krokante koolhydraatarme anijswafels

Krokante koolhydraatarme anijswafels

Met deze krokante koolhydraatarme anijswafels brengen we op Moederdag een smakelijke ode aan iedereen! De anijswafels zijn niet alleen heerlijk om zo te eten als tussendoortje maar ook als koolhydraatarme koek bij de thee zijn ze perfect. Ik zeg bewust koek, want ze zijn met 15 cm doorsnee behoorlijk groot! Toch bevatten de wafels slechts 0,55 gram koolhydraten per wafel. Dus verwerk ze ook gerust in een dessert met een bolletje ijs bijvoorbeeld. Op z’n allersimpelst steek je zo’n gezellige wafel er gewoon bovenop. Maar je kunt ze ook direct na het bakken met behulp van een fles een gebogen vorm meegeven, zoals we eerder beschreven bij deze sesamkletskop.

Moederdag

Nog even over Moederdag. Traditioneel krijgen moeders (m/v) op Moederdag verzorgingsproducten, bonbons óf iets voor in de keuken. Wij zijn beiden -heel bewust- geen vader en moeder, dus dat feest gaat mooi aan onze neus voorbij. Vinden wij totaal niet erg hoor, want wij zijn toch al niet zo van al die commerciële feesten. Maar we houden beiden wel heel erg van een cadeautje voor in de keuken. Dit wafelijzer staat toch zeker al een half jaar op ons keukeneiland te wachten op een geschikt recept. Ein-de-lijk hebben we dan nu ons speeltje maar eens afgestoft. En zeer succesvol!

Koolhydraatarme anijswafels in kniepertjesijzer

Eigenlijk is het geen wafelijzer waarmee we de koolhydraatarme anijswafels maakten. Officieel heet het een Oublie- en Kniepertjesijzer. Die wafels zijn mooi dun en worden na afkoelen echt lekker krokant!  Heel anders dus dan deze wafels. Voordat wij een nieuw keukenspeeltje kopen doen wij altijd even een onderzoekje. Want eerst een rondje langs de reviews bij Kieskeurig, consumentenbond, Coolblue en BOL voorkomt al te grote miskopen. Verder is het vaak bijzonder leerzaam om te lezen waar anderen ‘last’ van hebben gehad. Bij dit wafelijzer wisten we eigenlijk niet precies waar we op moesten letten. Na ons onderzoekje besloten we dat dit kniepertjesijzer voor ons de juiste was (#nospon).

Dubbel beslag

Wij maakten een basisbeslag waar we gelijk twee smaken van maakten, lekker makkelijk. Een voor deze krokante koolhydraatarme anijswafels en een andere smaak voor koolhydraatarme ijshoorntjes. Je ziet de hoorntjes al op de foto, maar het recept verschijnt pas over een paar dagen online. We kunnen je alvast verklappen dat die ook super lekker zijn! En wat een fijn apparaat zo’n kniepertjesijzer! Hij bakt heel snel, in 2 minuten, een heerlijke krokante wafel. 

Bewaren

We hebben trouwens erg ons best gedaan om er een paar te bewaren, oh wat kostte dat een moeite… We wilden namelijk perse weten of onze krokante koolhydraatarme anijswafels na een paar dagen nog net knapperig waren. Gewoon ‘aan de lucht’ bewaren en inderdaad ze zijn na een paar dagen nog net zo krokant!

 

krokante koolhydraatarme anijswafels

krokante koolhydraatarme anijswafels

Zo maak je krokante koolhydraatarme anijswafels

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


krokante koolhydraatarme anijswafels

Krokante koolhydraatarme anijswafels

door Anna-Karina van Denderen
Deze krokante koolhydraatarme anijswafels zijn niet alleen heerlijk om zo te eten als tussendoortje maar ook als koolhydraatarm koekje bij de thee zijn ze perfect. Daarnaast kun je ze leuk verwerken bij een dessert. Met ijs bijvoorbeeld.
4.5 van 4 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, knutselen in de keuken, pannenkoeken & wafels
Voorbereiden: 5 min
Koken: 20 min
Afkoelen: 10 min
Totale tijd: 45 min

Voedingswaarden

0,55 gram koolhydraten per wafel
Koolhydraten 0.55 g

Uit recept

10 wafels Ø 15 cm

Ook nodig

  • Wafelijzer voor kniepertjes en oublies

Ingrediënten

Basisbeslag
Zoete anijssmaak

Bereiden

  • Verwarm het wafelijzer voor. Bij ons merk op stand 4 van 5. Vrij warm dus.
Beslag
  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng de basisingrediënten door elkaar: amandelmeel, psylliumvezels, zout, eieren, kokosmelk en de gesmolten roomboter. Voeg de smaakmakers erythritol en anijszaad toe.
Anijswafels bakken
  • Schep een lepel beslag in het midden van de vorm en sluit het deksel, zonder teveel kracht. Na 1 minuutje even kijken hoe de kleur is. Bij ons waren ze na 2 minuten goed. Nooit te donker bakken dat is erg ongezond.
    Schep ze van de plaat met een hittebestendige siliconen schep. Laat uitharden op een rooster. Bak op deze manier 10 wafels.
Bewaren
  • In een 'open' doos bewaren. Bij ons waren ze na drie dagen nog heerlijk knapperig!
ZOETSTOF!
  • Gebruik als je knapperige wafels wilt altijd korrelzoetstof op basis van erythritol. Vloeibare zoetstoffen harden niet uit en de wafels zullen dan ook zacht blijven.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 4.321 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 reacties op “Krokante koolhydraatarme anijswafels”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like