mediterrane groenten uit de oven

Mediterrane groenten uit de oven

Zo’n trosje tomaatjes ziet er toch uit om in te bijten, vind je niet? Het oog wil ook wat tenslotte. De kunst van goed en gezond koolhydraatarm eten is vooral dat je veel groente eet. Met deze lekkere mediterrane groenten uit de oven zit dat wel snor. Deze mediterrane groenten zijn weer totaal anders dan de kruidig geroosterde pompoen en knolselderij van vorige week. Groenten uit de oven is altijd makkelijk voor een doordeweekse gezonde maaltijd. Immers je hoeft eigenlijk alleen maar groente te snijden. Klinkt goed toch, want we hebben hebben allemaal wel eens wat minder tijd of zin om lang met het eten bezig te zijn. Als je de bakplaat met 2 personen leegeet bevat de groente 9.5 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Mediterrane groente ‘uit het warme zuiden’

Als ik mijn ogen dicht doe en even de sneeuw vergeet die er momenteel ligt, dan waan ik me bij het proeven van de mediterrane groenten uit de oven helemaal in het warme zuiden! Lekker sappige courgette en ontploffende tomaatjes met die fantastische kruidige rozemarijn en tijm, ik ben er dol op. Er is wel één nadeel, nu kan ik helemaal niet meer wachten op het voorjaar…  Dit is het recept zoals wij het maakten met zogenaamde ‘mediterrane groenten’. Hoewel die groenten natuurlijk tegenwoordig overal algemeen verkrijgbaar zijn. Wij maakten er nog deze heerlijke puree bij, makkie want die kon gelijktijdig in de oven.

Je kunt overigens uitstekend heel andere lekkere groenten uit de oven toveren. In ons artikel over geroosterde groente geven we tips waar je op moet letten en er staat een uitgebreid overzicht van allerlei te roosteren groenten met de oventijden erbij.

Meeneem lunch

Maak gerust wat meer, want deze mediterrane groenten uit de oven zijn ook heel geschikt om koud te eten. Fijn om mee te nemen als lunch-hap. Dan zou ik er persoonlijk wat gemengde sla bij eten en een lekkere saus maken van 1 deel mayo en2 delen Griekse yoghurt, lekker met verse kruiden als dille ofzo! Laat die collega’s maar jaloers kijken.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

mediterrane groenten uit de oven

Zo maak je Mediterrane groenten uit de oven

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


mediterrane groenten uit de oven

Mediterrane groenten uit de oven

Je waant je bij het proeven van de mediterrane groenten uit de oven in het warme zuiden. Fantastische sappige courgette en kruidige ontploffende tomaatjes!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 257.75 koolhydraten 9.5 geiwitten 4.9 gvetten 21.5 gvezels 5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Groente

Kruidenolie

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en leg een bakvel op de bakplaat.
  • Snijd de courgette (met schil) in dikke frieten en de paprika in repen. Halveer de te grote champignons, snijd de ui in kwarten en haal de schil eraf. De knoflook mag in de schil blijven en de tomaatjes aan de tros.
    Stop de courgettefrieten, champignons, paprika, ui en tenen knoflook in een kom of bak. Dus de tomaten gaan er niet bij.

Kruidenolie

  • Meng de olie en de kruiden. Kneed of hussel de groenten in de kom of bak samen met de kruidenolie zodat alles een lekker kruidenolielaagje krijgt.

Bakken

  • Verspreid de groente over de beklede bakplaat. Leg de tak met trostomaatjes er voorzichtig tussen. Rooster de groente 10 – 20 minuten. Schep halverwege even om. Precieze tijd is o.a. afhankelijk van gewenste garing.
  • Misschien maak je er nog zo’n lekker pureetje bij?

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


3 gedachten over “Mediterrane groenten uit de oven”

  1. Een heerlijk recept, maar in plaats van een plastic zak kan je ook een grote pan nemen. Olie en kruiden erbij, deksel op de pan en schudden. Veel milieuvriendelijker dan een plastic zak die je weggooit na gebruik.

Reacties zijn gesloten.

4.75 from 4 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven