kruidenomelet voedzaam en eiwitrijk

Kruidenomelet, voedzaam en eiwitrijk

Ik mag graag af en toe warm ontbijten, hoe zit dat bij jullie? Meestal wordt dat een pannenkoek of iets anders leuks met ei.  Redelijk snel gemaakt en van deze subtiele kruidenomelet blijf je op een fijne manier lang verzadigd. Dat is het leuke van eieren het vult echt goed, en door de kiemgroente, kruiden en sla krijg je gelijk een mooie extra portie gezonde voedingsstoffen binnen. Ik at ‘m gewoon zo, maar je kunt natuurlijk prima een broodje of cracker onder je kruidenomelet schuiven. GOEDEMORGEN!

Eiergerechten

Dat heeft die kip toch leuk bedacht voor ons? Zo’n prachtig voedingsmiddel en zo veelzijdig! Je kunt eieren koken, bakken en pocheren of een leuk ei nestje ervan maken. Ik eet zeer regelmatig een lekker eitje, gewoon gekookt bij het ontbijt. Dat verveelt me nooit eigenlijk. Vroeger was ik ook enorme fan van twee boterhammen (! jaja…)  met spiegeleieren en kaas als lunch. Dat deed ik soms wel 3x in de week, lekker & makkelijk. Nu doe ik dat anders. Ik maak tegenwoordig vaker een omeletje, dat is eigenlijk net zo simpel als het gewoon bakken van een spiegelei. Bovendien ziet deze kruidenomelet er ook net wat leuker uit, vind je niet? Een lekker ontbijtje voor in het weekend dus.

Variatie op de kruidenomelet

Je kunt de kruidenomelet ook besmeren met roomkaas en beleggen met ham of zalm. Rol op en snijd ze door. Serveer in een glaasje. Dat staat ook heel leuk bij een high tea of op een verjaardagsbrunch.

kruidenomelet voedzaam en eiwitrijk

Ook leuk:

Zo maak je de voedzame kruidenomelet

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


kruidenomelet voedzaam en eiwitrijk

Kruidenomelet, voedzaam en eiwitrijk

In het weekend mag ik graag wat uitgebreider ontbijten, en jullie? Meestal wordt dat een warm gerechtje. Een pannenkoek of iets anders leuks met ei ligt dan wel voor de hand. Deze subtiele kruidenomelet verzadigt op een fijne manier lekker lang!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

ongeveer 2,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 1 omelet

Ingrediënten

Topping

Bereiden

  • Kluts de eieren kort los met de crème fraîche en de gesneden rode peper. Roer de kiemen en gehakte kruiden er losjes door.
  • Bak de omelet aan een zijde op matig vuur gaar in wat olie.
  • Snijd ondertussen twee kerstomaatjes klein.
  • Serveer de omelet met sla en tomaat. Breng op smaak met peper en zout en rasp er ten slotte wat pittige boerenkaas over. Smul ze!
Sprouty
  • Ik gebruikte een plukje Sprouty, dat is een wat grovere mix van ontkiemde mungbonen, adukibonen, groene linzen, groene erwten en kikkererwten. Als je het echt koolhydraatarm wilt hebben, gebruik dan kiemen van bijvoorbeeld alfalfa, rodekool en broccoli. Die bevatten slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram en je gebruikt er maar een beetje van!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Kruidenomelet, voedzaam en eiwitrijk”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

533 Shares
Share217
Pin316
Tweet