Sinds mei 2020 publiceren we op woensdag traditiegetrouw een bezoekersrecept. Vandaag is dat een recept om 8 heerlijke low carb knoflookbroodjes te maken. De broodjes van Kirsten zijn lekker luchtig met een zachte knoflooksmaak. Zo lekker dat je ze ook zo, zonder beleg kunt eten. Bovendien zijn ze bijzonder makkelijk om te maken. Nou, als je nu nog niet gelijk de keuken in rent om ze te maken weet ik het niet meer. De broodjes bevatten met deze ingrediënten 0.5 gram koolhydraten per stuk.
Bewaren
Die 8 koolhydraatarme broodjes met knoflook zijn volgens Kirsten zo op, zeker met deze broccoli courgettesoep! Mocht je toch overhouden, bewaar de broodjes koel en donker tot een dag of 4 of vries ze in, dat gaat ook uitstekend!
NB: Recept gebaseerd op een recept van ketobalans.nl
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de Low carb knoflookbroodjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Low carb knoflookbroodjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Knoflooksaus
- 65 g Griekse yoghurt
- 45 g mayonaise
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt, of méér als je echt fan bent!
Basis
- 6 eieren
- 60 g psylliumvezel, (hele vezel, geen poeder)
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout, naar smaak
Topping
- 2 tl sesamzaad, of andere pitten/zaden/noten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Knoflooksaus
- Klop voor de knoflooksaus eerst de Griekse yoghurt en mayonaise door elkaar, hak de knoflook fijn en roer deze erdoor.
Basis
- Meng psylliumvezel, bakpoeder en zout door elkaar tot de klontjes eruit zijn. Meng vervolgens die mix met de eieren en knoflooksaus met de staafmixer tot een egale, gladde massa. Laat het deeg 10 minuten rusten om de psylliumvezels het vocht te laten binden.
- Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Rol na 10 minuten van het deeg 8 gelijke bolletjes en leg de op de beklede bakplaat. Bestrooi de broodjes met wat sesamzaad.
- Bak de knoflookbroodjes 25 minuten of tot ze gaar zijn.
- Haal de low carb knoflookbroodjes uit de oven en laat ze afkoelen.
- Heerlijk bij een kopje soep of gewoon zo, met of zonder beleg!
Bewaren
- Die 8 broodjes zijn volgens Kirsten zo op, zeker met deze broccoli courgettesoep! Mocht je toch overhouden, bewaar de broodjes koel en donker tot een dag of 4 of vries ze in, dat gaat ook uitstekend!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
in het originele recept stond allioli als ingrediënt, dat heb ik speciaal gehaald om dit recept te maken 😉 Ik neem aan de knoflooksaus hiervoor in de plaats is gekomen maar hoeveel allioli kant en klaar gebruik ik in het recept?
Net zoveel als de knoflooksaus bij elkaar is in deze verhouding. 65 plus 45 ml= 110 ml, naar smaak ook.
Ik heb deze aioli ook gehaald, en in het originele recept stond 60 gram hiervan. Ik heb het recept verdriedubbeld… ik heb een heteluchtoven dus dat kan…. en als topping gebruik ik mijn eigen bagel seasoning. Dat haalt de knoflooksmaak iets meer op… ik maak 3 x 4 broodjes en die vries ik vrolijk in. Als ik ze ga eten, dan warm ik ze van te voren op… voor ons is dit een lekker soep broodje.