Krokante koolhydraatarme anijswafels

krokante koolhydraatarme anijswafels

Met deze krokante koolhydraatarme anijswafels brengen we op Moederdag een smakelijke ode aan iedereen! De anijswafels zijn niet alleen heerlijk om zo te eten als tussendoortje maar ook als koolhydraatarme koek bij de thee zijn ze perfect. Ik zeg bewust koek, want ze zijn met 15 cm doorsnee behoorlijk groot! Toch bevatten de wafels slechts 0,55 gram koolhydraten per wafel. Dus verwerk ze ook gerust in een dessert met een bolletje ijs bijvoorbeeld. Op z’n allersimpelst steek je zo’n gezellige wafel er gewoon bovenop. Maar je kunt ze ook direct na het bakken met behulp van een fles een gebogen vorm meegeven, zoals we eerder beschreven bij deze sesamkletskop.

Moederdag

Nog even over Moederdag. Traditioneel krijgen moeders (m/v) op Moederdag verzorgingsproducten, bonbons óf iets voor in de keuken. Wij zijn beiden -heel bewust- geen vader en moeder, dus dat feest gaat mooi aan onze neus voorbij. Vinden wij totaal niet erg hoor, want wij zijn toch al niet zo van al die commerciële feesten. Maar we houden beiden wel heel erg van een cadeautje voor in de keuken. Dit wafelijzer staat toch zeker al een half jaar op ons keukeneiland te wachten op een geschikt recept. Ein-de-lijk hebben we dan nu ons speeltje maar eens afgestoft. En zeer succesvol!

Koolhydraatarme anijswafels in kniepertjesijzer

Eigenlijk is het geen wafelijzer waarmee we de koolhydraatarme anijswafels maakten. Officieel heet het een Oublie- en Kniepertjesijzer. Die wafels zijn mooi dun en worden na afkoelen echt lekker krokant!  Heel anders dus dan deze wafels. Voordat wij een nieuw keukenspeeltje kopen doen wij altijd even een onderzoekje. Want eerst een rondje langs de reviews bij Kieskeurig, consumentenbond, Coolblue en BOL voorkomt al te grote miskopen. Verder is het vaak bijzonder leerzaam om te lezen waar anderen ‘last’ van hebben gehad. Bij dit wafelijzer wisten we eigenlijk niet precies waar we op moesten letten. Na ons onderzoekje besloten we dat dit kniepertjesijzer voor ons de juiste was (#nospon).

Dubbel beslag

Wij maakten een basisbeslag waar we gelijk twee smaken van maakten, lekker makkelijk. Een voor deze krokante koolhydraatarme anijswafels en een andere smaak voor koolhydraatarme ijshoorntjes. Je ziet de hoorntjes al op de foto, maar het recept verschijnt pas over een paar dagen online. We kunnen je alvast verklappen dat die ook super lekker zijn! En wat een fijn apparaat zo’n kniepertjesijzer! Hij bakt heel snel, in 2 minuten, een heerlijke krokante wafel. 

Bewaren

We hebben trouwens erg ons best gedaan om er een paar te bewaren, oh wat kostte dat een moeite… We wilden namelijk perse weten of onze krokante koolhydraatarme anijswafels na een paar dagen nog net knapperig waren. Gewoon ‘aan de lucht’ bewaren en inderdaad ze zijn na een paar dagen nog net zo krokant!

 

krokante koolhydraatarme anijswafels

krokante koolhydraatarme anijswafels

Zo maak je krokante koolhydraatarme anijswafels

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


krokante koolhydraatarme anijswafels

Krokante koolhydraatarme anijswafels

Door: Anna-Karina van Denderen
Deze krokante koolhydraatarme anijswafels zijn niet alleen heerlijk om zo te eten als tussendoortje maar ook als koolhydraatarm koekje bij de thee zijn ze perfect. Daarnaast kun je ze leuk verwerken bij een dessert. Met ijs bijvoorbeeld.
4.41 van 5 stemmen

Voedingswaarde

0,55 gram koolhydraten per wafel
koolhydraten 0.55 g
Gang Bijgerecht, Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken Overig
Trefwoord gebak zoet, koek en snoep, knutselen in de keuken, pannenkoeken & wafels
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Afkoelen 10 min
Totale tijd 45 min

Ook gebruikt

  • Wafelijzer voor kniepertjes en oublies
Hoeveelheid (aan te passen)10 wafels Ø 15 cm

Ingrediënten

Basisbeslag

Zoete anijssmaak

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm het wafelijzer voor. Bij ons merk op stand 4 van 5. Vrij warm dus.

Beslag

  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng de basisingrediënten door elkaar: amandelmeel, psylliumvezels, zout, eieren, kokosmelk en de gesmolten roomboter. Voeg de smaakmakers erythritol en anijszaad toe.

