matcha- en chocolade chiapudding

Matcha- en chocolade chiapudding, spooky

Geschatte leestijd: 4 minuten

Advertentie

Het allerleukste van chiapudding vind ik dat je er allerlei kanten mee op kunt. Niet alleen in smaakcombinaties maar ook in de opmaak.  Zie tips onder. Deze spannende matcha- en chocolade chiapudding kun je voor een paar dagen tegelijk maken. Je neemt vervolgens op het moment wanneer jij er zin hebt een dosis van dit spooky goedje. Chiazaad maakt een puddingachtige structuur met vocht. Rondom het zaadje ontstaat een gel-achtig laagje, zodat het opstijft. Je kunt zowel water als allerlei soorten ‘melk’ gebruiken: amandelmelk, sojamelk of kokosmelk zijn lekker. Bovendien is het dan ook vegan, lactosevrij en heel erg koolhydraatarm, met slechts 0.33 gram koolhydraten per portie! Wel lekker op smaak brengen, want het zaad zelf smaakt naar niks namelijk.

Het mag dan redelijk smakeloos zijn, chiazaad bevat zeker de nodige voedingsstoffen: vitamine A , omega 3- vetzuren en vezels. Bovendien is chiazaad rijk aan mineralen zoals fosfor, ijzer, magnesium, selenium, mangaan en sodium. Gezonde mensen gebruiken maximaal 10-20 gram/ 1-2 eetlepels chia zaad per dag. Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je kampt met bloeddrukproblemen of als je van een arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.

Bonte chiapudding

Chiapudding is als je het met kokosmelk of amandelmelk maakt een beetje doorzichtig  en wit/grijs van kleur. Vandaag maakten we twee kleuren in een heerlijke smaakcombinatie! Een chocoladepudding met cacaopoeder de andere helft kreeg een milde groene thee smaak met matchapoeder. Het zijn absoluut ongebruikelijke kleurtjes zo bij elkaar, toch zijn het de natuurlijke kleuren van de cacao en matcha. Voor een gele pudding neem je kurkuma, voor rood kun je bietensap toevoegen. Je zou ook een paar druppels voedselkleurstof kunnen gebruiken. Ook heel geschikt voor diverse feestelijkheden.

Topping

Als topping kun je van alles nemen. Net waar je de voorkeur aan geeft. Neem een paar verse vruchten, een blaadje munt, koolhydraatarme jam, geraspte kokos, cacaonibs, geraspte chocola, noten, zaden en/of pitten of een handje granola.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Vooral die groene matcha chiapudding is behoorlijk weird toch?  Ik vind ‘m geniaal, toch kan ik de associatie met kikkerdril niet helemaal onderdrukken 😉

matcha- en chocolade chiapudding

Zo maak je matcha- en chocolade chiapudding

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

matcha- en chocolade chiapudding

Matcha- en chocolade chiapudding

Vandaag maakten we twee heerlijke smaakcombinaties. Een chocoladepudding met cacaopoeder de andere helft kreeg een milde groene thee smaak met matchapoeder.
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie, excl. topping
kcal 88.88 koolhydraten 0.33 geiwitten 3.95 gvetten 6.2 gvezels 5.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

SMAAK en KLEUR

Topping, zie onder

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng het chiazaad met de amandelmelk, de Steviala en een snufje zout. Laat 5 minuten staan en roer goed door. Het is de bedoeling dat de zaadjes nu niet meer naar de bodem zakken.
  • Splits de ongekleurde chiapudding. Meng de ene helft met de cacaopoeder en de andere helft met 1 tl matcha. Roer goed en proef even of ze zoet genoeg zijn!
  • Zet minstens een uur (een nacht kan ook) koel en afgedekt in de koelkast.
  • Verdeel vlak voor het serveren de pudding over 4 leuke glaasjes en strooi je favoriete topping er over.

Topping

  • Voor de topping neem je geraspte chocola, noten, zaden en/of pitten, een paar verse vruchten, een blaadje munt, koolhydraatarme jam, geraspte kokos, cacaonibs, of een handje granola. Eet smakelijk!

BEWAREN

  • Die basis kun je tot wel zo'n 3 dagen afgesloten en koel bewaren.

LET OP!

  • Gezonde mensen gebruiken maximaal 10 – 20 gram/ 1 – 2 eetlepels chia zaad per dag! Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddrukverlagende werking heeft; het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je kampt met bloeddrukproblemen of als je van een arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloedverdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven