lasagne in een paprika

Lasagne in een paprika

De smaak van zon en zomer: *ja ik wil*. Lasagne in een paprika is niet alleen makkelijk maar tegelijkertijd smaakt het ook verrukkelijk, zonnig Italiaans. Helemaal met zo’n lekker reepje koolhydraatarm olijvenbrood erbij. Dat is toch wat we zo veel mogelijk nastreven: echt lekker en gezond koolhydraatarm eten! Paprika is in de winkels altijd ruimschoots voorhanden. Extra reden om nog eens een leuk recept te maken waarin de (rode) paprika een hoofdrol speelt. Niet alleen vanwege de smaak en de structuur, maar zeker ook vanwege de aanwezige hoeveelheid vitamine C, E, B en A, vezels en antioxidanten. Al met al bevat een hele gevulde paprika 12 gram koolhydraten, een behoorlijke hap! Stiekem houden we altijd wat over, dat eten we de volgende dag bij de lunch…

Advertentie

Paprika recht van lijf en leden

De lasagne in een paprika werkt het beste als je een ruime paprika gebruikt, waarin je makkelijk laagjes kunt maken. Daarnaast moet de vrucht recht zijn om goed rechtop te blijven staan. Probeer het uit in de winkel! Neem een paprika, zoek een recht vlak en zet hem neer op z’n onderkant. Staat de paprika mooi recht overeind? Leg ‘m dan meteen in je boodschappenkarretje. Vooropgesteld dat je de paprika’s in een supermarkt koopt. Anders geef je de groenteman(m/v) onze instructies maar om de geschikte exemplaren voor je selecteren… Je kunt natuurlijk van een paprika die niet helemaal voldoet wat van de onderkant afsnijden, maar dan vergroot je wel de kans op lekkage. Liever vermijden dus!

Eet groente!

Voor de lasagne in een paprika hoef je enkel de zaden te verwijderen met een theelepeltje. Je eet dus vrijwel het hele ding op! Dat is goed nieuws want paprika, eigenlijk een vrucht, behoort stiekem toch tot de groep groentes*. En wij halen uit ons koolhydraatarme menu minstens 2/3 van alle koolhydraten uit groente! Dat is een stuk meer dan de schamele 200 gram die nog steeds wordt aanbevolen door het voedingscentrum. Van groentes is wetenschappelijk aangetoond dat zij onmisbaar zijn voor het goed functioneren van het menselijk lichaam.

Paprika is gezond

Het eten van paprika verkleint de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk, tegelijkertijd wordt de kans op diabetes 2 kleiner. De anti-oxidanten uit de paprika maken vrije radicalen onschadelijk. Dit zijn schadelijke stoffen die de kans op kanker zouden vergroten. Dat bedenk je normaal gesproken niet allemaal toch, als je die paprika’s door je handen laat glijden?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

lasagne in een paprika
lasagne in een paprika

*Elk stuk fruit is een ‘vrucht’. Een vrucht ontstaat uit het vruchtbeginsel van een plant. Maar niet elke vrucht is ook fruit. Vruchten als tomaat, komkommer, paprika, courgette of aubergine beschouwen we gewoon als groente.

Zo maak je lasagne in een paprika

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

lasagne in een paprika

Lasagne in een paprika

De smaak van zon en zomer: *ja ik wil*. Lasagne in een paprika is niet alleen makkelijk om te maken maar het smaakt ook verrukkelijk, zonnig Italiaans.
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 621.6 koolhydraten 12 geiwitten 45.65 gvetten 42.85 gvezels 5.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Heb je nog een voorraadje zelfgemaakte basis Italiaanse tomatensaus, volgens dit recept in de vriezer liggen? Nee? Maak dan een voorraad. Het zal je enorm van pas komen. Je kunt natuurlijk ook passata nemen.
  • Snijd het kapje van de paprika en haal de steel eraf. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
  • Braad het gehakt aan en voeg het uitgeperste teentje knoflook toe. Laat even mee bakken.
  • Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatensaus toe. Proef en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat het mengsel niet (te) vochtig wordt. Laat anders even inkoken. Doof het vuur en roer de ricotta erdoor.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet een platte ovenschaal of -plaat klaar.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Vul de paprika’s in laagjes: gehakt en mozzarella herhaaldelijk om en om.
  • Leg het kapje erop en strooi wat Parmezaanse kaas er overheen.
  • Zet 30 minuten in de oven, of tot het gaar is. Controleer tussentijds of het goed gaat.
  • Serveer met 3 reepjes olijvenbrood en bestrooi met fijngesneden verse basilicumblaadjes of rucola.

Portiegrootte

  • Een hele paprika is voor normale eters met 3 reepjes brood erbij beslist een hele hoofdmaaltijd. Voor een lunch zou ik een halve paprika serveren met een salade.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


4 gedachten over “Lasagne in een paprika”

  1. Tip: ik zet de paprika’s in een cakeblik, dan vallen ze niet zo gemakkelijk om.

    In de supermarkt was geen ricotta meer, toen heb ik hüttekäse genomen. Ben heel benieuwd hoe het straks smaakt!

  2. Wat een heerlijk recept. Wij hebben gesmuld. Deze komt vaker op het menu!

  3. 5 sterren
    Gister gemaakt, bij thuiskomst bleek ik de ricotta vergeten te zijn met m’n zwangere vergiet-hoofd… Balen, maar gelukkig nog wel stukje feta en roomkaas in de koelkast liggen. Gecombineerd en bleek een zeer smakelijke volle (vega) gehakt-saus te zijn geworden. Nom nom nom, aan 175 g vega gehakt had ik ruim voldoende voor 2 paprika’s (dat slinkt ook niet, in tegenstelling tot echt gehakt, dus dat scheelt ook) wel 2 bollen mozarella gebruikt (maar tijdens het koken er zoveel van gesnoept dat 1 achteraf gezien voldoende zou zijn geweest als ik dat niet zou hebben gedaan…). Alleen peper en kruiden gebruikt voor het op smaak brengen vanwege zout uit de feta. Heel erg fijn en vol gevoel na afloop. 20 min. in de gewone oven op 200 was voor mij voldoende, dan houdt de paprika nog een beetje ‘bite’. Broer die mee-at en geen koolhydraat-arm fan is was heel erg enthousiast over de saus. En zelfs manlief zag het wel zitten om stiekem een hapje te jatten. Smullen! Dit is een blijvertje.

Reacties zijn gesloten.

5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven