koolhydraatarme krokante kletskop met ijs

Krokante kletskop met slagroomijs

Als het een beetje feestelijk mag zijn, dan is zo’n heerlijke koolhydraatarme krokante kletskop wel helemaal het einde toch? En deze zijn ook koolhydraatarm met slechts 0.52 gram koolhydraten per stuk. We hebben de recepten even gesplitst, het slagroomijs bevat 3.65 gram koolhydraten per portie en vind je onder de kletskoppen. In totaal bevat dit dus 4.17 gram koolhydraten per portie.

Je krijgt vandaag dus twee recepten om dit feestelijke koolhydraatarme krokante kletskop met slagroomijs te kunnen maken. Je kan de krokante kletskop vullen met diverse soorten ijs. Zelfs met ijskoffie! Wij maakten zelf mooie bolletjes slagroomijs met bevroren fruit, volgens het recept hieronder. Lekker knutselen in de keuken! Mocht je dat nou allemaal niet zien zitten, maak dan gewoon platte sesamcrackers en steek die in je dat is ook leuk. De kletskop is een variatie op onze sesamkoekjes

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme krokante kletskop met ijs

Zo maak je de krokante kletskop

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Krokante kletskop

krokante kletskop
Door: Anna-Karina van Denderen
Hoewel deze feestelijk koolhydraatarme krokante kletskop met gewoon een variatie is op het basisrecept van de sesamkoekjes hier de beschrijving voor de ijskletskoppen.
4.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per kletskop
calorieën 65.42 kcalkoolhydraten 0.52 geiwitten 2.33 gvetten 5.84 gvezels 0.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 kletskoppen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster het sesamzaad in een droog pannetje, doe over in een schaaltje en zet apart.
  • Smelt de boter op laag vuur, doe over in een schaaltje en zet apart.
  • Maal lijndaad fijn in een koffie- of notenmolentje of gebruik een ander keukenapparaat of vijzel.
  • Splits het ei en weeg 25 gram eiwit af. (De rest gebruik je misschien voor een lekker omeletje?) Klop het eiwit los met een snufje zout en meng met korrelzoetstof naar smaak, sesamzaad, lijnzaadmeel, de gesmolten boter en de vanille extract erdoor tot alles is opgenomen. Laat een minuutje staan, het lijnzaad zal dan het vocht opnemen en de substantie gaat wat indikken. Proef of het zoet genoeg is.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 °C en leg een siliconen whoopie bakmat met 8 holtes klaar, zie foto. De rondjes zijn 2 millimeter diep en Ø 8 cm.
    krokante sesam kletskoppen met sambal
  • Verdeel een kleine hoeveelheid sesammassa in een holte en klop met een vork plat tot de holte helemaal bedekt en aaneengesloten is. Zo vul je alle holtes op.
  • Heel dun uitrollen en rondjes uitsteken kan ook.

Bakken

  • Bak de kletskoppen 8-10 minuten. Leg ondertussen ronde vormen klaar (flessen met bakpapier erom). De kletskoppen moeten na het bakken nog voldoende flexibel zijn maar wel stevig genoeg om uit de vorm te scheppen. Druk de half gebakken kletskoppen voorzichtig om de beklede flessen en laat ze zo afkoelen. Ze zijn best kwetsbaar dus opletten dat ze niet breken. Bak ze dan nog eens 5 minuten of tot ze droog zijn. Hou ze goed in de gaten want als jouw oven wat heter is verbranden ze snel. Laat afkoelen en uitharden op een rooster.
  • Feestelijk vullen met naar keuze en serveren met een beetje yoghurt en een pistachenootje bijvoorbeeld zoals op de foto.

Tip

  • Geef je kletskoppen een smaak mee die goed past bij het dat je kiest. IJskoffie maken? Doe dan een beetje kaneel en kardemom in je kletskop.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Zo maak je het slagroomijs

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarm slagroomijs

koolhydraatarme krokante kletskop met ijs
Door: Anna-Karina van Denderen
Simpel slagroomijs met bevroren fruit.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Vriezen 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 min

Ook gebruikt

  • Krachtige keukenmachine of blender, geschikt voor crunchen.

Voedingswaarde

2,9  gram koolhydraten per portie
calorieën 104.25 kcalkoolhydraten 3.65 geiwitten 1.2 gvetten 8.85 gvezels 0.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maal het bevroren fruit met (ongeklopt)slagroom en zoetstof in de keukenmachine of blender tot een egale massa.
  • Verdeel over de holtes van een popcakevorm (of minumuffinvorm) en zet voor 2 uur in de diepvries.
  • Leg vlak voor het serveren enkele bolletjes slagroomijs in een kletskop en top met bijvoorbeeld (geklopt) slagroom en geroosterde nootjes.
  • Dit wordt als je het langer in de diepvries zet heel hard, dat is niet erg, maar haal het er dan wel minstens 10 minuten van te voren uit zodat het goed eetbaar is.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top