Mascarpone met rood fruit

mascarpone

Wij eten zeker niet dagelijks een zoet toetje, ik heb meestal gewoon voldoende aan een warme maaltijd, daar ben ik aan gewend geraakt.  Dus toetjes eten associeer ik met enorme verwenneritus! Van het kerstdiner met mijn Brabantse familie (2014, lijkt alweer lang geleden) had ik nog diepvries rode vruchtenmix, een half doosje mascarpone een boterhamzakje met gehakte pistachenootjes over. Dat werd deze coupe mascarpone met rood fruit. Eigenlijk geen geen toetje, meer een toet! De coupes zijn behoorlijk groot namelijk.

 

Koud of warm fruit
En er lag nog een hele zak munt in de koelkast! Tja, dan is het niet zo heel moeilijk om daar een toetje van mascarpone met rood fruit in te zien toch? Dat diepvriesfruit is best ideaal als je maar kleine potties fruit wilt eten, je haalt er elke keer een paar stukjes uit en hoeft niet direct een heel doosje op te maken. Als je het toetje even voor het eten maakt, dan is het fruit tegen de tijd dat je klaar bent met eten precies ontdooid. Eventueel kun je het ook met warm fruit eten, warm het diepvries fruit dan even in een steelpannetje met een drupje water.

Om het officieel te maken heb ik het voor jullie tot een recept uitgewerkt en wat rekenwerk verricht. Zie het recept hieronder en smul ze! Heb ik gelijk? Pure verwenneritus toch?

Klik voor vergrotingen

Zo maak je het toetje met mascarpone met rood fruit

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Mascarpone met rood fruit


mascarpone

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst januari 10, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2
  • Koolhydraten: 3,9 khd per portie (2 uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 35 minuten

Pure verwenneritus toch dit toetje van mascarpone met rood fruit. Van tevoren maken, tegen de tijd dat je klaar bent met eten is het ontdooid, of gebruik warm fruit.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verdeel over twee glazen het rode fruit. (fruit min. 30 minuten laten ontdooien) Klop de mascarpone los en luchtig, voeg eventueel wat stevia of andere zoetstof toe. Schep over de twee glazen en strooi er wat gehakte pistachenootjes over. Maak af met een mooi topje munt en een vruchtje. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties op “Mascarpone met rood fruit”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

608 Shares
Share374
Pin234
Tweet