I love love love de combinatie vegakip en avocado! Wat hebben wij genoten van deze heerlijke lauwwarme kipsalade met avocado zeg. Eigenlijk eten we altijd wel lekker natuurlijk, dat is dan weer het voordeel van zo’n hobby. Deze kipsalade aten we als als lunch. Het gerecht serveren we deze keer lauwwarm, maar koud is het eigenlijk net zo lekker. Als lunch bevat het met onze quornstukjes (lijkt op kip) 4.4 gram koolhydraten per portie. Echter als je echte kip gebruikt blijft het gerecht steken op 2.5 gram koolhydraten per portie. Een bijzonder mooie waarde binnen een gezond ketogene leefstijl!
De (vega)kip hussel je eerst even door een marinade voordat je de stukjes bakt. Daardoor geef je kip lekker veel smaak mee. De taugé laat je lekker knapperig. Want hé, het is wel een salade natuurlijk. Wij zijn zelf dol op koriander, maar als je daar minder gek op bent neem je peterselie waar je eventueel wat verse munt aan toevoegt om toch een bijzondere smaak aan je dressing te geven.
Warm, lauwwarm of koud eten…
Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat we twee keer op een dag aan een (lauw)warme maaltijd zitten. Vooral in de wintermaanden als de dagen kort zijn. Wij willen toch het liefst de gerechten met daglicht fotograferen. Dat is nu eenmaal veel mooier. Maar soms lukt dat gewoon niet of is het zelfs overdag te donker. In onze hal hebben we altijd nog ons fotostudiootje voor als het echt niet lukt overdag. Als we niet hoeven te fotograferen hebben we ook een voordeel: we kunnen gewoon echt een warm gerecht eten, want vaak is ons eten na de foto’s al aardig koud geworden. Helaas leent niet elk gerecht zich er even goed voor om opnieuw op te warmen. Deze lauwwarme kipsalade met avocado was helemaal perfect op temperatuur!
Extra feestelijk?
In een halve portie kun je de kipsalade met avocado ook heel makkelijk als feestelijk voorgerechtje serveren. Respectievelijk is onze vegaversie dan 2.2 gram koolhydraten en met echte kip reken je 1.25 gram koolhydraten per persoon. Presenteer de salade dan in een mooi glas of op een plak ijsbergsla of in een stevig slablad. Romaine sla, radicchio of mooie witlofbladen zijn daarvoor perfect! Het zijn namelijk alle drie bijzonder stevige en lekker knapperige slasoorten die niet onmiddellijk slap worden als je er een salade inlegt. Wel zo aantrekkelijk, toch? Al met al kun je dus echt alle kanten op met deze feestelijke, lauwwarme kipsalade met avocado.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de lauwwarme kipsalade met avocado
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Lauwwarme kipsalade met avocado
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 175 g kipstukjes, of quornstukjes
- 30 g taugé
Marinade
- 2 el olijfolie
- kneepje citroensap
- ½ tl gemberpoeder
- peper en zout
Dressing
- 5 g koriander (blad), handje, fijngehakt (of peterselie met munt)
- 30 ml olijfolie
- 2 tl witte wijnazijn
- 1 druppel zoetstof
- sojasaus, naar smaak
Serveren
- 20 g pijnboompitjes, geroosterd
- 1 avocado, in blokjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster eerst de pijnboompitten in droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje.
- Maak een marinade van de olijfolie en het citroensap, gemberpoeder, peper en zout. Hussel de (vega)kipstukjes erdoor.
- Bak dit in een koekenpan gaar en lichtbruin. Echte kip duurt ongeveer 10 minuten, quorn is in 5 minuten wel klaar.
- Schep in de laatste minuut de rauwe taugé erdoor en zet het vuur uit, zodat de taugé lekker knapperig blijft.
Dressing
- Hak ondertussen de verse koriander fijn en meng dit met olijfolie, azijn en zoetstof. Proef en breng op smaak met sojasaus.
- NB: Wij zijn zelf dol op verse koriander, maar als je daar minder gek op bent neem je peterselie waar je eventueel wat verse munt aan toevoegt om toch een bijzondere smaak aan je dressing te geven.
Serveren
- Doe het kip-taugémengsel over in een schaal en meng met de dressing, laat iets afkoelen.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en schep dit voorzichtig door de salade in de schaal.
- Verdeel de lauwwarme kipsalade met avocado over twee bordjes en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Ook leuk
- Leg een mooi blad (of een plak) ijsbergsla of romaine sla op het bord en schep de salade daarin.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet