tomatensoep

Leftover tomatensoep

En zo heb je opeens een onverwachte, maar bijzonder lekkere leftover tomatensoep!  Want wat doe je met de restjes van die prachtige spiraal groentetaart? Nou je zou zou net als wij deze soep kunnen maken. Ik ben echt fan van soep, soep is een ideaal no waste gerecht. Wat er ook in je koelkast ligt aan groente, het kan vast wel in de soep verwerkt worden. Ik eet soep op elk moment, als lunch, voorafje of zelfs tussendoor in een klein borrelglaasje met wat pittigs erin, blauwe kaas bijvoorbeeld. Je kan soep voor een hoofdmaaltijd, en zeker deze tomatensoep, precies zo aankleden als je zelf wilt, dat vind ik zelf altijd het leukst en feestelijk.

Varieer!

Wissel af! Pureer de soep wel of niet, eet ‘m koud of warm. Als je de soep niet pureert, snijd dan de groente wel even in nette stukken. Geef extra vulling bij in de vorm van stukjes fijngesneden groente zoals tomaat, komkommer, olijven of paprika en roomkaas. Of heerlijke homemade pesto, geraspte kaas of crunchy kaaskletskoppen. Tover je leftover tomatensoep tot een volwaardige hoofdmaaltijd, met een mooie salade erbij. Vul aan met een koolhydraatarm focaccia broodje met een bakje goede olijfolie! Dat laatste is ook heel goed trouwens voor een soepele stoelgang. 

Basis van soep

De basis van alle soepen is bijna altijd hetzelfde: een gebakken uitje (sjalot) en na een minuut of 2 vuur laag en een teentje knoflook erboven uitpersen. Vandaag had ik zoals gezegd, leftovers van de spiraal groentetaart: tomaat, courgette en wortel. Hoofdingrediënt is tomaat, dus tomatensoep! Vanzelfsprekend kan je de verhoudingen aanpassen aan je eigen koelkastinhoud, misschien wordt het bij jou meer leftover courgettesoep? Ook vast heel lekker.

tomatensoep

 

Zo maak je deze leftover tomatensoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

tomatensoep

Leftover tomatensoep

No waste recept: kruidige leftover tomatensoep, met de restjes van de spiraal groentetaart. Ik hou enorm van soep, soep is ideaal om je leftovers te verwerken.
Afdrukken Reacties
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: diepvries, snel
Voorbereiden: 5 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4,3 gram koolhydraten per kom
Uit recept: 4 kommen

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Snipper het uitje en fruit glazig in olie, pers de knoflook erboven uit.
  • Snijd wortel, tomaat en courgette grof. Bak de wortel 2 minuten mee. Voeg dan de courgette, tomaat en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer zo fijn of grof als je zelf wilt.
Serveren
  • Schep de leftover tomatensoep in kommen en garneer met slagroom of crème fraîche en/of zelfgemaakte pesto, of gewoon wat geraspte kaas.
  • Buon appetito!!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Leftover tomatensoep”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

15 Shares
Share4
Pin11
Tweet