Yeah! Voor dit low carb karamel roomijs heb je maar 5 ingrediënten nodig. Het ijs is waanzinnig lekker én koolhydraatarm! Bovendien ontzettend simpel om te maken, dus ben je al onderweg naar de keuken? Na een half uurtje heb je het lekkerste roomijs wat je je maar kunt bedenken! Tenminste… als je een zelfkoelende ijsmachine hebt, zoals wij. Hoewel niet helemaal noodzakelijk, je kunt het karamel roomijs ook zonder ijsmachine maken. Echter dat duurt wel wat langer, want dan moet je om het half uur het ijs met de hand omscheppen. En dan krijg je toch niet helemaal precies die heerlijke, zachte, romige ijsstructuur.
Hoorntjes maken
Voor het low carb karamel roomijs hadden we eerst lekkere knapperige ijshoorntjes geknutseld in ons nieuwe wafelijzer. Heel leuk werkje! Het recept verklapten we eerder deze week al. Verder bestaat de basis uit slagroom, roomkaas, kokosmelk, ei en suikervrije toffee siroop. Deze basis is al 100% oké, maar wij strooien nog wat salty karamelnootjes bovenop, lekker crunchy! Verder mag je zelf weer leuk variëren. Een paar tips daarvoor geef ik je alvast. Wat denk ik zeker lekker zou zijn is kardemom. Of je mengt op het laatst wat gehakte walnoten door het ijs. Of je doet er chocoladeschaafsel op. Allemaal tegelijk, ook beslist niet verkeerd!
♥ Ook lekker:

Zo maak je low carb karamel roomijs
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Low carb karamel roomijs
Voedingswaarde
0,6 gram koolhydraten per bolletje van 20 ml, exclusief hoorntje
0,9 gram koolhydraten per bolletje van 30 ml, exclusief hoorntje
Ingrediënten
- 250 ml slagroom - 7 khd
- 200 g roomkaas - 5,6 khd
- 50 ml kokosmelk (volvet) - 0,8 khd volvet
- 2 eidooiers
- 1-2 el Steviala sweet toffee saus - 0 netto khd
- Salty karamelnootjes - versiering
Optioneel
- beetje chocolade - geschaafd
- handje gehakte walnoten
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Klop de slagroom stijf. Meng met roomkaas, kokosmelk en de eieren. Proef en breng op smaak met de Steviala sweet tofee saus.
- Doe het mengsel in je ijsmachine en draai er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing voor roomijs. Bij ons duurde dat 20 minuten.
- Schep een bolletje ijs (of 2) in een hoorntje, bestrooi met salty karamelnootjes en geniet!
Met de hand
- Doe het roomijsmengsel in een platte bak en zet die in de vriezer. Roer gedurende 2 – 3 uur elke 30 minuten met een vork. Zo voorkom je zo veel mogelijk dat er grote ijskristallen ontstaan.
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |
Vers uit het ijsmachine vond ik het OK. De roomkaas overheerste wat, vond ik. Nu uit de vriezer (na lang ontdooien): lekker!