lunchsalade Caprese

Lunchsalade Caprese, Italiaanse klassieker

Vandaag een lekkere koolhydraatarme lunchsalade Caprese, de salade bevat 4.8 gram koolhydraten per portie. Maar eerst even iets anders. Whow wat een roerig weekje hebben we hier achter de rug! We zijn werkelijk overladen met razend enthousiaste en lovende reacties op ons eerste kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm (2017). Hartverwarmend en overdonderend! Binnen 1 week was het boek al uitverkocht! De 2e druk is onmiddellijk bij verschijnen al in gang gezet en die wordt verwacht rond 7 juni 2017. Nu gaan wij even rustig ademen, ervan genieten en relaxen! (UPDATE: sinds zomer 2021 is er een versie met uitgebreide voedingswaarden- in omloop en in 2022 verwachten we druk 10!) Maar, eerst weer gewoon een lekker & makkelijk koolhydraatarm recept met jullie delen.

Advertentie

Zon en lekker eten

Als ik ooit naar een ander land zou verhuizen dan moet het beslist een land met meer zon en betere temperaturen zijn dan we in Nederland gewend zijn. Italië is dan absoluut een kanshebber. Niet alleen vanwege het weer maar ook vanwege het heerlijke eten! Italianen verstaan de kunst van het genieten als geen ander. Zouden ze daarom zo gezond oud worden? De Italiaanse gerechten van mijn voorkeur zijn niet perse de bij iedereen zo populaire pizza of allerlei pasta’s. Ook lekker daar niet van, maar ik hou persoonlijk meer van de eenvoudige gerechten met pure smaken van verse producten. Neem nou deze wereldberoemde lunchsalade Caprese. Dat verveelt toch nooit? Het ziet er vrolijk uit en de smaken en structuren vullen elkaar perfect aan. Het stukje bosui is mijn enige eigen twist aan deze dijk van een klassieker. Mag niet ontbreken op onze website!

Vers, goed en gezellig eten

Een bekend gezegde in Italië luidt: ´Betaal de boer of betaal de dokter´. Daar kan ik het hartgrondig mee eens zijn en past uitstekend bij een koolhydraatarm menu waar tenslotte ook 2/3 groente wordt aangeraden. Al die lekkere Italiaanse gerechten gebruiken in de basis altijd verse ingrediënten van goede kwaliteit, meestal ook de groenten van seizoen. Met een beperkt aantal ingrediënten zet men in Italië het meest kleurrijke eten op tafel. De verse basilicum, de witte kaas en de rode tomaten in deze fantastisch frisse en pure lunchsalade Caprese vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.  Die kleuren en ingrediënten komen -gelukkig- in heel veel Italiaanse gerechten terug.

“Gij zult genieten”

Italianen houden niet alleen van goed maar ook van gezellig en sociaal eten, ze nemen de tijd om uitgebreid van een maaltijd te genieten. Wie houdt daar nu niet van? Je kunt een op zich heerlijke maaltijd met uitstekende ingrediënten totaal verknallen als het niet ‘gezellig’ is aan tafel, zo jammer!  Probeer dus heel bewust lekker te genieten van het eten. Of je nu samen met anderen eet of alleen, volgens mijn filosofie is dat bewust ergens van genieten namelijk erg goed voor je. Een piepklein beetje moeite en iets meer aandacht maakt een ‘doorsnee maaltijd’ al tot een feestje. Het zullen misschien mijn Brabantse roots zijn… “Gij zult genieten”. Daarom ook nam ik voor deze lunchsalade Caprese feestelijke mini bolletjes mozzarella en mini trostomaatjes. Maar je kunt evengoed een bol mozzarella en gewone tomaten in plakken snijden.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Hans en Anna-Karina
lunchsalade Caprese

Dit recept is nog terecht gekomen in ons 2e kookboek: Gewon Koolhydraatarm, waar de ontwerpster dit leuke plaatje van ons maakte.

lunchsalade Caprese

Zo maak je deze lunchsalade Caprese

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


lunchsalade Caprese

Lunchsalade Caprese, Italiaanse klassieker

De verse basilicum, de witte kaas en de rode tomaten in deze fantastisch frisse en pure lunchsalade Caprese vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.
5 van 1 stem
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 45
Voorbereidingstijd 5 minuten
Pesto maken 8 minuten
Totale tijd 13 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 372.3 koolhydraten 4.8 geiwitten 17.15 gvetten 32.2 gvezels 1.75 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak eerst de pesto Genova, volgens dit recept in 8 minuten. Of kijk op blz. 114 van ons boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje en laat afkoelen op een schoteltje.
  • Halveer de tomaatjes en mini mozzarella-bolletjes. Snijd de bosui in schuine ringen. Meng de tomaatjes, mozzarella en bosui met een goede olijfolie en maal er peper over.

Serveren

  • Verdeel de lunchsalade Caprese over 2 diepe borden en serveer met de pesto en geroosterde pijnboompitjes erop.
  • Zet de zon aan en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



5 gedachten over “Lunchsalade Caprese, Italiaanse klassieker”

  1. Heerlijk en gemakkelijk gemaakt. De pesto heb ik met boerenkool gemaakt, en smaakte er heel goed bij.

  2. Pien van Leeuwen

    Heerlijke, zomerse salade die echt past bij dit warme zomerweer! Zó klaar en heel smaakvol. Top!

  3. Wat een lekkere salade, ik had er ook nog stuk paprika doorgedaan en omdat we nog al weinig vetten en eiwit hadden gegeten 2 avocado’ s door de zelfgemaakte pesto geprakt, met een beetje citroensap !!
    Het was heerlijk ook de zelfgemaakte pesto !!
    Bedankt voor dit recept !!

  4. Coby Smoltsak-Verver

    Hallo Anna-Karina,

    dit recept heb ik nog niet gemaakt. Wil je alleen even laten weten, dat mijn dochter en ik het een geweldig boek vinden.

    groetjes

    Coby

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Scroll naar boven