low-carb-cheddarbroodjes-met-ham-en-peterselie

2x Low carb cheddarbroodjes, van Marloes

Vandaag 2 recepten van Marloes voor heerlijke koolhydraatarme broodjes. Ze maakte twee soorten low carb cheddar broodjes. Eentje met ham en peterselie en een -lekker pittige- met jalapeño pepers Je vindt ze allebei hieronder uitgewerkt. De twee broodrecepten zijn compleet anders, maar allebei onweerstaanbaar lekker vindt Marloes. Dat nemen we zo van haar aan, bedankt weer Marloes voor deze recepten. Blijft leuk om anderen mee te laten genieten van je kookkunsten!

Advertentie

Marloes tipt:

Warm uit de oven zijn de ham cheddarbroodjes sensationeel lekker! Maar wees gerust, koud smaken ze ook uitstekend. Niet alleen lekker om zo te eten, maar ook heerlijk bij een kopje soep.

Ik snijd de rol voor de jalapeñobroodjes voor het bakken in plakjes, zodat elk plakje krokant is. Dat is zoveel lekkerder dan de rol ineens bakken.

Cheddar, wel de juiste nemen!

Cheddar is een gele tot oranje-gele, wat pittig smakende, harde koemelkkaas die oorspronkelijk alleen gemaakt werd in Cheddar, een dorp in het Engelse Somerset. De kaas rijpte daar in een aantal grotten, waarin de temperatuur, vocht- en lichtomstandigheden zeer constant zijn. De pittige smaak ontstaat door het rijpingsproces, dat bij ambachtelijk vervaardigde kaas wel twee jaar kan duren. Maar let even op als je cheddar koopt, je hebt namelijk ook diverse vormen namaak cheddar met veel meer koolhydraten dan het origineel. Bekijk dus het etiket van de cheddar vóór aankoop, en kijk vooral naar het gehalte koolhydraten! Zie de voorbeelden hieronder.

Enkele voorbeelden: cheddar die oké is en namaak cheddar:

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je 2x low carb cheddarbroodjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Bezoekersrecept

Low carb cheddarbroodjes met ham en peterselie

5 van 1 stem
Door: Marloes
Warm uit de oven zijn deze ham cheddarbroodjes sensationeel lekker! Maar wees gerust, koud smaken ze ook uitstekend. Niet alleen lekker om zo te eten, maar ook heerlijk bij een kopje soep.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per broodje
kcal 257.39 koolhydraten 1.22 geiwitten 11.89 gvetten 22.29 gvezels 2.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 broodjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Droge delen

Overig

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.
  • Begin met de droge delen: wrijf het amandelmeel samen met het knoflookpoeder, bakpoeder, zout en peper (met een spatel of lepel) door een zeef zodat alle eventuele klontjes eruit zijn. Vang het meel op in een ruime kom.
  • Smelt de roomboter op laag vuur en roer deze samen met de losgeklopte eieren door het meel. Roer tot slot de geraspte cheddar, reepjes ham en peterselie erdoor.
  • Schep, met een ijslepel van ± 45 ml, 10 bolletjes op de bakmat.
  • Bak de broodjes 18 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Test met een houten prikker of deze er schoon uitkomt.
  • Laat de cheddar-ham broodjes afkoelen op een rooster.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Bezoekersrecept

Low carb cheddarbroodjes met jalapeño pepers

5 van 1 stem
Door: Marloes
Marloes snijdt de rol voor deze jalapeñobroodjes voor het bakken in plakjes, zodat elk plakje krokant is. Dat is zoveel lekker dan de rol ineens bakken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Opstijven 30 minuten

Voedingswaarde

Per plakje
kcal 105.49 koolhydraten 0.5 geiwitten 4.07 gvetten 9.24 gvezels 1.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)15 plakjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • NB: verse jalapeño pepers kun je vervangen door 1 à 2 eetlepels schijfjes uit een potje
  • Leg een vel bakpapier klaar.
  • Draai alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad deeg. Vorm het deeg in het bakpapier tot een rol en leg deze 30 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een siliconen bakmat.
  • Haal de rol uit de koelkast, verwijder het bakpapier en snijd in 15 plakjes. Verdeel de plakjes over de beklede bakplaat en bak ze 20 – 25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat afkoelen op een rooster.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


1 gedachte over “2x Low carb cheddarbroodjes, van Marloes”

  1. Ik heb het vanmorgen voor het eerst gemaakt.. De smaak was heerlijk, maar ze zijn ontzettend droog en een zware homp.. Wat kan ik fout hebben gedaan?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven