mascarpone met rood fruit

Mascarpone met rood fruit

Wij eten zeker niet dagelijks een nagerecht, want ik heb meestal gewoon voldoende aan een warme maaltijd. Daar ben ik inmiddels aan gewend geraakt.  Dus toetjes eten associeer ik met enorme verwenneritus en feest! Vanwege het kerstdiner met mijn Brabantse familie (2014: alweer lang geleden) waren er ingrediënten over. Diepvries rode vruchtenmix, een half doosje mascarpone, gehakte pistachenootjes en een hele zak verse munt! Tja, dan is het niet moeilijk om deze coupe mascarpone met rood fruit te verzinnen, toch? Eigenlijk geen geen toetje, meer een toet! De coupes zijn behoorlijk groot namelijk.

Koud of warm rood fruit

Dat diepvriesfruit is trouwens best ideaal als je maar kleine porties fruit wilt eten. Je haalt er immers elke keer een paar stukjes uit en bergt de rest weer op voor later. Bij vers fruit heb ik zelf wel meer de neiging om de hele verpakking dan maar leeg te eten. Ik maakte de coupes van mascarpone met rood fruit vlak voordat we gingen eten, gewoon met het bevroren fruit. En liet vervolgens het geheel op kamertemperatuur staan. Tegen de tijd dat we aan het nagerecht toekwamen was het fruit voldoende ontdooid. Maar je zou de mascarpone toetjes ook met warm rood fruit kunnen eten. Warm daartoe het diepvries fruit dan snel even door in een steelpannetje met een drupje water.

Smul ze! Heb ik gelijk? Pure verwenneritus toch?

mascarpone met rood fruit

mascarpone met rood fruit

 

Zo maak je mascarpone met rood fruit

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

mascarpone met rood fruit

Mascarpone met rood fruit

door Anna-Karina van Denderen
Pure verwenneritus toch dit toetje van mascarpone met rood fruit. Van tevoren maken, tegen de tijd dat je klaar bent met eten is het fruit ontdooid, of maak het fruit warm!
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken: Overig
Trefwoord: snel, zuivel
Voorbereiden: 5 min
Fruit ontdooien: 30 min
Totale tijd: 35 min

Voedingswaarden

3,9 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 3.9 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Verdeel het rode fruit over 2 glazen, houd een paar vruchtjes achter voor de garnering.
  • Klop de mascarpone los met zoetstof naar smaak. Verdeel het over de twee glazen. Hak pistachenootjes en bestrooi de mascarpone ermee. Maak af met een mooi topje munt.
  • Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan om het fruit te ontdooien. Of bewaar tot gebruik in de koelkast als je vers fruit hebt.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.164 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Mascarpone met rood fruit”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like