kruidige bloemkoolbroodjes heerlijk bij soep of tussendoor

Kruidige bloemkoolbroodjes, verrukkelijk koolhydraatarm!

Kruidige bloemkoolbroodjes zijn net als focaccia, oopsies en kaasbroodjes, bijzonder leuke koolhydraatarme broodvervangers. Als je ze nog nooit hebt geprobeerd moet je dat onmiddellijk gaan doen want de bloemkoolbroodjes zijn niet alleen heel leuk om te zien, ze smaken ook echt verrukkelijk! Zo leuk hoe je zo’n algemene groente als bloemkool kan inzetten bij een koolhydraatarm eetpatroon. Bloemkoolrijst wordt tegenwoordig zelfs in de supermarkt verkocht. Wij juichen dat van harte toe, al malen wij het liever even zelf. De broodjes bevatten met de garnering 2.2 gram koolhydraten per stuk.

Advertentie

2/3 koolhydraten uit groente eten

De bloemkoolbroodjes zijn bijzonder geschikt bij de BBQ, tijdens de lunch, bij een soepje of gewoon zo als hartig tussendoortje. Ze smaken uiteraard niet zoals tarwebrood, ze smaken naar een koolhydraatarm kruidig bloemkoolbroodje en dat is ongelogen heel erg smakelijk. Veel mensen hanteren de regel dat 2/3 van je koolhydraten per dag uit groente moet komen. Dat is een heel mooi streven want in groenten zitten meer nuttige stofjes dan in gebak en koek. Als je lekker veel groente eet voorkom je ook dat je tekorten krijgt aan voedingsstoffen. Sommige mensen gaan dan vitamine- of andere pillen slikken om die tekorten aan te vullen. Dan eet ik toch liever deze bloemkoolbroodjes met nuttige voedingstoffen.

Variatie

Vandaag heb ik 2 verschillende smaken bloemkoolbroodjes gemaakt. De ene met Italiaanse kruiden en kaas, voor bij Italiaans getinte gerechten met tomaat of paprika. De andere (pittige!) variant maakte ik met specerijen die meer passen bij gerechten uit de oosterse keuken: komijn, gember, ketoembar, kerrie, een beetje knoflook en sambal.  Pas op ze zijn verslavend, snijd ze doormidden en neem samen met je geliefde een halve van elke smaak. Ik ben fan! 

Zelf spelen met andere smaken moedig ik van harte aan, laat me maar weten in de reacties wat je favoriete combinatie is.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

kruidige bloemkoolbroodjes rechtstreeks uit de oven

Zo maak je kruidige bloemkoolbroodjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

kruidige bloemkoolbroodjes rechtstreeks uit de oven

Bloemkoolbroodjes

eet de bloemkoolbroodjes als broodvervanger. Als je ze nog nooit hebt geprobeerd moet je dat onmiddellijk gaan doen, want het is echt verrukkelijk!
4.86 van 7 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 31
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten

Voedingswaarde

Per broodje
kcal 76.17 koolhydraten 2.2 geiwitten 4.4 gvetten 4.63 gvezels 4.01 g
Hoeveelheid (aan te passen)7 broodjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Smaakmakers, naar keus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven op 175° C en bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Meng bloemkoolrijst met ei, amandelmeel, kokosmeel, johannesbroodpitmeel, bakpoeder en wat zout goed door elkaar. Het is nu nog een beetje onsamenhangend maar dat gaat goed komen.

2 smaken?

  • Als je 2 verschillende smaken wilt maken: Verdeel het mengsel over twee schalen.
    Meng in de ene schaal je Italiaanse kruiden erdoor. In de andere schaal meng je oosterse specerijen en een tl sambal of meer erdoor.
  • Knijp met je handen stevige ballen ter grootte van een mandarijntje, ik had 7 bolletjes. Leg ze op de beklede bakplaat en druk ze iets plat. Let op dat er geen grote scheuren in je broodjes komen.
  • Druk wat zaadjes en/of pitten in de bloemkoolbroodjes en bak in 25-35 minuten gaar en goudbruin.
  • Warm eten kan maar ze zijn koud ook heerlijk. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



32 gedachten over “Kruidige bloemkoolbroodjes, verrukkelijk koolhydraatarm!”

  1. 5 sterren
    Lekker.
    Kun je de bloemkool broodjes ook in vriezen. En voor hoe lang.
    Gaat dit ten kosten van de smaak en broodje zelf

  2. Hi.

    Mijn stiefvader wil ze graag eten en ik wil ze voor hem gaan maken. Maar hij eet calorie beperkt, weet iemand hoeveel kcal hierin zit?

    Groetjes

  3. Bernadette Smulders

    Heb de broodjes net voor het eerst gemaakt. Deze vallen uit elkaar helaas uit elkaar. Heb wel een M ei gebruikt en 2 theelepels arrowroot i.p.v. johannesbroodpitmeel. Zou het daar aan liggen?

  4. Ik heb het in Portugal gekocht
    Farinha de Alfarroba. Merk Sears bio
    Ik gebruik het o.a in de cupcake’s en pannekoeken. Het ziet er na het bakken uit als chocolade cake/koek.
    Ook heerlijk in een quinoa cake.
    De bloemkoolbroodjes waren heerlijk.
    Dank

  5. Mijn Johannesbroodboommeel is bruin
    Is Johannes broodpitmeel wit
    En wat is het verschil.

  6. 5 sterren
    Deze bloekoolbroodjes zijn SUPER! Ik had er zelf nog war zongedroogde tomaatjes aan toe gevoegd en ik had kleine eieren dus 2 stuks. Ik heb ze in een driehoek bakvorm gemaakt. Ging heel goed.
    Volgende keer snipper ik een uitje erdoor dat lijkt me een heerlijke vervanging voor röstirondjes.

  7. hallo
    Ik wil eigenlijk morgen deze broodjes maken maar kom er achter dat ik geen johannesbroodpitmeel heb maar wel arrowroot, zal ik dat ook kunnen gebruiken?
    Groetjes Henriette

  8. Dag Anna-Karina

    Ik wil de bloemkoolbroodjes opnieuw maken. Als ik de johannesbroodpitmeel wil vervangen door psylliumvezel. Hoeveel moet ik er van gebruiken?

    Dank je wel voor je heerlijke recepten en zeer bruikbare tips.

  9. 4 sterren
    Uitgeprobeerd vanavond. Ze hebben heerlijk gesmaakt. Ik hou van kokos maar mijn echtgenoot niet zo. Waardoor kan ik het vervangen?

    1. Kokosmeel smaakt nauwelijks naar kokos, zeker niet als er ook behoorlijk wat kruiden in gaan. Weet je zeker dat je geen gemalen kokos hebt gebruikt? Klik altijd even op een ingrediënt als je meer wilt weten…

      1. Inderdaad. Ik maalde geraspte kokos fijn en gebruikte dit voor het recept. Ik dacht dat het gelijkaardig zou zijn. Niet dus ?.

        En de amandelmeel? Zijn fijngemaalde amandelnootjes goed?

        Groeten

        1. Geraspte kokos is zoet en smaakt echt naar kokos. Kokosmeel is dat niet, is echt een ander product… Als je op een ingrediënt klikt krijg je meer info. Amandelmeel is meestal amandelpoeder, met minder olie dan dan in gewone gemalen amandelen.

          1. Oh goed. Dank je wel. ☺

            Ik heb in de recepten gezocht naar een muffinrecept met wortelen. Heb je dit al geprobeerd?

             

            Groeten

  10. Zou je deze broodjes ook in kunnen vriezen? Als ik de foto zo bekijk dan lijkt het broodje een beetje vochtig daarom denk ik dat het door het invriezen nog vochtiger wordt.

    Misschien in het weekend maar eens gaan bakken en een paar invriezen om te proberen. Hoe lang kun je ze goed houden zonder in te vriezen?

     

    1. Vers zijn ze -uiteraard- het lekkerst. Koel bewaren moet lukken 2-3 dagen. Invriezen is te proberen. Langzaam in de koelkast ontdooien helpt wel tegen al te vochtig worden (condenseren). Anders even in de oven oppiepen?

      1. Ik had geen Johannesbroodpitmeel in huis en heb het zonder gedaan, maar de broodjes vallen uit elkaar. In 1/3 van het deeg had ik 3 eetlepels geraspte kaas gedaan en die zijn iets steviger geworden. Kan je om te binden nog iets anders gebruiken of een eitje meer?

        1. Ai, probeer iets zoals een lepeltje psylliumvezels of chiazaad of lijnzaad (helemaal vermalen/vijzelen tot meel geeft het beste resultaat) Even laten staan om de binding te testen. Nog te vochtig? iets toevoegen te droog? Een klein beetje vocht toevoegen. En de broodjes heel goed samenknijpen voor je ze bakt.

Reacties zijn gesloten.

4.86 from 7 votes (4 ratings without comment)
Scroll naar boven