makkelijk koolhydraatarm brood

Makkelijk koolhydraatarm brood, van Wolan

Dit broodje van Wolan is een variatie op ons Omegabrood (0.93 g khd per sneetje). Echter, dit makkelijke koolhydraatarm brood bevat heel veel minder eieren. En is daardoor nóg compacter. In deze vorm bevat het wel wat meer koolhydraten. Dit brood bevat 1.66 gram koolhydraten per sneetje. Het brood laat zich goed snijden en is ideaal om te beleggen net zoals een ouderwetse boterham van tarwemeel. Ideaal toch? Het brood bewaar je het best tot 5 dagen koel en donker of vries het in. Wij vinden zelf sneetjes met bakpapier ertussen het handigst, ook makkelijk voor bij een soepje of salade.

Advertentie

Bewaren

Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te roosteren of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.

Groen brood of paars brood?

Bij sommige mensen verkleurt het brood groen of paars. De smaak ervan is overigens wel normaal en je kunt het ook echt gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit…. 
Groen brood? Dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Of je hebt in plaats van bakpoeder natriumbicarbonaat. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen helpt. 
Paars brood? Dan heb je niet uitsluitend de psylliumvezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

makkelijk koolhydraatarm brood

Zo maak je makkelijk koolhydraatarm brood, van Wolan

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Makkelijk koolhydraatarm brood

4.50 van 6 stemmen
makkelijk koolhydraatarm brood
Door: Wolan
Wolan stuurde ons een zeer eenvoudig recept op basis van ons omega brood (0.93 gram koolhydraten). Het is een zeer makkelijk koolhydraatarm brood geworden. Haar versie bevat per sneetje 1.66 gram koolhydraten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per sneetje
kcal 146.72 koolhydraten 1.66 geiwitten 7.38 gvetten 11.91 gvezels 2.77 g
Hoeveelheid (aan te passen)18 sneetjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175° C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Meng de ingrediënten door elkaar en stort het mengsel in de vorm, strijk de bovenkant glad.
  • Bak het 50 minuten of tot het gaar is.
  • Til uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snijd met een scherp mes in sneden. Je kunt het brood invriezen.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven