Kruidig geroosterde groente uit de oven

Ik vroeg tijdens het eten van deze gemengde geroosterde groente: “Nou, wat valt er over te zeggen…?”. Mijn heer Hans antwoordde met volle mond: “Die knolselderij moet er zéker bij!” Dan weet je dat alvast. Twee weken geleden deelden we ons uitgebreide artikel met alle tips voor de beste geroosterde groente.  Daarin kon je lezen hoe lang elke soort groente precies in de oven gaat voor het beste resultaat. Misschien was je zelf al met die tips aan de slag gegaan? Mocht het er nog niet van gekomen zijn, dan komt dit recept voor kruidig geroosterde groente wellicht als geroepen. Wel zo makkelijk ook als je gewoon een recept kunt volgen. We zeggen het nog maar eens: groente roosteren of grillen is ontzettend lekker en makkelijk. Gewoon doen!

Geroosterde groente uit de oven = super!

Groente bereiden in de oven is echt super. Je krijgt daardoor een hele andere smaak dan je gewend bent. Een ander voordeel is dat het weinig werk is. Je snijdt een stel groente in stukken. Je stopt de (gemengde) groente in een plastic zak met olie en lekkere kruiden. Je masseert de zak met groente, zodat over alle stukjes een lekker kruidenolie laagje komt. Kieper de inhoud op een bakplaat en de oven doet de rest. Je kunt de zak met groente ook koel bewaren tot gebruik. Handig voor drukke dagen! Misschien maak je er ook zo’n lekker pureetje bij? Wij aten de geroosterde groente vers uit de oven, maar je kunt het ook prima koud serveren. Of meenemen naar je werk en lekker combineren met wat rauwkost als lunch! Of als koude snack met een dip. Als er wat overblijft 😉

Sublieme combinatie

Pompoen, knolselderij, wortel, ui en knoflook uit de oven. Dat is werkelijk een sublieme combinatie. In deze samenstelling bevat het wel wat meer koolhydraten. Maar dat is voor een keer helemaal niet erg. Je merkt vanzelf dat het echt voedzaam is. Je hebt de hele avond geen snaaitrek. Ook handig: het gaat allemaal even lang in de oven. Alleen de losse stukken ui voegde ik na 20 minuten toe. Ik wil je extra aanmoedigen om vooral wat teentjes knoflook tussen de kruidig geroosterde groente te leggen. Gewoon met schil, anders verbranden ze geheid. Geroosterde knoflook is fluweelzacht en tongstrelend lekker! Dus totaal anders dan je gewend bent. Ook de structuur is na het roosteren helemaal zacht, zoals puree. Ik ben er verslaafd aan! Ook heerlijk om wat extra te roosteren voor een lekker sausje of dressing.

kruidig geroosterde groente uit de oven

kruidig geroosterde groente uit de oven

Ook lekker:

Zo maak je deze kruidig geroosterde groente uit de oven

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Kruidig geroosterde groente uit de oven

Ik wil je extra aanmoedigen om vooral wat teentjes knoflook tussen de kruidig geroosterde groente te leggen. Fluweelzacht en tongstrelend lekker is dat!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees
Trefwoord: groente, oven
Voorbereiden: 15 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 45 min

Koolhydraten - hoeveelheid

16 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

  • 300 g knolselderij - 15 khd, geschild in dikke frieten
  • 250 g pompoen - 5 khd, ongeschild in maantjes
  • 175 g wortel - 9,6 khd, wassen maar heel laten
  • 3 tenen knoflook - of meer, heel, met schil
  • ½ ui - klein, 1 khd, in kwarten en dan loshalen
  • 3 - 4 el olijfolie
  • tijm - vers of gedroogd
  • rozemarijn - vers of gedroogd

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en leg een bakvel op de bakplaat. Of gebruik een ONDIEPE grote ovenschaal.
  • Maak de groente schoon zoals aangegeven. Doe de groente in een plastic zak met de aangegeven hoeveelheden olie en kruiden. 'Masseer' de groente zodat overal een lekker kruidenlaagje en olie over zit.
  • Verspreid de groente over de bakplaat. Haal de stukken ui er nog even uit. Bak 20 minuten in de oven en verdeel de ui er dan tussen. Controleer tussentijds! Totale tijd o.a. afhankelijk van gewenste garing 20 - 30 minuten.
  • Doe er pas op je bord peper en of zout naar smaak bij. Heerlijk met een puree van pompoen en knolselderij.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Kruidig geroosterde groente uit de oven”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

407 Shares
Share83
Pin324
Tweet