tomatensoep

Leftover tomatensoep

En dan heb je opeens een onverwachte leftover tomatensoep, met de restjes van de spiraal groentetaart. Ik hou enorm van soep, soep is ideaal om je leftovers te verwerken. Ik eet soep op elk moment, als lunch, voorafje of zelfs tussendoor in een klein borrelglaasje met wat pittigs erin, blauwe kaas bijvoorbeeld. Je kan soep voor een hoofdmaaltijd, en zeker deze tomatensoep, precies zo aankleden als je zelf wilt, dat vind ik zelf altijd het leukst en feestelijk.

Wissel af! Pureer de soep wel of niet, eet ‘m koud of warm. Als je de soep niet pureert, snijd dan de groente wel even in nette stukken. Geef er bakjes los bij met met lekkere extra vulling in de vorm van stukjes fijngesneden groente zoals tomaat, komkommer, olijven of paprika en roomkaas of pesto, geraspte kaas of crunchy kaaskletskoppen. Een mooie salade en een koolhydraatarm focaccia broodje met een bakje goede olijfolie, ook heel goed trouwens voor een soepele stoelgang. Iedereen neemt naar behoefte zijn/haar favoriete toevoegingen, heerlijk!

Advertisements

De basis van mijn soepen is bijna altijd hetzelfde: een gebakken uitje (sjalot) en na een minuut of 2 vuur laag en een teentje knoflook erboven uitpersen. vandaag had ik leftovers van de spiraal groentetaart: tomaat, courgette en wortel.. Hoofdingrediënt is tomaat, dus tomatensoep! Vanzelfsprekend kan je de verhoudingen aanpassen aan je eigen leftovers, misschien wordt het bij jou meer courgettesoep?

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze tomatensoep

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Leftover tomatensoep


tomatensoep

Door Anna-Karina Geplaatst juli 18, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 4 kommen
  • Koolhydraten: 4,3 khd per kom (4 kommen uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Eigenlijk een leftover tomatensoep, met de restjes van de spiraal groentetaart. Ik hou enorm van soep, soep is ideaal om je leftovers te verwerken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper het uitje en fruit 2 minuten, pers knoflook erboven uit, laat de knoflook niet aanbranden.
  2. Snijd wortel, tomaat en courgette. De groente laat ik lekker grof, ik ga de soep straks half pureren. Bak de wortel 2 minuten mee. Vervolgens de stukken courgette en tomaat even aanbakken.
  3. Doe de kruiden en bouillontablet erbij en vul aan met water. Hoeveel water hangt af van je smaak en de hoeveelheid groente, ik vind 1 bouillonblokje voor 500 ml. veel te zout dus ik doe er ong. 700 ml. water bij. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes pruttelen.
  4. Schep de soep in kommen en garneer met slagroom of crème fraîche en/of zelfgemaakte pesto of gewoon wat geraspte kaas. Buon appetito!!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een reactie op “Leftover tomatensoep”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

14 Shares
Share3
Pin11
Tweet