Krokante ‘pittige’ crackers met sesam

krokante pittige crackers

Deze krokante pittige crackers, zijn super makkelijk zelf te maken. Het pittige in het recept slaat niet zozeer op de smaak als wel op de ingrediënten: pompoen- en zonnebloempitten vormen het belangrijkste bestanddeel van deze waanzinnig krokante pittige crackers. Eén cracker bevat slechts 0.4 gram koolhydraten. Eet ze als ontbijt, heerlijk met een gekookt eitje! Of zoals wij deden als tussendoortje, met een Frans kaasje bij de ‘borrel’.  Ook niet te versmaden tijdens de lunch met kaas, tomaat en rucola. Kortom multi-inzetbaar deze zelfgemaakte koolhydraatarme crackers.  

Paneermeel en crunch voor de yoghurt

Voor de snack-crackers gebruik je een ronde uitsteekvorm, hartjes of bloemvormen. De restjes bak ik ook gewoon mee, daar maak ik dan paneermeel van of doe ik als crunch door de Griekse Yoghurt. Voor dagelijks gebruik om te beleggen bij lunch en ontbijt maak ik langwerpige crackers.

krokante pittige crackers

Bewaren

Je kunt ze wekenlang bewaren en knapperig houden in een glazen pot met deksel, donker en koel bewaren. Voorwaarde is wel dat je ze echt goed droog bakt. Mijn advies is altijd: Laat de crackers liever wat langer in de oven en op een wat lagere temperatuur bakken, zodat ze echt goed droog zijn. Halverwege de crackers even omkeren helpt ook. Mochten ze toch niet helemaal lekker krokant zijn, piep ze dan nog even op in een broodrooster of in de oven vlak voordat je ze gaat eten.

Meer broodachtigen.
Andere recepten voor lekkere crackers.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je krokante pittige crackers

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Krokante ‘pittige’ crackers met sesam

krokante pittige crackers
Door: Anna-Karina van Denderen
Krokante pittige crackers, pompoen- en zonnebloempitten vormen het belangrijkste bestanddeel van deze waanzinnig krokante pittige crackers.
5 van 2 stemmen

Voedingswaarde

Per cracker (bij 20 crackers uit recept)
calorieën 49.24 kcalkoolhydraten 0.4 geiwitten 2.2 gvetten 4 gvezels 1.11 g
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min
Hoeveelheid (aan te passen)20 crackers

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maal ½ van de pitten en het lijnzaad in een keukenmachine, staafmixer of koffiemolen tot meel. Doe de rest erbij en pulse nog 1 seconde. Voeg een snuf zout en 6 eetlepels water toe en laat 5-10 minuten staan, zodat het water wordt opgenomen.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en leg 2 vellen -herbruikbaar- bakpapier klaar.
  • Roer na 10 minuten alles nogmaals door en voeg, lepel voor lepel, wat water toe. Blijf roeren tot je een smeerbare substantie hebt.
  • Leg de brij tussen de vellen en duw met platte handen vanuit het midden uit naar de randen. Narollen met een deegroller tot een dunne plak. Haal het bovenste vel er voorzichtig af, randen van het onderste bakvel even terugvouwen voor mooie strakke deegranden.
  • Snijd de crackervorm alvast voor met een mes. Een aantal kleine en een aantal grote crackers, dan kan je ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Bestrooi desgewenst met wat (sesam)zaadjes, even aandrukken.
  • Bak ze in het midden van de oven 15 minuten, draai ze om en bak nog eens 10-15 minuten of tot ze goed droog zijn. Baktijd hangt ook af van hoe dik/dun je hebt uitgerold. Laat afkoelen op een rooster en bewaar luchtdicht en donker.

TIP

  • Laat ze zeker niet te donker worden, dan worden ze bitter. Verlaag zo nodig halverwege de temperatuur en laat ze wat langer in de oven. Goed droog bakken is heel belangrijk, dan kan je ze ook wekenlang bewaren. Taaie crackers vind ik persoonlijk niet echt een feest...

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties