lunchsalade Caprese

Lunchsalade Caprese, Italiaanse klassieker

Vandaag een lekkere koolhydraatarme lunchsalade Caprese. Maar eerst even dit: whow wat een roerig weekje hebben we hier achter de rug! We zijn werkelijk overladen met razend enthousiaste en lovende reacties op ons eerste kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm. Hartverwarmend en overdonderend! Binnen een week was de 1e druk al uitverkocht! De 2e druk is onmiddellijk bij verschijnen al in gang gezet en die wordt verwacht rond 7 juni 2017. Nu gaan wij even rustig ademen, ervan genieten en relaxen! Maar, eerst weer gewoon een lekker & makkelijk recept met jullie delen.

Zon en lekker eten

Als ik ooit naar een ander land zou verhuizen dan moet het beslist een land met meer zon en betere temperaturen zijn dan we in Nederland gewend zijn. Italië is dan absoluut een kanshebber. Niet alleen vanwege het weer maar ook vanwege het heerlijke eten! Italianen verstaan de kunst van het genieten als geen ander. Zouden ze daarom zo gezond oud worden? De Italiaanse gerechten van mijn voorkeur zijn niet perse de bij iedereen zo populaire pizza of allerlei pasta’s. Ook lekker daar niet van, maar ik hou persoonlijk meer van de eenvoudige gerechten met pure smaken van verse producten. Neem nou deze wereldberoemde lunchsalade Caprese. Dat verveelt toch nooit? Het ziet er vrolijk uit en de smaken en structuren vullen elkaar perfect aan. Het stukje bosui is mijn enige eigen twist aan deze dijk van een klassieker. Mag niet ontbreken op onze website!

Vers, goed en gezellig eten

Een bekend gezegde in Italië luidt: ´Betaal de boer of betaal de dokter´. Daar kan ik het hartgrondig mee eens zijn en past uitstekend bij een koolhydraatarm menu waar tenslotte ook 2/3 groente wordt aangeraden. Al die lekkere Italiaanse gerechten gebruiken in de basis altijd kraakverse ingrediënten van goede kwaliteit, meestal ook de groenten van seizoen. Met een beperkt aantal ingrediënten zet men in Italië het meest kleurrijke eten op tafel. De verse basilicum, de witte kaas en de rode tomaten in deze fantastisch frisse en pure lunchsalade Caprese vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.  Die kleuren en ingrediënten komen -gelukkig- in heel veel Italiaanse gerechten terug.

“Gij zult genieten”

Italianen houden niet alleen van goed maar ook van gezellig en sociaal eten, ze nemen de tijd om uitgebreid van een maaltijd te genieten. Wie houdt daar nu niet van? Je kunt een op zich heerlijke maaltijd met uitstekende ingrediënten totaal verknallen als het niet ‘gezellig’ is aan tafel, zo jammer!  Probeer dus heel bewust lekker te genieten van het eten. Of je nu samen met anderen eet of alleen, volgens mijn filosofie is dat bewust ergens van genieten namelijk erg goed voor je. Een piepklein beetje moeite en iets meer aandacht maakt een ‘doorsnee maaltijd’ al tot een feestje. Het zullen misschien mijn Brabantse roots zijn… “Gij zult genieten”. Daarom ook nam ik voor deze lunchsalade Caprese feestelijke mini bolletjes mozzarella en mini trostomaatjes. Maar je kunt evengoed een bol mozzarella en gewone tomaten in plakken snijden.

Kijk hier voor meer Italiaanse gerechten.

lunchsalade Caprese

lunchsalade Caprese

lunchsalade Caprese

Zo maak je deze lunchsalade Caprese

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


lunchsalade Caprese

Lunchsalade Caprese, Italiaanse klassieker

door Anna-Karina van Denderen
De verse basilicum, de witte kaas en de rode tomaten in deze fantastisch frisse en pure lunchsalade Caprese vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 45

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Salade
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, ketogeen
Voorbereiden: 5 min
Pesto maken: 8 min
Totale tijd: 13 min

Voedingswaarden

4,3 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 4.3 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Maak eerst de pesto Genova, volgens dit recept in 8 minuten. Of kijk op blz. 114 van ons boek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje en laat afkoelen op een schoteltje.
  • Halveer de tomaatjes en mini mozzarella-bolletjes. Snijd de bosui in schuine ringen. Meng de tomaatjes, mozzarella en bosui met een goede olijfolie en maal er peper over.
Serveren
  • Verdeel de lunchsalade Caprese over 2 diepe borden en serveer met de pesto en geroosterde pijnboompitjes erop.
  • Zet de zon aan en geniet!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 348 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Lunchsalade Caprese, Italiaanse klassieker”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like