Low carb chaffle – zoete Luikse wafel

Low carb chaffle - zoete Luikse wafel

Liefde uit een wafelijzer… Iedere keer als ik zo’n koolhydraatarme wafel maak sta ik toch weer versteld van hoe simpel en snel dat eigenlijk gaat. Ei mengen met de mozzarella en zoetstof en bakken. De verrukkelijke low carb chaffle bakken we per twee in ons hartjesijzer. Het is dus een zoete Luikse wafel, welke je niet alleen kunt inzetten als weekend ontbijtje voor je Valentijn, want deze wafel smaakt ook zalig als nagerecht. Belegd met onze topping bevat 1 suikervrije wafel 376 kcal ⋆ koolhydraten 5.35 g ⋆ eiwitten 24.05 g ⋆ vetten 28.45 g ⋆ vezels 1.45 g.

To top or not to top, that’s the question!

Je kunt de low carb chaffle zowel koud als warm eten en de zoete Luikse wafel is zonder topping al bijzonder smakelijk. Stop eens zo’n koolhydraatarme wafel in je lunchbox! Wij aten het als dessert en deden er wat Griekse yoghurt en vers fruit op. Met nog wat geschaafde chocola was het helemaal de ultieme romantische verwennerij! Extra leuk voor Valentijnsdag, hoewel je ons deze suikervrije wafel elke week wel een keertje voor kunt zetten hoor. We maken absoluut geen bezwaar tegen deze heerlijke liefde uit een hartjesijzer! 🌹💝

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Low carb chaffle - zoete Luikse wafel

Zo maak je de low carb chaffle – zoete Luikse wafel

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Low carb chaffle – Luikse zoete wafel

Low carb chaffle - zoete Luikse wafel
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze verrukkelijke low carb chaffle is een geweldige traktatie als weekendontbijt of feestelijk nagerecht. Wij bakten 2 zoete Luikse wafels in ons hartjes wafelijzer.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Ook gebruikt

  • Wafelijzer (bv. type Luikse hartjeswafel)

Voedingswaarde

Per stuk, inclusief deze topping
kcal 376 koolhydraten 5.35 geiwitten 24.05 gvetten 28.45 gvezels 1.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks (à 5 hartjes)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Beslag

Om te bakken

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Basisbeslag keto chaffle

  • Verhit het wafelijzer voor op de een na hoogste stand.
    NB:Wij geven de tijden en standen voor ons eigen apparaat (CloerHart 1621 – Wafelijzer). Als je een ander type hebt moet je dit mogelijk aanpassen.
  • Meng de M eieren met de 100 gram mozzarella, zoetstof en vanille. Wij gebruikten een staafmixer.
  • Bak twee wafels: vet het wafelijzer in met een mengsel van olie en boter en verdeel eerst 10 g geraspte mozzarella over de vorm. Vervolgens de helft van het wafelbeslag erin en de vorm sluiten. Bak elke zoete Luikse wafel 3-4 minuten of tot ze gaar en goudbruin zijn.
    Hoe lang je ze precies bakt is helemaal afhankelijk van jouw eigen vorm en de hoeveelheid ei die gaar moet worden. De wafels zijn klaar als ze klaar zijn. Laat ze in elk geval de eerste minuten met rust, kijk dan heel voorzichtig of ze loslaten en beoordeel per ½ minuut of ze langer zouden moeten. Deze zoete Luikse wafels zijn redelijk stevig als ze afgekoeld zijn, met een beetje krokante randjes.

Topping

  • Heerlijk met een schep Griekse yoghurt en wat vers fruit. Slagroom kan ook, maar laat de wafels dan eerst wat afkoelen als je geen plas room op je wafel wilt. De chocolade schaafden we gewoon met de kaasschaaf, lekker dun!

TIPS voor variaties

  • Mocht je de low carb chaffle meer een broodachtige structuur willen geven doe je er gewoon een eetlepel amandelmeel bij. Als je ze luchtiger wilt kun je ½ tl bakpoeder toevoegen. 

Gevoelig voor een eismaak?

  • Hoewel ik deze chaffle niet echt naar ei vind smaken kun je, in plaats van hele eieren, uitsluitend het eiwit gebruiken. Dan ben je echt totaal van een eventuele eiïge smaak verlost. Ga dan uit van 50 gram eiwit om 1 M ei te vervangen. Kwestie van afwegen dus.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top