krulsla met besjes en cranberry

Krulsla met besjes en cranberry

Als dit geen feestje op je bord is… deze feestelijk uitziende salade is snel klaar en heeft een fijne variatie aan smaken. Kies vandaag eens voor krulsla met besjes en cranberry! Of morgen, mag ook hoor 😉 Door de toevoeging van komkommer en zonnebloempitjes heb je een lekkere bite in je salade. De volzoete smaak van de blauwe bessen – wat is dat toch een aromatische smaakmaker – contrasteert op een mooie manier met het friszure van de cranberry’s. Kortom, alles wat je van een salade verwacht, heb je op je bord liggen.

Gewijzigde plannen

We zouden deze krulsla met besjes en cranberry eigenlijk als voorgerecht voeren aan AK’s leasedochter Mathilde en vriend Bart. Zij kwamen ons alles vertellen over hun pas aangeschafte huis en verbouwingsperikelen. Een supersportief duo dat ook van gezonde kost houdt kun je niet alles voorzetten. Deze salade is beregezond, zit bomvol smaak en als klap op de vuurpijl ziet er ook heel chill uit. Dus dat zou ‘m worden, maar op het laatste moment besloten we met ze uit eten te gaan – waar we trouwens heel praktische koolhydraatarme tips voor hebben in ons tweede boek Gewoon Koolhydraatarm.

Het gevolg was dat Anna-Karina en ik de krulsla de volgende dag als lunchgerecht voor onszelf hebben gemaakt. Dat was een goede zet! De kleurrijke krulsla met besjes en cranberry vult voldoende om een hoofdrol te kunnen spelen.

krulsla met besjes en cranberry

krulsla met besjes en cranberry

Gezonde besjes

We zeggen het nog maar eens, een beperkte hoeveelheid fruit (koolhydraten) toevoegen aan een salade is een prima manier om te profiteren van de gezonde voordelen ervan. Blauwe bessen zitten vol antioxidanten en vitamines. Bovendien zijn de bessen een bron van vitamine K (dat is goed voor je botten), bevatten ze veel vezels en zitten ze boordevol vitamine E.  Ook cranberry’s zitten vol vitaminen. Je vindt er vitamine C, vitamine E, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B11 en vitamine K in. Een ware vitaminebom dus! Ook in cranberry’s zitten mineralen, vezels en anti-oxidanten. Ze zouden de kans op ziekten als blaasontsteking en kanker verminderen, je spijsvertering bevorderen en je bloeddruk verlagen. Huh, dat allemaal in zo’n klein besje? Yep, dat heeft de natuur mooi geregeld toch? Gezond koolhydraatarm? Dat kun je wel zeggen!

Ook lekker:

Zo maak je Krulsla met besjes en cranberry

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Krulsla met besjes en cranberry


krulsla met besjes en cranberry

Door Hans van Deelen Geplaatst oktober 15, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: ongeveer 5 gr khd per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten

Een salade die snel klaar is, er heel goed uitziet en ook nog eens super lekker smaakt? Kies voor deze krulsla met besjes en cranberry!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de zonnebloempitten in een droge pan lichtbruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaden met een theelepel. Snijd de komkommer in maantjes.
  3. Meng voor de dressing de olijfolie (neem een goede!) met het citroensap, de Sweet Bee, peper en zout. Proef even en voeg datgene toe wat je nog mist.
  4. Scheur de sla in hapklare stukken en meng in een slakom met de komkommermaantjes en een deel van de dressing. Verkruimel de feta erover. Verdeel de zonnebloempitten en de bessen erover.
  5. Giet de resterende dressing erover, of serveer die er apart bij.
  6. Grote eters kunnen er uiteraard een lekker sneetje geroosterd Omega-brood bij eten. (bijvoorbeeld)

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

35 Shares
Share18
Pin17
Tweet