Anijswafels bakken

  • Schep een lepel beslag in het midden van de vorm en sluit het deksel, zonder teveel kracht. Na 1 minuutje even kijken hoe de kleur is. Bij ons waren ze na 2 minuten goed. Nooit te donker bakken dat is erg ongezond.
    Schep ze van de plaat met een hittebestendige siliconen schep. Laat uitharden op een rooster. Bak op deze manier 10 wafels.

Bewaren

  • In een 'open' doos bewaren. Bij ons waren ze na drie dagen nog heerlijk knapperig!

ZOETSTOF!

  • Gebruik als je knapperige wafels wilt altijd korrelzoetstof op basis van erythritol. Vloeibare zoetstoffen harden niet uit en de wafels zullen dan ook zacht blijven.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dees
Dees
4 maanden geleden

hoihoi, ik heb een vraag over de psylliumvezels: ik heb de poedervorm, kan dat ook gebruikt worden? Of moet je echt de husk gebruiken?

Kirsten
Kirsten
7 maanden geleden

Ben er nog niet helemaal over uit. Echt knapperig zijn ze niet (terwijl ik korrelzoetstof heb gebruikt) en er zitten gaatjes in. Heb het ook op de manier gedaan die door iemand anders hier is beschreven (2e lepel na 15 seconden) maar ook dat werkte niet goed. Misschien toch een kwestie van oefenen. Ga, die ik gemaakt heb, eten met citroen mousse. Dan maken die gaten ook niet meer uit😬

Letty
Letty
7 maanden geleden

Helaas zijn de wafels bij mij ook zacht gebleven. Kan het komen doordat ik vloeibare zoetstof heb gebruikt? Overigens maar heel weinig, zodat de wafels ook niet zoet smaken. Ik heb wel een origineel kniepertiesijzer gebruikt.

Letty
Letty
7 maanden geleden

Oké bedankt, dan ga ik op zoek naar korrelzoetstof. Hier bij AH niet verkrijgbaar.

Aneta
Aneta
7 maanden geleden

Helaas mislult.. boter loopt aan alle kanten uit..

Karin
Karin
7 maanden geleden

Hoe krijgen jullie de wafels knapperig? Bij mij zijn ze dus gewoon zacht.

Marie-José
Marie-José
8 maanden geleden

5 sterren
Ze waren HEERLIJK!! Had nog nooit knijpertjes gemaakt, na het lezen van dit recept cloerijzer besteld en meteen aan de slag gegaan, makkelijk en heerlijke wafels! Bedankt en groetjes

Bert Roke
Bert Roke
8 maanden geleden

4 sterren
Het kniepertjesijzer werd vandaag bezorgd (cloer type 261). Direct geprobeerd. Hier mijn observaties. Voorverwarmen op stand 3/4. Een lepel beslag in het midden. Deksel laten zakken. Deeg liep uit het apparaat. 1 minuut wachten. Kijken: veel te donker. Donker bruin tegen zwart aan. Regelaar terug op 2. Een nieuwe poging. Minder deeg. Halve minuut. Toen was de wafel goed, maar wel erg dun. Ik heb er zo 10 gebakken. Ik wilde ze wat dikker dus heb ik met de rest van het deeg geëxperimenteerd. 1 lepel deeg. Na 15 sec. een tweede lepel erop en iets aandrukken. Dat gaat en de wafel is wat dikker. Zo heb ik er nog 5 gemaakt. Kijk ik naar jullie resultaat: 10 wafels uit het recept dan lijkt het erop dat mijn deeg dunner is. Na afloop zat er veel gesmolten boter in de rand van het kniepertjesijzer. Volgende keer probeer ik het met minder boter (de helft?) in het beslag. Het resultaat: Heerlijke wafels. Brdankt voor dit heerlijke recept.

Ineke
Ineke
8 maanden geleden

Wat hebben jullie me blij gemaakt met dit recept! Hier in Drente worden rondom oud en nieuw veel rolletjes en kniepertjes gebakken. Al een paar jaar probeer ik iedere keer weer het beslag kha aan te passen. Geen succes want het blijven slappe softe kniepertjes waar je niet vrolijk van wordt en die ik zo wegkieper. Maar ik wacht nu niet tot eind december, zo gauw wij weer thuis zijn haal ik het kniepertjesijzer van zolder en ga aan de slag!! We zijn nu een weekje op een camping dus gaat het nu niet lukken. De rolletjes maak ik trouwens door de wafel om een steel van een pollepel te draaien. Liefst een dikke dan kan er makkelijker slagroom ingespoten worden!!! Ik kan me er nu al op verheugen! Wisten jullie dat een plat kniepertje staat voor het afgelopen jaar en een nieuwjaarsrolletje voor het nieuwe jaar dat zich nog uit moet rollen! Groetjes en bedankt voor jullie fantastische recept(en)!! Ineke PS: we zijn bijna 50 jaar getrouwd en 2 jaar terug heb ik mijn derde ijzer gekocht!!!

Ellen Dix
Ellen Dix
8 maanden geleden

Een vraagje, kunnen deze wafels ook gemaakt worden in een hartjes wafelijzer

Ellen