Vandaag 2 recepten van Marloes voor heerlijke koolhydraatarme broodjes. Ze maakte twee soorten low carb cheddar broodjes. Eentje met ham en peterselie en een -lekker pittige- met jalapeño pepers Je vindt ze allebei hieronder uitgewerkt. De twee broodrecepten zijn compleet anders, maar allebei onweerstaanbaar lekker vindt Marloes. Dat nemen we zo van haar aan, bedankt weer Marloes voor deze recepten. Blijft leuk om anderen mee te laten genieten van je kookkunsten!
Marloes tipt:
Warm uit de oven zijn de ham cheddarbroodjes sensationeel lekker! Maar wees gerust, koud smaken ze ook uitstekend. Niet alleen lekker om zo te eten, maar ook heerlijk bij een kopje soep.
Ik snijd de rol voor de jalapeñobroodjes voor het bakken in plakjes, zodat elk plakje krokant is. Dat is zoveel lekkerder dan de rol ineens bakken.
Cheddar, wel de juiste nemen!
Cheddar is een gele tot oranje-gele, wat pittig smakende, harde koemelkkaas die oorspronkelijk alleen gemaakt werd in Cheddar, een dorp in het Engelse Somerset. De kaas rijpte daar in een aantal grotten, waarin de temperatuur, vocht- en lichtomstandigheden zeer constant zijn. De pittige smaak ontstaat door het rijpingsproces, dat bij ambachtelijk vervaardigde kaas wel twee jaar kan duren. Maar let even op als je cheddar koopt, je hebt namelijk ook diverse vormen namaak cheddar met veel meer koolhydraten dan het origineel. Bekijk dus het etiket van de cheddar vóór aankoop, en kijk vooral naar het gehalte koolhydraten! Zie de voorbeelden hieronder.
Enkele voorbeelden: cheddar die oké is en namaak cheddar:
0.1 gram koolhydraten per 100 gram GOED! 0 gram koolhydraten per 100 gram GOED!
5.5 gram koolhydraten per 100 gram FOUT! 5.2 gram koolhydraten per 100 gram FOUT! 7,5 gram koolhydraten per 100 gram FOUT!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je 2x low carb cheddarbroodjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Low carb cheddarbroodjes met ham en peterselie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Droge delen
- 200 g amandelmeel
- 1 tl knoflookpoeder
- ¼ tl bakpoeder
- ¼ tl peper, zwarte
- ¼ tl zout
Overig
- 60 g roomboter, gesmolten
- 4 eieren, losgeklopt
- 115 g cheddar, geraspt
- 100 g ham, in reepjes gesneden
- 2 el platte peterselie, vers gehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.
- Begin met de droge delen: wrijf het amandelmeel samen met het knoflookpoeder, bakpoeder, zout en peper (met een spatel of lepel) door een zeef zodat alle eventuele klontjes eruit zijn. Vang het meel op in een ruime kom.
- Smelt de roomboter op laag vuur en roer deze samen met de losgeklopte eieren door het meel. Roer tot slot de geraspte cheddar, reepjes ham en peterselie erdoor.
- Schep, met een ijslepel van ± 45 ml, 10 bolletjes op de bakmat.
- Bak de broodjes 18 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Test met een houten prikker of deze er schoon uitkomt.
- Laat de cheddar-ham broodjes afkoelen op een rooster.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Bezoekersrecept
Low carb cheddarbroodjes met jalapeño pepers
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 170 g cheddar, geraspt
- 85 g roomboter, gesmolten
- 55 g kokosmeel
- 2 jalapeño peper, zonder zaadlijsten, fijn gesneden
- 1 eieren
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- NB: verse jalapeño pepers kun je vervangen door 1 à 2 eetlepels schijfjes uit een potje
- Leg een vel bakpapier klaar.
- Draai alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad deeg. Vorm het deeg in het bakpapier tot een rol en leg deze 30 minuten in de koelkast om stevig te worden.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een siliconen bakmat.
- Haal de rol uit de koelkast, verwijder het bakpapier en snijd in 15 plakjes. Verdeel de plakjes over de beklede bakplaat en bak ze 20 – 25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat afkoelen op een rooster.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik heb het vanmorgen voor het eerst gemaakt.. De smaak was heerlijk, maar ze zijn ontzettend droog en een zware homp.. Wat kan ik fout hebben gedaan?