Twee weken geleden deelden we ons uitgebreide artikel met alle tips voor de beste geroosterde groente. Daarin kon je lezen hoe lang elke soort groente precies in de oven gaat voor het beste resultaat. Misschien was je zelf al met die tips aan de slag gegaan? Mocht het er nog niet van gekomen zijn, dan komt dit recept voor kruidig geroosterde groente wellicht als geroepen. Wel zo makkelijk ook als je gewoon een recept kunt volgen.
We zeggen het nog maar eens: groente roosteren of grillen is heel makkelijk en ontzettend lekker. Ik vroeg tijdens het eten van deze gemengde geroosterde groente: “Nou, wat valt er over te zeggen…?”. Mijn heer Hans antwoordde met volle mond: “Die knolselderij moet er zéker bij!” Dan weet je dat alvast.
Geroosterde groente uit de oven = super!
Groente bereiden in de oven is echt super. De groente krijgt daardoor een veel intensere smaak. Een ander voordeel is dat het weinig werk is. Je snijdt een stel groente in stukken. Je stopt de (gemengde) groente in een plastic zak met olie en lekkere kruiden. Kiep de inhoud op een bakplaat en de oven doet de rest. Je kunt de zak (of bak) met groente ook koel bewaren tot gebruik. Handig voor drukke dagen! Misschien maak je er ook zo’n lekker pureetje bij? Wij aten de geroosterde groente vers uit de oven, maar je kunt het ook prima koud serveren. Of meenemen naar je werk en lekker combineren met wat rauwkost als lunch! Of als koude snack met een dip. Als er wat overblijft 😉
Sublieme combinatie
Pompoen, knolselderij, wortel, ui en knoflook uit de oven. Dat is werkelijk een sublieme combinatie. Je merkt vanzelf dat het echt voedzaam is. Dit recept is voor 2-3 porties, afhankelijk wat je er verder bij eet. Bij 3 porties, zoals in het recept voorgesteld bevat het gerecht 11 gram koolhydraten per portie. Eet je het met z’n tweetjes op dan reken je met 16 gram koolhydraten per portie.
Ook handig: het gaat allemaal even lang in de oven. Alleen de losse stukken ui voegde ik na 20 minuten toe. Ik wil je extra aanmoedigen om vooral wat teentjes knoflook tussen de kruidig geroosterde groente te leggen. Gewoon met schil, anders verbranden ze geheid. Geroosterde knoflook is fluweelzacht, zoet en tongstrelend lekker! Dus totaal anders dan je gewend bent. Ook de structuur is na het roosteren helemaal zacht, zoals puree. Ik ben er verslaafd aan!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze kruidig geroosterde groente uit de oven
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Kruidig geroosterde groente uit de oven
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g knolselderij, geschild in dikke frieten
- 300 g pompoen, ongeschild in maantjes
- 150 g wortel, wassen maar heel laten
- 3 tenen knoflook, of meer, heel, met schil
- 30 g ui, klein, in kwarten en dan loshalen
- 45 ml olijfolie
- tijm, vers of gedroogd
- rozemarijn, vers of gedroogd
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en leg een bakvel op de bakplaat. Of gebruik een ONDIEPE grote ovenschaal.
- Maak de groente schoon zoals aangegeven. Doe de groente in een plastic zak met de aangegeven hoeveelheden olie en kruiden. ‘Masseer’ de groente zodat overal een lekker kruidenlaagje en olie over zit.
- Verspreid de groente over de bakplaat. Haal de stukken ui er nog even uit. Bak 20 minuten in de oven en verdeel de ui er dan tussen. Controleer tussentijds! Totale tijd o.a. afhankelijk van gewenste garing 20 – 30 minuten.
- Doe er pas op je bord peper en of zout naar smaak bij. Heerlijk met een puree van pompoen en knolselderij.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik wil hem in de loop van de week ook gaan maken eerst vanavond de romige kip uit het pannetje in mijn airfryer dan,en misschien morgen dit ik ga het alleen wat anders doen heb net de Bloemkool op gemaakt mijn man wil nu iets anders ( knolselderij, peterselie wortel prei en gelijk met de ui wat meer dan wat paprika heb ook geen pompoen jammer kan het ook niet halen ik moet het doen met wat ik heb ( wat knolselderij puree erbij dan ook.)
De geroosterde groenten zijn zooo lekker. Ik had het voor 2 dagen gemaakt omdat ik alleen woon maar er is nog maar weinig over van het 2e portie. Ik doe de wortelen de volgende keer eerst in de oven, ze waren nog iets te hard Vergeleken bij de rest. Wat een goed idee van die knoflook, heerlijk zo….
De wortelen kun je in de lengte ook halveren of on kwarten snijden, dan garen ze even snel.