koolhydraatarme krokante kletskop met ijs

Krokante kletskop met slagroomijs

Als het een beetje feestelijk mag zijn, dan is zo’n mooie ambachtelijk gemaakte kletskop wel helemaal het einde toch? lekker knutselen in de keuken als je ervan houdt. Mocht je dat nou allemaal niet zien zitten, maak dan gewoon platte sesamcrackers en steek die in je ijs dat is ook leuk. Je krijgt vandaag in elk geval twee recepten om dit feestelijke koolhydraatarme krokante kletskop met slagroomijs te kunen maken! De kletskop is een variatie op de sesamkoekjes

Je kan de krokante kletskop vullen met diverse soorten ijs. Zelfs met ijskoffie! Wij maakten zelf mooie bolletjes slagroomijs met bevroren fruit, volgens het recept hieronder.

koolhydraatarme krokante kletskop met ijs

 

Zo maak je de krokante kletskop

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!

krokante kletskop

Krokante kletskop

Hoewel deze feestelijk koolhydraatarme krokante kletskop met ijs gewoon een variatie is op het basisrecept van de sesamkoekjes hier de beschrijving voor de ijskletskoppen.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep, ijs, knutselen in de keuken
Voorbereiden: 20 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 35 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,5 gram koolhydraten per kletskop
Uit recept: 12 kletskoppen

Ingrediënten

Bereiden

  • Rooster het sesamzaad in een droog pannetje, doe over in een schaaltje en zet apart.
  • Smelt de boter op laag vuur, doe over in een schaaltje en zet apart.
  • Maal lijndaad fijn in een koffie- of notenmolentje of gebruik een ander keukenapparaat of vijzel.
  • Splits het ei en weeg 25 gram eiwit af. (De rest gebruik je misschien voor een lekker omeletje?) Klop het eiwit los met een snufje zout en meng met korrelzoetstof (20 gram Sukrin), sesamzaad, lijnzaadmeel, de gesmolten boter en de vanille essence erdoor tot alles is opgenomen. Het lijnzaad zal vocht gaan binden en de substantie gaat wat indikken. Proef even want het zal met zoetstoffen altijd wat zoeter moeten zijn dan je zou willen, tijdens het bakken gaat er namelijk wat zoetkracht verloren. Voeg zo nodig zoetstof toe.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 °C en leg een siliconen whoopie bakmat met 8 holtes klaar, zie foto. De rondjes zijn 2 millimeter diep en 8 cm. in het rond.
    krokante sesam kletskoppen met sambal
  • Verdeel een kleine hoeveelheid sesammassa in een holte en klop met een vork plat tot de holte helemaal bedekt en aaneengesloten is. Zo vul je alle holtes op.
  • Heel dun uitrollen en rondjes uitsteken kan ook.
Bakken
  • Bak de kletskoppen 8-10 minuten. Leg ondertussen ronde vormen klaar (flessen met bakpapier erom). De kletskoppen moeten na het bakken nog voldoende flexibel zijn maar wel stevig genoeg om uit de vorm te scheppen. Druk de half gebakken kletskoppen voorzichtig om de beklede flessen en laat ze zo afkoelen. Ze zijn best kwetsbaar dus opletten dat ze niet breken. Bak ze dan nog eens 5 minuten of tot ze droog zijn. Hou ze goed in de gaten want als jouw oven wat heter is verbranden ze snel. Laat afkoelen en uitharden op een rooster.
  • Feestelijk vullen met ijs naar keuze en serveren met een beetje yoghurt en een pistachenootje bijvoorbeeld zoals op de foto.
Tip
  • Geef je kletskoppen een smaak mee die goed past bij het ijs dat je kiest. IJskoffie maken? Doe dan een beetje kaneel en kardemom in je kletskop.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Zo maak je het slagroomijs

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!

koolhydraatarme krokante kletskop met ijs

Slagroomijs

Simpel slagroomijs met bevroren fruit.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: diepvries, ijs
Voorbereiden: 5 min
Vriezen: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 5 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,9  gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ook nodig

  • Krachtige keukenmachine of blender, geschikt voor crunchen.

Ingrediënten

Bereiden

  • Maal het bevroren fruit met (ongeklopt)slagroom en zoetstof in de keukenmachine of blender tot een egale massa.
  • Verdeel over de holtes van een popcakevorm (of minumuffinvorm) en zet voor 2 uur in de diepvries.
  • Leg vlak voor het serveren enkele bolletjes slagroomijs in een kletskop en top met bijvoorbeeld (geklopt) slagroom en geroosterde nootjes.
  • Dit ijs wordt als je het langer in de diepvries zet heel hard, dat is niet erg, maar haal het er dan wel minstens 10 minuten van te voren uit zodat het goed eetbaar is.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Krokante kletskop met slagroomijs”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

130 Shares
Share65
Pin65
Tweet