Lunchwrap met Japanse wokgroente

Vooral in het weekend krijg ik zin in tortilla’s en pannenkoeken. En het weekend begint bij ons dus al op vrijdag, want mijn heer Hans is op vrijdag vrij van zijn gewone baan. Raar zijn dat soort cravings toch, ben ik de enige of herkennen jullie dat ook wel? Daarom besloot ik vandaag maar eens onze onlangs aangeschafte Mama Lupe’s tortilla’s uit de verpakking te halen. Samen met een Japanse wokmix maakte ik er aldus een heerlijk knapperige lunchwrap met Japanse wokgroente van. Omdat je deze wokgroente maar 4 – 6 minuten hoeft te wokken is het gerecht ook heel snel klaar. Binnen 10 minuutjes zit je aan tafel, achter een voedzame maaltijd. Kortom: we hebben er vorstelijk van zitten smullen! Heerlijk die beetgare groente. Wij aten er ieder één als vegetarische lunch, maar je kunt het makkelijk uitbreiden met bijvoorbeeld vlees, vis of een vegetarische eiwitbron als tofoe of extra paddenstoelen. Of je neemt er twee. Dan is het een uitstekende hoofdmaaltijd.

Mama Lupe’s tortilla’s

Normale tortilla’s bevatten al snel zo’n 65 gr koolhydraten per 100 gr. Zelf koolhydraatarme maken kan ook, zie de link hierboven. Maar deze koolhydraatarme Mama Lupe’s tortilla’s (#nospon) zijn zeker een uitkomst als je ze niet zelf wilt maken. Ze bevatten 7 gram koolhydraten per stuk, maar zoals je op de verpakking kunt zien moet je daar de 4 gram vezels nog van aftrekken. Dan krijg je het aantal koolhydraten dat meetelt voor je dagtotaal. Dat is per wrap dus 3 gram. In één verpakking zitten 10 Mama Lupe’s tortilla’s. De verpakking kun je weer dichtsealen zodat je ze gemakkelijk in de koelkast kunt bewaren. Echt handig! Na aankoop zijn ze nog 3 weken houdbaar. Wil je ze langer bewaren? Doe ze dan in de vriezer met bakpapier ertussen, dan haal je de tortilla’s makkelijk per stuk los. Wij bakten de tortilla voor onze lunchwrap met Japanse wokgroente lekker knapperig en warm in een droge koekenpan. Het gerecht is ook makkelijk voor op de camping, een heerlijke snelle smulmaaltijd!

Japanse wokgroente

De mix die ik gebruikte voor onze lunchwrap met Japanse wokgroente is behoorlijk grof gesneden, dat is is wel stoer voor af en toe. Al zou ik, als ik zelf de ingrediënten had gesneden, het iets fijner gedaan hebben. Vooral de stukken ui vond ik eigenlijk net iets te groot naar mijn persoonlijke smaak. Mocht je het liever zelf snijden, dan geef ik je hierbij even een indicatie voor de verhoudingen. De mix bevat volgens de informatie op de verpakking 23% rode ui, 18% paksoi, 17% prei, 17% gele wortel, 17% kastanjechampignon en 8% peultjes. En het bevat 3,8 gram koolhydraten per 100 gram. Daarmee past het prima bij een ketogeen dieet. De groente zou ook zeer geschikt zijn bij onze heerlijke Teriyaki van zalm!



♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Lunchwrap met Japanse wokgroente

Opgeslagen in

Categorieën:

Alle recepten | Campinggerechten | ketogene recepten | Koolhydraatarm | Onze recepten | Snel | Vegetarisch en koolhydraatarm | Vervangende producten

Trefwoorden:

5-10 gr. khd | groente | kleurrijk | Low carb | makkelijk | oosters | Weekend

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Lunchwrap met Japanse wokgroente

Door: Anna-Karina van Denderen
Vandaag proberen we de Mama Lupe’s tortilla’s uit met een Japanse wokmix. Ik maakte er een heerlijk knapperige lunchwrap met Japanse wokgroente van
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 267.1 kcalkoolhydraten 7.9 geiwitten 5.45 gvetten 22 gvezels 12.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Wok de Japanse groente 4-6 minuten op redelijk hoog vuur in wat olie. Proef en voeg een klein scheutje sojasaus naar smaak toe.
  • Bak de totilla's aan beide zijden in een droge koekenpan op redelijk hoog vuur, tot ze beginnen te kleuren en knapperig worden. Even opletten dat ze niet verbranden!
  • Schep de groente op de tortilla en vouw ‘m dicht tot wrap. Serveer met een halve avocado en wat kiemgroente.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top