kruidige bloemkoolbroodjes heerlijk bij soep of tussendoor

Kruidige bloemkoolbroodjes, verrukkelijk koolhydraatarm!

Kruidige bloemkoolbroodjes zijn net als focaccia, oopsies en kaasbroodjes, bijzonder leuke koolhydraatarme broodvervangers. Als je ze nog nooit hebt geprobeerd moet je dat onmiddellijk gaan doen want de bloemkoolbroodjes zijn niet alleen heel leuk om te zien, ze smaken ook echt verrukkelijk! Zo leuk hoe je zo’n algemene groente als bloemkool kan inzetten bij een koolhydraatarm eetpatroon. Bloemkoolrijst wordt tegenwoordig zelfs in de supermarkt verkocht. Wij juichen dat van harte toe, al malen wij het liever even zelf. De broodjes bevatten met de garnering 2.2 gram koolhydraten per stuk.

2/3 koolhydraten uit groente eten

De bloemkoolbroodjes zijn bijzonder geschikt bij de BBQ, tijdens de lunch, bij een soepje of gewoon zo als hartig tussendoortje. Ze smaken uiteraard niet zoals tarwebrood, ze smaken naar een koolhydraatarm kruidig bloemkoolbroodje en dat is ongelogen heel erg smakelijk. Veel mensen hanteren de regel dat 2/3 van je koolhydraten per dag uit groente moet komen. Dat is een heel mooi streven want in groenten zitten meer nuttige stofjes dan in gebak en koek. Als je lekker veel groente eet voorkom je ook dat je tekorten krijgt aan voedingsstoffen. Sommige mensen gaan dan vitamine- of andere pillen slikken om die tekorten aan te vullen. Dan eet ik toch liever deze bloemkoolbroodjes met nuttige voedingstoffen.

Variatie

Vandaag heb ik 2 verschillende smaken bloemkoolbroodjes gemaakt. De ene met Italiaanse kruiden en kaas, voor bij Italiaans getinte gerechten met tomaat of paprika. De andere (pittige!) variant maakte ik met specerijen die meer passen bij gerechten uit de oosterse keuken: komijn, gember, ketoembar, kerrie, een beetje knoflook en sambal.  Pas op ze zijn verslavend, snijd ze doormidden en neem samen met je geliefde een halve van elke smaak. Ik ben fan! 

Zelf spelen met andere smaken moedig ik van harte aan, laat me maar weten in de reacties wat je favoriete combinatie is.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

kruidige bloemkoolbroodjes rechtstreeks uit de oven

Zo maak je kruidige bloemkoolbroodjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Bloemkoolbroodjes

kruidige bloemkoolbroodjes rechtstreeks uit de oven
Door: Anna-Karina van Denderen
eet de bloemkoolbroodjes als broodvervanger. Als je ze nog nooit hebt geprobeerd moet je dat onmiddellijk gaan doen, want het is echt verrukkelijk!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 31

4.72 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min

Voedingswaarde

Per broodje
calorieën 76.17 kcalkoolhydraten 2.2 geiwitten 4.4 gvetten 4.63 gvezels 4.01 g
Hoeveelheid (aan te passen)7 broodjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Smaakmakers, naar keus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven op 175° C en bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Meng bloemkoolrijst met ei, amandelmeel, kokosmeel, johannesbroodpitmeel, bakpoeder en wat zout goed door elkaar. Het is nu nog een beetje onsamenhangend maar dat gaat goed komen.

2 smaken?

  • Als je 2 verschillende smaken wilt maken: Verdeel het mengsel over twee schalen.
    Meng in de ene schaal je Italiaanse kruiden erdoor. In de andere schaal meng je oosterse specerijen en een tl sambal of meer erdoor.
  • Knijp met je handen stevige ballen ter grootte van een mandarijntje, ik had 7 bolletjes. Leg ze op de beklede bakplaat en druk ze iets plat. Let op dat er geen grote scheuren in je broodjes komen.
  • Druk wat zaadjes en/of pitten in de bloemkoolbroodjes en bak in 25-35 minuten gaar en goudbruin.
  • Warm eten kan maar ze zijn koud ook heerlijk. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top