lasagne in een paprika

Lasagne in een paprika

De smaak van zon en zomer: *ja ik wil*. Lasagne in een paprika is niet alleen makkelijk maar tegelijkertijd smaakt het ook verrukkelijk, zonnig Italiaans. Helemaal met zo’n lekker reepje koolhydraatarm olijvenbrood erbij. Dat is toch wat we zo veel mogelijk nastreven: echt lekker en gezond koolhydraatarm eten! Vanaf half april tot ruim voorbij de zomer is de paprika ruimschoots voorhanden. Extra reden om nog eens een leuk recept te maken waarin de (rode) paprika een hoofdrol speelt. Niet alleen vanwege de smaak en de structuur, maar zeker ook vanwege de aanwezige hoeveelheid vitamine C, E, B en A, vezels en anti-oxidanten.

Paprika recht van lijf en leden

De lasagne in een paprika werkt het beste als je een ruime paprika gebruikt, waarin je makkelijk laagjes kunt maken. Daarnaast moet de vrucht recht zijn om goed rechtop te blijven staan. Probeer het uit in de winkel! Neem een paprika, zoek een recht vlak en zet hem neer op z’n onderkant. Staat de paprika mooi recht overeind? Leg ‘m dan meteen in je boodschappenkarretje. Vooropgesteld dat je de paprika’s in een supermarkt koopt. Anders geef je de groenteman(m/v) onze instructies maar om de geschikte exemplaren voor je selecteren… Je kunt natuurlijk van een paprika die niet helemaal voldoet wat van de onderkant afsnijden, maar dan vergroot je wel de kans op lekkage. Liever vermijden dus!

lasagne in een paprika

lasagne in een paprika

 

Eet groente!

Voor de lasagne in een paprika hoef je enkel de zaden te verwijderen met een theelepeltje. Je eet dus vrijwel het hele ding op! Dat is goed nieuws want paprika, eigenlijk een vrucht, behoort stiekem toch tot de groep groentes*. En wij halen uit ons koolhydraatarme menu minstens 2/3 van alle koolhydraten uit groente! Dat is een stuk meer dan de schamele 200 gram die nog steeds wordt aanbevolen door het voedingscentrum. Van groentes is wetenschappelijk aangetoond dat zij onmisbaar zijn voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Het eten van paprika verkleint de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk, tegelijkertijd wordt de kans op diabetes 2 kleiner. De anti-oxidanten uit de paprika maken vrije radicalen onschadelijk. Dit zijn schadelijke stoffen die de kans op kanker zouden vergroten. Dat bedenk je normaal gesproken niet allemaal toch, als je die paprika’s door je handen laat glijden?

*Elk stuk fruit is een ‘vrucht’. Een vrucht ontstaat uit het vruchtbeginsel van een plant. Maar niet elke vrucht is ook fruit. Vruchten als tomaat, komkommer, paprika, courgette of aubergine beschouwen we gewoon als groente.

Ook lekker:

Zo maak je lasagne in een paprika

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Lasagne in een paprika


lasagne in een paprika

Door Hans van Deelen Geplaatst mei 17, 2019

 • Aantal of hoeveelheid: 2-4 porties
 • Koolhydraten: 10,5 gr khd per hele paprika- 5 gr khd per halve (2-4 porties uit recept)
 • Voorbereiding: 20 minuten
 • Kooktijd: 30 minuten
 • Klaar in: 50 minuten

De smaak van zon en zomer: *ja ik wil*. Lasagne in een paprika is niet alleen makkelijk om te maken maar het smaakt ook verrukkelijk, zonnig Italiaans.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Heb je nog een voorraadje Zelfgemaakte basis Italiaanse tomatensaus, volgens dit recept in de vriezer liggen? Nee? Maak dan een voorraad. Het zal je enorm van pas komen. Je kunt natuurlijk ook tomatensaus uit een potje nemen. Let wel op de hoeveelheid koolhydraten die er in zitten!
 2. Snijd het kapje van de paprika en haal de steel eraf. Verwijder met een theelepel de de zaadlijsten.
 3. Braad het gehakt aan en voeg het uitgeperste teentje knoflook toe. Laat even mee bakken.
 4. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatensaus toe. Proef en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat het mengsel niet (te) vochtig wordt. Laat anders even inkoken. Doof het vuur en roer de ricotta erdoor.
 5. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet een platte ovenschaal of -plaat klaar.
 6. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Vul de paprika's in laagjes: gehakt en mozzarella herhaaldelijk om en om.
 7. Leg het kapje erop en strooi wat Parmezaanse kaas er overheen.
 8. Zet 30 minuten in de oven, of tot het gaar is. Controleer tussentijds of het goed gaat.
 9. Serveer met een paar repen olijvenbrood en bestrooi met fijngesneden verse basilicumblaadjes of rucola.
 10. Een hele paprika is voor normale eters met 3 reepjes brood erbij beslist een hele hoofdmaaltijd. 10,5 + 1.5 khd voor het brood = 12 khd hele maaltijd. (wij vonden het zelf erg veel) Voor een lunch zou ik een halve serveren met een salade.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Lasagne in een paprika”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

385 Shares
Share63
Pin322
Tweet