lente maaltijdsoep

Lente maaltijdsoep met kaaskletskop

Hoera, lente! Elk jaar weer een feestje! Het hele voorjaar voor de boeg met lekker veel feestdagen en gezellige etentjes natuurlijk. En hopelijk zonovergoten. Dat feestelijk ook prima koolhydraatarm kan bewijst deze lente maaltijdsoep wel, slechts 3,9 khd per kom. Heel geschikt voor Pasen ook! Mooie frisse voorjaarskleuren, geel en groen. Extra feestelijk met die prachtige kantachtige structuur van de krakerige kaaskletskoppen, puur genieten toch? Vier de lente!

Restjes
Je kunt eigenlijk wel allerlei groenterestjes in bij de bloemkool en bosuitjes in de soep doen. Ik gebruikte ook een restje courgette in de soep maar dat kan je prima achterwege laten. Als je andere groente toevoegt, moet je zelf even opnieuw rekenen. Maar dat snapte je al toch?

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de lente maaltijdsoep met kaaskletskoppen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Lente maaltijdsoep met kaaskletskop


lente maaltijdsoep

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst maart 20, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 6 kommen
 • Koolhydraten: 3,9 gr. per kom (6 kommen uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 20 minuten
 • Klaar in: 30 minuten

Dat feestelijk ook prima koolhydraatarm kan bewijst deze lente maaltijdsoep wel, slechts 3.9 khd per kom. Mooie frisse voorjaarskleuren, geel en groen.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Snijd de lente-ui in ringen en bewaar een ruime hoeveelheid mooie groene delen voor de garnering.
 2. Snijd de bloemkool en courgette in kleine stukjes.
 3. Bak het wit van de lente-ui glazig op laag vuur. Bak vervolgens gedurende 2 minuten bloemkool, courgette, kerrie en saffraan mee. Of neem wat kerrie, ook lekker. Schep goed om.
 4. Doe er ongeveer 1,5 l bouillon bij en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes pruttelen.
 5. Bak ondertussen de kaaskletskoppen.
 6. Pureer de soep met een staafmixer zo glad als je zelf wenst. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Garneer met bieslook en de groene knapperige ringen van de lente-ui. Geef er kaaskletskoppen bij en je hebt een complete lente maaltijdsoep. Eet smakelijk!
 7. Maak er een klein feestelijk soepje van door het te serveren in een klein weckpotje of glaasje met een mooi lepeltje. TIP: Als het glas eerst even omspoelt met warm water dan knapt het glas niet als je de hete soep erin doet!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Lente maaltijdsoep met kaaskletskop”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

81 Shares
Share61
Pin20
Tweet