Lunchwrap met Japanse wokgroente

Vooral in het weekend krijg ik zin in tortilla’s en pannenkoeken. En het weekend begint bij ons dus al op vrijdag, want mijn heer Hans is op vrijdag vrij van zijn gewone baan. Raar zijn dat soort cravings toch, ben ik de enige of herkennen jullie dat ook wel? Daarom besloot ik vandaag maar eens onze onlangs aangeschafte Mama Lupe’s tortilla’s uit de verpakking te halen. Samen met een Japanse wokmix maakte ik er aldus een heerlijk knapperige lunchwrap met Japanse wokgroente van. Omdat je deze wokgroente maar 4 – 6 minuten hoeft te wokken is het gerecht ook heel snel klaar. Binnen 10 minuutjes zit je aan tafel, achter een voedzame maaltijd. Kortom: we hebben er vorstelijk van zitten smullen! Heerlijk die beetgare groente. Wij aten er ieder één als vegetarische lunch, maar je kunt het makkelijk uitbreiden met bijvoorbeeld vlees, vis of een vegetarische eiwitbron als tofoe of extra paddenstoelen. Of je neemt er twee. Dan is het een uitstekende hoofdmaaltijd.

Advertentie

Mama Lupe’s tortilla’s

Normale tortilla’s bevatten al snel zo’n 65 gr koolhydraten per 100 gr. Zelf koolhydraatarme maken kan ook, zie de link hierboven. Maar deze koolhydraatarme Mama Lupe’s tortilla’s (#nospon) zijn zeker een uitkomst als je ze niet zelf wilt maken. Ze bevatten 7 gram koolhydraten per stuk, maar zoals je op de verpakking kunt zien moet je daar de 4 gram vezels nog van aftrekken. Dan krijg je het aantal koolhydraten dat meetelt voor je dagtotaal. Dat is per wrap dus 3 gram. In één verpakking zitten 10 Mama Lupe’s tortilla’s. De verpakking kun je weer dichtsealen zodat je ze gemakkelijk in de koelkast kunt bewaren. Echt handig! Na aankoop zijn ze nog 3 weken houdbaar. Wil je ze langer bewaren? Doe ze dan in de vriezer met bakpapier ertussen, dan haal je de tortilla’s makkelijk per stuk los. Wij bakten de tortilla voor onze lunchwrap met Japanse wokgroente lekker knapperig en warm in een droge koekenpan. Het gerecht is ook makkelijk voor op de camping, een heerlijke snelle smulmaaltijd!

Japanse wokgroente

De mix die ik gebruikte voor onze lunchwrap met Japanse wokgroente is behoorlijk grof gesneden, dat is is wel stoer voor af en toe. Al zou ik, als ik zelf de ingrediënten had gesneden, het iets fijner gedaan hebben. Vooral de stukken ui vond ik eigenlijk net iets te groot naar mijn persoonlijke smaak. Mocht je het liever zelf snijden, dan geef ik je hierbij even een indicatie voor de verhoudingen. De mix bevat volgens de informatie op de verpakking 23% rode ui, 18% paksoi, 17% prei, 17% gele wortel, 17% kastanjechampignon en 8% peultjes. En het bevat 3,8 gram koolhydraten per 100 gram. Daarmee past het prima bij een ketogeen dieet. De groente zou ook zeer geschikt zijn bij onze heerlijke Teriyaki van zalm!



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Lunchwrap met Japanse wokgroente

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Lunchwrap met Japanse wokgroente

Vandaag proberen we de Mama Lupe’s tortilla’s uit met een Japanse wokmix. Ik maakte er een heerlijk knapperige lunchwrap met Japanse wokgroente van
5 van 4 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 267.1 koolhydraten 7.9 geiwitten 5.45 gvetten 22 gvezels 12.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Wok de Japanse groente 4-6 minuten op redelijk hoog vuur in wat olie. Proef en voeg een klein scheutje sojasaus naar smaak toe.
  • Bak de totilla's aan beide zijden in een droge koekenpan op redelijk hoog vuur, tot ze beginnen te kleuren en knapperig worden. Even opletten dat ze niet verbranden!
  • Schep de groente op de tortilla en vouw ‘m dicht tot wrap. Serveer met een halve avocado en wat kiemgroente.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Lunchwrap met Japanse wokgroente”

Reacties zijn gesloten.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven