder zorgt voor een pittig randje. Hou je daar niet van? Of kan het je niet pittig genoeg zijn. Be my guest.

Advertisements

 

 

Ondergronds in Zuid-Limburg

Bij groenten die we regelmatig eten vragen we ons meestal niet af hoe lang dit in ons landje eigenlijk al op het menu staat. Bij champignons had ik zelf het idee dat dit al sinds mensenheugenis het geval is. Het blijkt echter dat eigenlijk pas vanaf 1900 in Nederland de champignonteelt op gang kwam, in ondergrondse groeven in Zuid-Limburg. In 1950 werd er in ons land voor het eerst champignons in bovengrondse kwekerijen geteeld. Nederland is tegenwoordig op Polen na de grootste champignonproducent van Europa. Je kan het maar weten, nietwaar?

Ook lekker:

Zo maak je Milanese champignons in room

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Milanese champignons in room


Door Hans van Deelen Geplaatst september 6, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 8 khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Deze Milanese champignons in room barst van de verschillende smaken en zul je ongetwijfeld vaker op tafel willen zetten. Makkelijk te maken en snel klaar!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui en bak deze in een hapjespan glazig in roomboter. Pers het knoflookteentje uit boven de pan, voeg de Milano kruiden toe en roer om.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in het vruchtvlees kleine blokjes en laat dat 5 minuten zachtjes mee bakken.
  3. Veeg de champignons schoon en voeg ze in hun geheel toe (snijd hele grotere exemplaren kleiner) en laat ze minstens 10 minuten met de deksel erop zachtjes stoven tot ze gaar zijn.
  4. Voeg de room toe en de Parmezaanse kaas. Verwarm tot het kookpunt. Proef en breng op smaak met peper, zout en een snufje (of meer) chilipoeder.
  5. Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend snel slinken.
  6. Dien onmiddellijk op in een diep bord. Het gerecht is lekker vochtig, dus geef er sneetjes geroosterd koolhydraatarm omegabrood bij. Daar kun je lekker je bord mee 'schoonvegen'.
  7. Vervang de slagroom door roomkaas voor een dikkere saus. Ook lekker met kip erbij!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties op “Milanese champignons in room”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

286 Shares
Share140
Pin146
Tweet