lente maaltijdsoep

Lente maaltijdsoep met kaaskletskop

Hoera, lente! Die eerste warme zonnestralen ervaar ik elk jaar weer als een feestje! Het hele voorjaar voor de boeg met lekker veel feestdagen en gezellige etentjes natuurlijk. En hopelijk ook zonovergoten. Dat feestelijk ook prima samengaat met koolhydraatarm, bewijst deze lente maaltijdsoep. Want met slechts 3,9 gram koolhydraten per kom kun je er flink van smullen. Ook heel geschikt voor Pasen. Doordat het van die mooie frisse voorjaarskleuren heeft, geel en groen. En heel feestelijk in het bijzonder door die prachtige kantachtige krakerige kaaskletskoppen. Puur genieten toch? Vier de lente!

No waste recepten

Tegenwoordig zijn veel mensen wat bewuster van hun eigen weggooi-gedrag. Wij juichen die no waste houding van harte aan. Daarom is zo’n soep ook zo fijn, want je kunt eigenlijk wel allerlei groenterestjes in soep verwerken. Ik gebruikte ook een restje courgette in de soep maar dat kan je prima achterwege laten. In het geval je andere groente toevoegt, moet je zelf even opnieuw rekenen. Maar dat snapte je al toch?

 

lente maaltijdsoep

Zo maak je de lente maaltijdsoep met kaaskletskoppen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

lente maaltijdsoep

Lente maaltijdsoep met kaaskletskop

Dat feestelijk ook prima koolhydraatarm kan bewijst deze lente maaltijdsoep wel, slechts 3.9 khd per kom. Mooie frisse voorjaarskleuren, geel en groen.
Afdrukken Reacties
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken: Europees
Trefwoord: no waste
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3,9 gram koolhydraten per kom
Uit recept: 6 kommen

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de bosui in ringen en bewaar een ruime hoeveelheid mooie groene delen voor de garnering.
  • Breek de bloemkool in kleine roosjes en snijd de courgette in stukjes.
  • Bak het wit van de bosui glazig in wat boter op laag vuur. Bak vervolgens gedurende 2 minuten de bloemkool, courgette samen met kerrie (en saffraan) mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes pruttelen tot de groente gaar is.
  • Bak ondertussen de kaaskletskoppen.
  • Pureer de soep met een staafmixer zo glad als je zelf wilt. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in kommen en knip er wat bieslook boven fijn. bestrooi tot slot met de groene knapperige bosuiringetjes. Geef er kaaskletskoppen bij en je hebt een complete lente maaltijdsoep. Eet smakelijk!
TIP
  • Maak er een klein feestelijk amuse-soepje van door het te serveren in een klein weckpotje of glaasje met een mooi lepeltje. Als je het glas eerst even omspoelt met heet water, dan knapt het glas niet als je de hete soep erin doet!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Lente maaltijdsoep met kaaskletskop”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

81 Shares
Share61
Pin20
Tweet