mediterrane andijviestamppot

Mediterrane andijviestamppot, van Merian

Merian mailt ons: “Met instemming van manlief en dochter geef ik jullie graag het recept dat wij zojuist hebben uitgeprobeerd. In een ander leven, toen we nog niet nadachten over koolhydraten, hadden wij hier een favoriete mediterrane andijviestamppot. Vandaag stond op de planning om hier een koolhydraatarme variant van te maken. Hier is de stamppot in elk geval volmondig goedgekeurd! Door de tomaatjes krijgt de stamppot een wat frisse touch en de andijvie geeft een bite aan het geheel. Het spekkruim maakt het af met een zoutige crunch. “

Eet gevarieerd

In deze superlekkere mediterrane andijviestamppot zitten iets meer koolhydraten. Dat is geen enkel probleem voor af en toe. Als je koolhydraten telt houd dan vooral de gemiddelde balans over een week in de gaten. De ene dag wat meer en de andere dag wat minder koolhydraten werkt voor de meeste mensen het best. Je houdt op die manier je lichaam alert. We blijven herhalen dat je pas gezond koolhydraatarm eet als je ook voldoende gevarieerde voedingsstoffen aanvoert. Alleen daardoor voorkom je tekorten of overschotten. Wij zijn nog steeds geen voorstander van eenzijdig eten en dan pillen slikken om eventuele tekorten op te heffen.
Zie ook de gerechten/recepten per rubriek: 0-5 gr khd of 5-10 gr. khd of 10-15 g khd.

Iets erbij?

Uiteraard kunnen mensen die erg gehecht zijn aan hun AVG-maaltijd (aardappel. vlees, groente) er nog iets bij eten. Merian serveert er sausijsjes bij. Maar eigenlijk kan er van alles bij deze mediterrane andijviestamppot. Een kippenpoot, gehaktballetje, chorizo of een vegaproduct, allemaal prima. Kies wat je zelf het lekkerst vindt. Wel even zelf de koolhydraten erbij optellen. De stamppot in deze vorm bevat 13.5 gram koolhydraten per portie. Vegetariërs kunnen uiteraard vega(n)spek nemen.

Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

mediterrane andijviestamppot

Zo maak je de mediterrane andijviestamppot

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Bezoekersrecept

Mediterrane andijviestamppot

mediterrane andijviestamppot
Door: Merian
Door de tomaatjes krijgt de mediterrane stamppot een lekker frisse touch en de andijvie geeft een bite aan het geheel. Het spekkruim geeft een heerlijke zoutige crunch aan het gerecht.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 329.8 kcalkoolhydraten 13.5 geiwitten 19.23 gvetten 20.1 gvezels 10.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de pompoen, knolselderij en bloemkool zoals aangegeven. Kook eerst de pompoen samen met de knolselderij en voeg 10 minuten later de bloemkoolroosjes toe. Kook tot de bloemkool gaar is. Giet de groente af, stoom even droog in de pan en pureer de groente met de staafmixer of in een keukenmachine tot gladde puree. (Doe de puree terug in de pan)
  • Bak -terwijl de groente kookt- de plakjes ontbijtspek krokant, laat afkoelen en verkruimel.
  • Verwarm de amandelmelk met de mosterd, geperste knoflook, peper, zout en nootmuskaat. Meng het door de puree.
  • Spatel de geraspte kaas, de tomaatkwartjes en de (rauwe) andijvie door de puree en warm goed door op laag vuur, af en toe roeren. Proef en breng verder smaak met peper, zout en nootmuskaat. Wil je een romiger puree? Roer er dan een klont goede grasboter door.
  • Serveer de mediterrane andijviestamppot met het spekkruim.
  • Bak ondertussen (optioneel) de saucijsjes, worstjes, gehaktbal of vegaproduct. Zelf bijtellen!


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top