makkelijke maaltijd preisoep

Makkelijke maaltijd: preisoep

Jullie konden op Facebook al een foto voorbij zien komen van deze makkelijke maaltijd preisoep. De soep valt in de (nieuwe) categorie ‘campinggerechten’. Afgelopen herfstvakantie hebben we een paar nachtjes in een lollig kampeerbusje (foto onder) doorgebracht, ook al is het kampeerseizoen al lang voorbij. Het leek ons wel leuk om in ‘ons’ busje een paar makkelijke gerechten te verzinnen. Voor ons is een campinggerecht een maaltijd met simpele ingrediënten die je makkelijk kunt klaarmaken op één of hooguit twee pitjes. Deze bijzonder smakelijke, makkelijke maaltijd preisoep is er één van.

Lactosevrije veganistische preisoep

Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar plantaardige en lactosevrije producten. Dus daar houden ook wij een beetje rekening mee in onze recepten. Wij maakten deze makkelijke maaltijd preisoep daarom helemaal lactosevrij én veganistisch. Dat is niet heel lastig in dit geval. De champignons bak je sowieso zonder vet, dat maakt ze veel smaakrijker. De prei hebben we gebakken in olijfolie, maar je zou ook kokosolie kunnen nemen. Bijvoorbeeld Knorr (#nospon) heeft een bio veganistische groentebouillon. Check even je verpakking als je andere bouillon neemt, want ook bijvoorbeeld bospaddenstoelenbouillon kan lactose of dierlijke producten bevatten. Voor de topping gebruiken wij kokosmelk. Als je niet van die subtiele kokossmaak houdt, kun je bijvoorbeeld ook een lepel Alpro Mild & Creamy naturel ongezoet (#nospon) nemen.

Prei

Net als ui en knoflook wordt prei vaak gebruikt als smaakmaker. Maar je kunt prei ook uitstekend als hoofdingrediënt gebruiken, zoals bij deze makkelijke maaltijd preisoep. Prei bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën en het is een van de weinige groente die wel een beetje vet bevat. Prei schoonmaken doe ik als volgt: Eerst de lelijke stukken eraf en het stukje met de worteltjes. Dan snijd ik de prei in de lengte doormidden, zodat ik het makkelijk af kan spoelen onder de kraan. Daarbij haal ik de  bladeren goed uit elkaar, juist daartussen zit vaak nog zand. Vervolgens snijd ik de het in halve ringen. Het donkergroene gedeelte van de prei bevat de meeste vitamines en mineralen, dus het loont wel de moeite daarvan zoveel mogelijk te gebruiken. Prei bevat per 100 gram 3,8 gram koolhydraten (rauw gewogen) en 2,1 gram koolhydraten (gekookt gewogen). bron: NEVO

makkelijke maaltijd preiroomsoep

makkelijke maaltijd preisoep

koolhydraatarme preiroomsoep

Gesteld op ruimte

Het kampeerbusje was trouwens erg knus voor een keertje. Maar wat waren we weer blij dat we thuis waren. Heerlijk zo’n ruim  huis, en vooral die fijne grote keuken! We kunnen gerust concluderen dat we veel minder kampeerders zijn dan we dachten. Niet erg, wel goed om te ontdekken. We gaan geen vakanties meer in een klein busje kramperend doorbrengen omdat het zo fijn is om dan weer in ons ruime huis thuis te komen… Dat is een heel geruststellende gedachte in ons leven 😉

Ook lekker:

Zo maak je de makkelijke maaltijd preisoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Makkelijke maaltijd: preisoep


makkelijke maaltijd preisoep

Door Hans van Deelen Geplaatst november 5, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 4 kommen
  • Koolhydraten: 5,5 khd per kom (4 kommen uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Deze heerlijke, makkelijke maaltijd preisoep kun je klaarmaken op één of hooguit twee pitjes. Dat maakt het gerecht ook bijzonder geschikt als campinggerecht!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de prei in de lengte doormidden. Snijd de helften in ringen en spoel het zand eruit. Fruit de rest van de prei 5 minuten in olijfolie. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de bouillon toe en laat de soep 10-15 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Snijd de champignons in plakjes en bak deze op hoog vuur in een droge koekenpan. Blijf omscheppen tot de champignons vocht beginnen te verliezen, doof het vuur en zet apart.
  3. Proef de soep en breng op smaak met sojasaus. (of peper en zout)
  4. Serveer met een lepel kokosmelk (of andere zuivel) en leg de gebakken champignons op de soep. Ook in de zomer lekker fris met een hand gehakte peterselie of dille!
  5. Hoeft het niet helemaal plantaardig of lactosevrij? Dan kun je ook stukjes spek of kip erin verwerken of de soep serveren met geraspte oude kaas.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

108 Shares
Share46
Pin62
Tweet