lijnzaadcracker met ei en avocadoroos

Lijnzaadcracker met ei en avocadoroos (en dukkah)

De meest gegeten koolhydraatarme cracker (slechts 0,5 gram koolhydraten per stuk!) is onze pitten- lijnzaadcracker. Het vaakst eten mensen die met kaas, ik ben daar geen uitzondering op. Maar vandaag eet ik de lijnzaadcracker met ei en avocadoroos. 1 belegde cracker zoals op de foto bevat dan 1.45 gram koolhydraten. Eet 1 of 2 belegde koolhydraatarme lijnzaadcrackers met prachtige roos van avocado als ontbijt of lunch en je kunt er weer uren tegen!

Advertentie

Avocadoroos maken

Je weet natuurlijk best hoe je een ei op die cracker moet leggen, daar heb je onze recepten niet voor nodig. Vandaag staat eigenlijk die avocadoroos centraal. Dus ik beschrijf in het recept voor deze lijnzaadcracker met ei en avocadoroos vooral hoe je zelf zo’n roos van avocado maakt. Nee dat is niet moeilijk en beslist de moeite waard, want zeg nou zelf: de avocadoroos ziet er toch mooi uit, of niet? En mooi eten smaakt lekkerder en dat is dubbel genieten!

Dukkah over je lijnzaadcracker

Moeten we al spreken van een dukkah verslaving? De laatste tijd strooi ik het overal op en overheen, zo lekker. En tot nu toe verveelt het nog lang niet 😉 Ook over deze heerlijke lijnzaadcracker met ei en avocadoroos kon ik het echt niet laten. Echt een sublieme combinatie! In de dukkah zelf doe ik geen peper of zout, dat vind ik fijner om te kunnen doseren per gerecht. Soms zit er al voldoende zout in bijvoorbeeld een dressing en hoef ik niet een lading extra.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

lijnzaadcracker met ei en avocadoroos

Zo maak je de lijnzaadcracker met ei en avocadoroos

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


lijnzaadcracker met ei en avocadoroos

Lijnzaadcracker met ei en avocadoroos (en dukkah)

De meest gegeten koolhydraatarme cracker is onze pitten- lijnzaadcracker. Vaak met kaas, maar vandaag maken we de lijnzaadcracker met ei en avocadoroos.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Voedingswaarde

Per belegde cracker
kcal 227.85 koolhydraten 1.45 geiwitten 7.2 gvetten 20.65 gvezels 3.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 crackers met beleg

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep in een keer de halve vrucht uit de schil met een lepel. Of pel de avocado af als je dat makkelijker vindt.
  • Leg de avocado op een ruime snijplank met het snijvlak naar beneden. De brede kant links en de smalle kant rechts. Snijd secuur zo dun mogelijke plakjes, laat de avocado in de vorm.
  • Schuif de plakjes uit elkaar tot een soort lang lint.
  • Draai het lange lint vanaf de smalle kant linksom, tegen de klok in, naar binnen tot een mooie roos.
  • Beleg de cracker met plakjes ei en leg de avocadoroos in het midden. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met dukkah, peper en zout naar smaak.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Lijnzaadcracker met ei en avocadoroos (en dukkah)”

  1. Xaris Delfos

    Wat weer een verrassend makkelijk recept.Vooral omdat het nu op Kreta echt warm begint te worden kunnen we simpele maar lekkere recepten waarderen.De avocadopit gaat weer met 3 stokjes aan de zijkant in het water.We zoeken iedere dag wel een lekker recept van jullie uit.Vanmorgen de worteltaart gemaakt.Ik zou je alleen willen vragen naar een betrouwbare koolhydraadarme meter.Er zijn er zoveel,ik zie door de olijfbomen het bos niet meer.Hoop dat het voor jullie een mooie zomer wordt.Groetjes vanaf Kreta.

    1. Mwah… een écht 100% betrouwbare meter? Die heb ik ook niet gevonden. Logisch eigenlijk want elk ‘levend’ product (of verschillende merken) bevat elke keer een ander gehalte aan koolhydraten. Het blijven altijd momentopnames. Het aantal khd per gebruikte hoeveelheid en per geconsumeerde eenheid (portie/sneetje/plak etc.) geven daarom ‘slechts’ een indicatie.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven