Oh boy, als je eenmaal deze Milanese champignons in room geproefd hebt, dan zul je het ongetwijfeld vaker op tafel zetten. Ik vrees dat onze beroemde tophit witlof met zalm in room een concurrent heeft gekregen. Het is ook een ontzettend gemakkelijk recept om te bereiden en net zo’n zalig romig gerecht. Het barst van de smaak, terwijl er toch relatief weinig ingrediënten worden gebruikt. Werkelijk waar een toppertje, om je vingers bij af te likken! Dat hebben we dan ook gedaan. Wat een heerlijk vak hebben we toch. Het gerecht bevat 7.95 gram koolhydraten per portie. Wij namen er een geroosterd sneetje omegabrood bij. Geen blaadje spinazie, geen enkel champignonnetje en geen druppel room bleef er in het pannetje achter.
Champignons in eenhaps formaat
Vaak spelen champignons een bijrol in een gerecht, maar dat is vandaag dus even anders. In deze heerlijke Milanese champignons in room spelen ze de hoofdrol met verve. Champignons zijn vezelrijk, in combinatie met de room verzadigt dit gerecht daarom als een tierelier. Kastanjechampignons hebben meer smaak dan witte en zien er wat mij betreft ook aantrekkelijker uit. Let bij het kopen van een bakje champignons wel op of ze allemaal ongeveer even groot zijn. Of liever gezegd even klein zijn, want het is voor het gerecht het beste als de champignons niet al te groot zijn. Grote exemplaren kun je natuurlijk gewoon door midden snijden. Verder is het meeste werk eigenlijk het klein snijden van de ui en de tomaten. Nou, dat klinkt overzichtelijk toch?
Natuurlijk kun je variëren met de ingrediënten. Die spinazie kan ook best paksoi zijn of zelfs postelein. Chilipoeder zorgt voor een pittig randje. Hou je daar niet van? Of kan het je niet pittig genoeg zijn. Be my guest.
Ondergronds in Zuid-Limburg
Bij groenten die we regelmatig eten vragen we ons meestal niet af hoe lang dit in ons landje eigenlijk al op het menu staat. Bij champignons had ik zelf het idee dat dit al sinds mensenheugenis het geval is. Het blijkt echter dat eigenlijk pas vanaf 1900 in Nederland de champignonteelt op gang kwam, in ondergrondse groeven in Zuid-Limburg. In 1950 werd er in ons land voor het eerst champignons in bovengrondse kwekerijen geteeld. Nederland is tegenwoordig op Polen na de grootste champignonproducent van Europa. Je kan het maar weten, nietwaar?
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Milanese champignons in room
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Milanese champignons in room
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 65 g ui
- 20 g roomboter, of olie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl Milano, of Italiaanse kruiden
- 120 g tomaat
- 250 g kastanjechampignons
- 150 ml slagroom
- 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- snufje chilipoeder
- 200 g spinazie (wilde)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper de ui en bak deze in een hapjespan glazig in roomboter. Pers het knoflookteentje uit boven de pan, voeg de Milano kruiden toe en roer om.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in het vruchtvlees kleine blokjes en laat dat 5 minuten zachtjes mee bakken.
- Veeg de champignons schoon en voeg ze in hun geheel toe (snijd hele grotere exemplaren kleiner) en laat ze minstens 10 minuten met de deksel erop zachtjes stoven tot ze gaar zijn.
- Voeg de room toe en de Parmezaanse kaas. Verwarm tot het kookpunt. Proef en breng op smaak met peper, zout en een snufje (of meer) chilipoeder.
- Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend snel slinken.
- Dien onmiddellijk op in een diep bord. Het gerecht is lekker vochtig, dus geef er sneetjes geroosterd koolhydraatarm omegabrood bij. Daar kun je lekker je bord mee ‘schoonvegen’.
- Vervang de slagroom door roomkaas voor een dikkere saus. Ook lekker met kip erbij!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Mjam mjam mjam! Zegt mijn man. Deze is ook weer heel erg lekker. In plaats van slagroom heb ik mascarpone gebruikt, dus daarom wat minder vochtig en geserveerd op een bedje van bloemkoolrijst. Zo super inspirerend jullie recepten. Deze gaan we vaker maken.
Heerlijk, ik heb paksoi gebruikt i.p.v. spinazie.
De slagroom heb ik vervangen door kookroom en mon chou.
Dit wordt een blijvertje.
Man, man, man, wat lekker. Mijn verwenlunch vandaag!
Heeeeeerlijke, een blijvertje en goed vullend…..phoeeeee
Het was heerlijk, ik was de slagroom vergeten te kopen en ben terwijl 10 minuten stoven naar de Jumbo gerend, is dichtbij. Later zag ik dat het ook met roomkaas kon en die had ik wel in de koelkast :-). Maar ja het was heerlijk net als je ratatouille taart die ik regelmatig maak, ook je granola. Dank voor je recepten!
Graag gedaan!
Heerlijk! Ik heb het gemaakt met paksoi, omdat ik allergisch ben voor spinazie. Ik ga het de volgende keer maken met baconreepjes erdoorheen. Bedankt voor de heerlijke recepten, ik ben fan!
Wij hebben gesmuld, ik zelf ben zelf geen liefhebber van spinazie maar dit gerecht was verrukkelijk ! We gaan hem zeker meer eten! Dank jullie wel voor de heerlijke recepten wij zijn fan van jullie!
Zalig!!!
Ik heb ze net gemaakt.
Dubbele portie dus morgen mag ik het nog een keer eten.
Ik had er ipv spinazie broccoli bij omdat dit nog bij mij in de koelkast lag.
AANRADER!!!
’t Is stil aan tafel, we eten Milanese Champignons á la A-K. Ineens wordt de stilte verbroken: “Man wat is dit lekker, dat wil ik iedere week wel eten”. Waarvan akte.
🙂
Goed zo, goed zo!
Ik heb dit recept gemaakt heerlijk smaakt naar nog
Het was heerlijk. Ik heb de room vervangen door roomkaas en er een kipfilet bij gegeten
Ook lekkerrrrrr!
Ziet er gewellldig uit! ik ben nog maar een beginnertje in het KHA en vraag me af of je dit ook kunt combineren met het recept van fatheaddeeg voor pizzabodem als b.v. flatbread i.p.v. Omegabrood?
Ja hoor, dat kan. Maar zelf vind ik brood geschikter.