Wat een prent, hè? Je ziet aan deze snelle lauwwarme groene groente niet dat het lauwwarm is, maar het is absoluut niet te missen GROEN! Werkelijk alles is groen, groener, groenst aan dit bordje vol gezondheid! Je maakt de groente zo gaar als je zelf lekker vindt. Onze eigen voorkeur gaat uit naar een lekkere bite, daarmee benadruk je nog eens extra het gezondheidsgehalte van het gerecht. Bestaat zoiets eigenlijk wel, of is dat alleen in mijn hoofd? Wij serveerden het gerecht lauwwarm, maar warm of koud smaakt het ook prima. Het is trouwens niet alleen een makkelijk en smakelijk koolhydraatarm gerecht, maar ook nog veganistisch. Tegenwoordig willen mensen vaker geheel plantaardig eten en we vermelden dat er dan even extra bij (als we er aan denken). Het bevat 8.1 gram koolhydraten per portie.
Groene groente
Het idee voor dit recept ontstond trouwens al minstens een jaar geleden. Wij bladeren op zoek naar inspiratie wel eens een kookboek door. In een van onze favoriete kookboeken van The Green Kitchen (nomen est omen…) kwam ik zo’n mooi plaatje tegen. Dat gaat dan niet meer uit mijn hersenen tot het een eigen koolhydraatarm recept is geworden. Nu vraag ik me alweer af welke groente ik kan gebruiken bij een gerecht met andere tinten? Het ene plaatje ruil ik blijkbaar gewoon in voor het andere plaatje. Wie weet zien jullie binnenkort een mooi oranje-rood gekleurd boordje? De to-cook lijst is al enorm, zo’n kleur-ideetje kan er best kan er best bij!
Kleurige kerst
Over kleur gesproken, het zou ook geweldig zijn om dit gerecht op te nemen als mooi kerst tussengerecht. Misschien dan even met een vork mooie nestjes draaien van de courgetti en de groente daar losjes omheen scheppen? Ik denk dat het dan extra sjiek is om er een frisse kruidenolie over te druppelen. Olie met een drupje limoen, bieslook, dille en wat peper en zout. Wij serveerden deze lauwwarme groene groente dus lauwwarm, maar je kunt het gerust koud serveren als dat handiger is i.v.m. de kerstmenu voorbereidingen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de lauwwarme groene groente
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Lauwwarme groene groente
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Blancheer de tuinbonen 2 minuten. Spoel af met koud water en haal de schilletjes van de groene boontjes (dubbeldoppen). Je houdt ongeveer 100 gram boontjes over.
- Snijd de broccoliroosjes in plakjes en roerbak die zachtjes 10 minuten in de olie in een grote koekenpan.
- Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe en bak eventjes mee.
- Spiraliseer de courgette in slierten en voeg toe aan de pan.
- Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht vervolgens uit. Hak de bieslook fijn. Voeg tuinbonen, de helft van de bieslook, limoenrasp, limoensap en rucola toe. Proef en breng op smaak met peper en sojasaus.
- Bestrooi het gerecht op het bord met de resterende bieslook. Ga voor de groene ervaring!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
AK, dat is helemaal gelukt! Het was heerlijk, al die groenten uit eigen tuin. Tot mijn verrassing hingen er ook sugarsnaps en peultjes aan de struikjes, dus die zijn er ook in gegaan. Kippedijfilet met kruiden en specerijen in een schaaltje met wat olie in de oven (180 graden, 30 minuten) voor erbij. Prima combinatie. Het was teveel, zelfs voor ons. Dus morgen snel klaar met bereiden van mijn lunch 😉😋.
Bedankt weer voor het heerlijke recept!
Ik zie dat het als kerstgerecht staat, maar wij gaan het morgen eten. In plaats van ‘ uit de voorraad’ eten, eten wij deze week uit de moestuin. Daarin staan onder andere broccoli, tuinbonen en courgette, bieslook en rucola. Dat komt dus heel goed uit! Mijn ‘meneer Hans’ staat erop dat we spekjes bij de tuinbonen eten, maar dat gun ik hem wel als beloning voor zijn werk in de moestuin 😉
Eet smakelijk alvast! Verser kan niet, dus dat zal vast lukken!!