lijnzaadcracker met ei en avocadoroos

Lijnzaadcracker met ei en avocadoroos (en dukkah)

De meest gegeten koolhydraatarme cracker is onze pitten- lijnzaadcracker. Het vaakst eten mensen die met kaas, ik ben daar geen uitzondering op. Maar vandaag eet ik de lijnzaadcracker met ei en avocadoroos. Ik gebruikte stiekem een RAW cracker (#nospon), die zijn er in drie varianten, allemaal superlekker maar behoorlijk prijzig. In een andere post zal ik mijn bevindingen en homemade versies daarvan eens met je delen. Want ik zou geen Anna-Karina heten als ik het niet stiekem toch ook weer zelf ging maken. Eet zo’n belegde koolhydraatarme lijnzaadcracker met prachtige roos van avocado als ontbijt of lunch en je kunt er weer uren tegen!

Avocadoroos maken

Je weet natuurlijk best hoe je een ei op die cracker moet leggen, daar heb je onze recepten niet voor nodig. Vandaag staat eigenlijk die avocadoroos centraal. Dus ik beschrijf in het recept voor deze lijnzaadcracker met ei en avocadoroos vooral hoe je zelf zo’n roos van avocado maakt. Nee dat is niet moeilijk en beslist de moeite waard, want zeg nou zelf: de avocadoroos ziet er toch mooi uit, of niet? En mooi eten smaakt lekkerder en dat is dubbel genieten!

lijnzaadcracker met ei en avocadoroos

Verslaafd aan dukkah

Moeten we al spreken van een dukkah verslaving? De laatste tijd strooi ik het overal op en overheen, zo lekker. En tot nu toe verveelt het nog lang niet 😉 Ook over deze heerlijke lijnzaadcracker met ei en avocadoroos kon ik het echt niet laten. Echt een sublieme combinatie! In de dukkah zelf doe ik geen peper of zout, dat vind ik fijner om te kunnen doseren per gerecht. Soms zit er al voldoende zout in bijvoorbeeld een dressing en hoef ik niet een lading extra.

Ook lekker:

Zo maak je de lijnzaadcracker met ei en avocadoroos

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Lijnzaadcracker met ei en avocadoroos (en dukkah)


lijnzaadcracker met ei en avocadoroos

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juni 18, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 crackers met beleg
  • Koolhydraten: 2 gr khd per belegde cracker (2 crackers met beleg uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

De meest gegeten koolhydraatarme cracker is onze pitten- lijnzaadcracker. Vaak met kaas, maar vandaag maken we de lijnzaadcracker met ei en avocadoroos.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Recept voor de pitten lijnzaadcrackers
  2. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep in een keer de halve vrucht uit de schil met een lepel. Of pel de avocado af als je dat makkelijker vindt.
  3. lijnzaadcracker met ei en avocadoroosLeg de avocado op een ruime snijplank met het snijvlak naar beneden. De brede kant links en de smalle kant rechts. Snijd secuur zo dun mogelijke plakjes, laat de avocado in de vorm.
  4. lijnzaadcracker met ei en avocadoroosSchuif de plakjes uit elkaar tot een soort lang lint.
  5. lijnzaadcracker met ei en avocadoroosDraai het lange lint vanaf de smalle kant linksom, tegen de klok in, naar binnen tot een mooie roos.
  6. Beleg de cracker met plakjes ei en leg de avocadoroos in het midden. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met dukkah, peper en zout naar smaak.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Lijnzaadcracker met ei en avocadoroos (en dukkah)”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

262 Shares
Share57
Pin205
Tweet