Kruidig geroosterde groente uit de oven

Twee weken geleden deelden we ons uitgebreide artikel met alle tips voor de beste geroosterde groente.  Daarin kon je lezen hoe lang elke soort groente precies in de oven gaat voor het beste resultaat. Misschien was je zelf al met die tips aan de slag gegaan? Mocht het er nog niet van gekomen zijn, dan komt dit recept voor kruidig geroosterde groente wellicht als geroepen. Wel zo makkelijk ook als je gewoon een recept kunt volgen.

We zeggen het nog maar eens: groente roosteren of grillen is heel makkelijk en ontzettend lekker. Ik vroeg tijdens het eten van deze gemengde geroosterde groente: “Nou, wat valt er over te zeggen…?”. Mijn heer Hans antwoordde met volle mond: “Die knolselderij moet er zéker bij!” Dan weet je dat alvast.

Geroosterde groente uit de oven = super!

Groente bereiden in de oven is echt super. De groente krijgt daardoor een veel intensere smaak. Een ander voordeel is dat het weinig werk is. Je snijdt een stel groente in stukken. Je stopt de (gemengde) groente in een plastic zak met olie en lekkere kruiden. Kiep de inhoud op een bakplaat en de oven doet de rest. Je kunt de zak (of bak) met groente ook koel bewaren tot gebruik. Handig voor drukke dagen! Misschien maak je er ook zo’n lekker pureetje bij? Wij aten de geroosterde groente vers uit de oven, maar je kunt het ook prima koud serveren. Of meenemen naar je werk en lekker combineren met wat rauwkost als lunch! Of als koude snack met een dip. Als er wat overblijft 😉

Sublieme combinatie

Pompoen, knolselderij, wortel, ui en knoflook uit de oven. Dat is werkelijk een sublieme combinatie. Je merkt vanzelf dat het echt voedzaam is. Dit recept is voor 2-3 porties, afhankelijk wat je er verder bij eet. Bij 3 porties, zoals in het recept voorgesteld bevat het gerecht  11 gram koolhydraten per portie. Eet je het met z’n tweetjes op dan reken je met 16 gram koolhydraten per portie.

Ook handig: het gaat allemaal even lang in de oven. Alleen de losse stukken ui voegde ik na 20 minuten toe. Ik wil je extra aanmoedigen om vooral wat teentjes knoflook tussen de kruidig geroosterde groente te leggen. Gewoon met schil, anders verbranden ze geheid. Geroosterde knoflook is fluweelzacht, zoet en tongstrelend lekker! Dus totaal anders dan je gewend bent. Ook de structuur is na het roosteren helemaal zacht, zoals puree. Ik ben er verslaafd aan! 


Wij gaan een beetje gas terug nemen in deze zomer. Vanaf 10 juli verschijnen er minder nieuwe recepten. Op vrijdag wel een nieuw recept van onszelf en op dinsdag de bezoekersrecepten. Vanaf dinsdag 7 september gaan we weer terug naar ‘normaal’.
Fijne zomer allemaal & blijf gezond!
Hans & Anna-Karina

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

kruidig geroosterde groente uit de oven
kruidig geroosterde groente uit de oven

Zo maak je deze kruidig geroosterde groente uit de oven

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Kruidig geroosterde groente uit de oven

Door: Anna-Karina van Denderen
Ik wil je extra aanmoedigen om vooral wat teentjes knoflook tussen de kruidig geroosterde groente te leggen. Fluweelzacht en tongstrelend lekker is dat!
5 van 2 stemmen
Keuken Europees
Trefwoord groente, oven
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 196.43 kcalkoolhydraten 11 geiwitten 3.27 gvetten 14.13 gvezels 7.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en leg een bakvel op de bakplaat. Of gebruik een ONDIEPE grote ovenschaal.
  • Maak de groente schoon zoals aangegeven. Doe de groente in een plastic zak met de aangegeven hoeveelheden olie en kruiden. ‘Masseer’ de groente zodat overal een lekker kruidenlaagje en olie over zit.
  • Verspreid de groente over de bakplaat. Haal de stukken ui er nog even uit. Bak 20 minuten in de oven en verdeel de ui er dan tussen. Controleer tussentijds! Totale tijd o.a. afhankelijk van gewenste garing 20 – 30 minuten.
  • Doe er pas op je bord peper en of zout naar smaak bij. Heerlijk met een puree van pompoen en knolselderij.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


(Visited 25 times, 9 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties