Lauwwarme groene groente

Lauwwarme groene groente

Wat een prent, hè? Je ziet aan deze snelle lauwwarme groene groente niet dat het lauwwarm is, maar het is absoluut niet te missen GROEN! Werkelijk alles is groen, groener, groenst aan dit bordje vol gezondheid!  Je maakt de groente zo gaar als je zelf lekker vindt. Onze eigen voorkeur gaat uit naar een lekkere bite, daarmee benadruk je nog eens extra het gezondheidsgehalte van het gerecht. Bestaat zoiets eigenlijk wel, of is dat alleen in mijn hoofd? Wij serveerden het gerecht lauwwarm, maar warm of koud smaakt het ook prima. Het is trouwens niet alleen een makkelijk en smakelijk koolhydraatárm gerecht, maar ook nog veganistisch. Tegenwoordig willen mensen vaker plantaardig eten en we vermelden dat er dan even extra bij  (als we er aan denken).

Groene groente

Het idee voor dit recept ontstond trouwens al minstens een jaar geleden. Wij bladeren op zoek naar inspiratie wel eens een kookboek door. In een van onze favoriete kookboeken van The Green Kitchen (nomen est omen…) kwam ik zo’n mooi plaatje tegen. Dat gaat dan niet meer uit mijn hersenen tot het een eigen koolhydraatarm recept is geworden. Nu vraag ik me alweer af welke groente ik kan gebruiken bij een gerecht met andere tinten? Het ene plaatje ruil ik blijkbaar gewoon in voor het andere plaatje. Wie weet zien jullie binnenkort een mooi oranje-rood gekleurd boordje? De to-cook lijst is al enorm, zo’n kleur-ideetje kan er best kan er best bij!

Kleurige kerst

Over kleur gesproken, het zou ook geweldig zijn om dit gerecht op te nemen als mooi kerst tussengerecht. Misschien dan even met een vork mooie nestjes draaien van de courgetti en de groente daar losjes omheen scheppen? Ik denk dat het dan extra sjiek is om er een frisse kruidenolie over te druppelen. Olie met een drupje limoen, bieslook, dille en wat peper en zout. Wij serveerden deze lauwwarme groene groente dus lauwwarm, maar je kunt het gerust koud serveren als dat handiger is i.v.m. de kerstmenu voorbereidingen.

Lauwwarme groene groente

Lauwwarme groene groente

Lauwwarme groene groente

Ook lekker:

Zo maak je de lauwwarme groene groente

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Lauwwarme groene groente


Lauwwarme groene groente

Door Hans van Deelen Geplaatst september 20, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6 gr khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 30 minuten

Werkelijk alles is groen aan deze lauwwarme groene groente: een bordvol gezondheid!  Een makkelijk en smakelijk koolhydraatárm én veganistisch gerecht.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer de tuinbonen 2 minuten. Spoel af met koud water en haal de schilletjes van de groene boontjes (dubbeldoppen). Je houdt ongeveer 100 gram boontjes over.
  2. Snijd de broccoliroosjes in plakjes en roerbak die zachtjes 10 minuten in de olie in een grote koekenpan.
  3. Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe en bak eventjes mee.
  4. Spiraliseer de courgette in slierten en voeg toe aan de pan.
  5. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht vervolgens uit. Hak de bieslook fijn. Voeg tuinbonen, de helft van de bieslook, limoenrasp, limoensap en rucola toe. Proef en breng op smaak met peper en sojasaus.
  6. Bestrooi het gerecht op het bord met de resterende bieslook. Ga voor de groene ervaring!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

52 Shares
Share22
Pin30
Tweet