koolhydraatarme krokante kletskop met ijs

Krokante kletskop met slagroomijs

Als het een beetje feestelijk mag zijn, dan is zo’n heerlijke koolhydraatarme krokante kletskop wel helemaal het einde toch? En deze zijn ook koolhydraatarm met slechts 0.52 gram koolhydraten per stuk. We hebben de recepten even gesplitst, het slagroomijs bevat 3.65 gram koolhydraten per portie en vind je onder de kletskoppen. In totaal bevat dit dus 4.17 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Je krijgt vandaag dus twee recepten om dit feestelijke koolhydraatarme krokante kletskop met slagroomijs te kunnen maken. Je kan de krokante kletskop vullen met diverse soorten ijs. Zelfs met ijskoffie! Wij maakten zelf mooie bolletjes slagroomijs met bevroren fruit, volgens het recept hieronder. Lekker knutselen in de keuken! Mocht je dat nou allemaal niet zien zitten, maak dan gewoon platte sesamcrackers en steek die in je ijs dat is ook leuk. De kletskop is een variatie op onze sesamkoekjes


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme krokante kletskop met ijs

Zo maak je de krokante kletskop

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


krokante kletskop

Krokante kletskop

Hoewel deze feestelijk koolhydraatarme krokante kletskop met ijs gewoon een variatie is op het basisrecept van de sesamkoekjes hier de beschrijving voor de ijskletskoppen.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per kletskop
kcal 65.42 koolhydraten 0.52 geiwitten 2.33 gvetten 5.84 gvezels 0.47 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 kletskoppen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster het sesamzaad in een droog pannetje, doe over in een schaaltje en zet apart.
  • Smelt de boter op laag vuur, doe over in een schaaltje en zet apart.
  • Maal lijndaad fijn in een koffie- of notenmolentje of gebruik een ander keukenapparaat of vijzel.
  • Splits het ei en weeg 25 gram eiwit af. (De rest gebruik je misschien voor een lekker omeletje?) Klop het eiwit los met een snufje zout en meng met korrelzoetstof naar smaak, sesamzaad, lijnzaadmeel, de gesmolten boter en de vanille extract erdoor tot alles is opgenomen. Laat een minuutje staan, het lijnzaad zal dan het vocht opnemen en de substantie gaat wat indikken. Proef of het zoet genoeg is.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 °C en leg een siliconen whoopie bakmat met 8 holtes klaar, zie foto. De rondjes zijn 2 millimeter diep en Ø 8 cm.
    krokante sesam kletskoppen met sambal
  • Verdeel een kleine hoeveelheid sesammassa in een holte en klop met een vork plat tot de holte helemaal bedekt en aaneengesloten is. Zo vul je alle holtes op.
  • Heel dun uitrollen en rondjes uitsteken kan ook.

Bakken

  • Bak de kletskoppen 8-10 minuten. Leg ondertussen ronde vormen klaar (flessen met bakpapier erom). De kletskoppen moeten na het bakken nog voldoende flexibel zijn maar wel stevig genoeg om uit de vorm te scheppen. Druk de half gebakken kletskoppen voorzichtig om de beklede flessen en laat ze zo afkoelen. Ze zijn best kwetsbaar dus opletten dat ze niet breken. Bak ze dan nog eens 5 minuten of tot ze droog zijn. Hou ze goed in de gaten want als jouw oven wat heter is verbranden ze snel. Laat afkoelen en uitharden op een rooster.
  • Feestelijk vullen met ijs naar keuze en serveren met een beetje yoghurt en een pistachenootje bijvoorbeeld zoals op de foto.

Tip

  • Geef je kletskoppen een smaak mee die goed past bij het ijs dat je kiest. IJskoffie maken? Doe dan een beetje kaneel en kardemom in je kletskop.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Zo maak je het slagroomijs

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarme krokante kletskop met ijs

Koolhydraatarm slagroomijs

Simpel slagroomijs met bevroren fruit.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Vriezen 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 minuten

Ook gebruikt

  • Krachtige keukenmachine of blender, geschikt voor crunchen.

Voedingswaarde

2,9  gram koolhydraten per portie
kcal 104.25 koolhydraten 3.65 geiwitten 1.2 gvetten 8.85 gvezels 0.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maal het bevroren fruit met (ongeklopt)slagroom en zoetstof in de keukenmachine of blender tot een egale massa.
  • Verdeel over de holtes van een popcakevorm (of minumuffinvorm) en zet voor 2 uur in de diepvries.
  • Leg vlak voor het serveren enkele bolletjes slagroomijs in een kletskop en top met bijvoorbeeld (geklopt) slagroom en geroosterde nootjes.
  • Dit ijs wordt als je het langer in de diepvries zet heel hard, dat is niet erg, maar haal het er dan wel minstens 10 minuten van te voren uit zodat het goed eetbaar is.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



2 gedachten over “Krokante kletskop met slagroomijs”

  1. hallo zou dit willen maken maar Sukrin zou u mij kunnen zeggen wat dit is ik denk een soort suiker maar ben het niet zeker

     

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven