Milanese champignons in room

Oh boy, als je eenmaal deze Milanese champignons in room geproefd hebt, dan zul je het ongetwijfeld vaker op tafel zetten. Ik vrees dat onze beroemde tophit witlof met zalm in room een concurrent heeft gekregen. Het is ook een ontzettend gemakkelijk recept om te bereiden en net zo’n zalig romig gerecht. Het barst van de smaak, terwijl er toch relatief weinig ingrediënten worden gebruikt. Werkelijk waar een toppertje, om je vingers bij af te likken! Dat hebben we dan ook gedaan. Wat een heerlijk vak hebben we toch. Het gerecht bevat 7.95 gram koolhydraten per portie. Wij namen er een geroosterd sneetje omegabrood bij. Geen blaadje spinazie, geen enkel champignonnetje en geen druppel room bleef er in het pannetje achter.

Champignons in eenhaps formaat

Vaak spelen champignons een bijrol in een gerecht, maar dat is vandaag dus even anders. In deze heerlijke Milanese champignons in room spelen ze de hoofdrol met verve. Champignons zijn vezelrijk, in combinatie met de room verzadigt dit gerecht daarom als een tierelier. Kastanjechampignons hebben meer smaak dan witte en zien er wat mij betreft ook aantrekkelijker uit. Let bij het kopen van een bakje champignons wel op of ze allemaal ongeveer even groot zijn. Of liever gezegd even klein zijn, want het is voor het gerecht het beste als de champignons niet al te groot zijn. Grote exemplaren kun je natuurlijk gewoon door midden snijden. Verder is het meeste werk eigenlijk het klein snijden van de ui en de tomaten. Nou, dat klinkt overzichtelijk toch?

Natuurlijk kun je variëren met de ingrediënten. Die spinazie kan ook best paksoi zijn of zelfs postelein. Chilipoeder zorgt voor een pittig randje. Hou je daar niet van? Of kan het je niet pittig genoeg zijn. Be my guest.

Ondergronds in Zuid-Limburg

Bij groenten die we regelmatig eten vragen we ons meestal niet af hoe lang dit in ons landje eigenlijk al op het menu staat. Bij champignons had ik zelf het idee dat dit al sinds mensenheugenis het geval is. Het blijkt echter dat eigenlijk pas vanaf 1900 in Nederland de champignonteelt op gang kwam, in ondergrondse groeven in Zuid-Limburg. In 1950 werd er in ons land voor het eerst champignons in bovengrondse kwekerijen geteeld. Nederland is tegenwoordig op Polen na de grootste champignonproducent van Europa. Je kan het maar weten, nietwaar?

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Milanese champignons in room

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Milanese champignons in room

Door: Hans van Deelen
Deze Milanese champignons in room barst van de verschillende smaken en zul je ongetwijfeld vaker op tafel willen zetten. Makkelijk te maken en snel klaar!
4.84 van 12 stemmen
Keuken Europees
Trefwoord groente, snel
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 459.3 kcalkoolhydraten 7.95 geiwitten 13.95 gvetten 40.45 gvezels 5.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de ui en bak deze in een hapjespan glazig in roomboter. Pers het knoflookteentje uit boven de pan, voeg de Milano kruiden toe en roer om.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in het vruchtvlees kleine blokjes en laat dat 5 minuten zachtjes mee bakken.
  • Veeg de champignons schoon en voeg ze in hun geheel toe (snijd hele grotere exemplaren kleiner) en laat ze minstens 10 minuten met de deksel erop zachtjes stoven tot ze gaar zijn.
  • Voeg de room toe en de Parmezaanse kaas. Verwarm tot het kookpunt. Proef en breng op smaak met peper, zout en een snufje (of meer) chilipoeder.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend snel slinken.
  • Dien onmiddellijk op in een diep bord. Het gerecht is lekker vochtig, dus geef er sneetjes geroosterd koolhydraatarm omegabrood bij. Daar kun je lekker je bord mee ‘schoonvegen’.
  • Vervang de slagroom door roomkaas voor een dikkere saus. Ook lekker met kip erbij!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top