krokante keto crackers

Krokante keto crackers met sesamzaad

Deze krokante keto crackers, zijn super zelf te maken. We gebruiken -, zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaad voor deze waanzinnig lekkere, krokante crackers. Eén cracker bevat slechts 0.4 gram koolhydraten. Eet ze als ontbijt, heerlijk met een gekookt eitje! Of zoals wij deden als keto borrelplankje met kaasjes, radijsloofpesto en een plukje tuinkers.  De crackers met sesamzaad zijn ook niet te versmaden tijdens de lunch! Heerlijk met een plakje boerenkaas, tomaat, komkommer en een plukje rucola. Kortom deze homemade, koolhydraatarme, keto crackers zijn absoluut multi-inzetbaar.  

Paneermeel en crunch voor de yoghurt

Het is leuk en superhandig om gelijk wat verschillende formaten te maken. Voor kleine snack-crackertjess gebruik je een ronde uitsteekvorm. Wij hebben een doosje met heel verschillende vormpjes: feestelijk! De restjes deeg bak ik ook gewoon mee, daar maak ik dan paneermeel van of ik doe ze als crunch door de Griekse Yoghurt. Voor dagelijks gebruik om te beleggen bij lunch en ontbijt maak ik langwerpige keto crackers.

Bewaren

Je kunt de krokante keto crackers wekenlang bewaren en knapperig houden in een glazen pot met deksel. Liefst we; donker en koel bewaren. Je moet ze wel eerst goed droog bakken voor je ze opbergt. Laat de keto crackers liever wat langer in de oven op een wat lagere temperatuur, zodat ze echt goed droog zijn. Halverwege de crackers omkeren is daarom ook echt raadzaam. Mochten je merken dat ze toch niet helemaal lekker krokant zijn, leg ze dan gewoon nog even in de oven of piep ze dan nog even op in een broodrooster vlak voordat je ze gaat eten.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

krokante keto crackers

Zo maak je krokante keto crackers

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Krokante keto crackers met sesam

Door: Anna-Karina van Denderen
Krokante keto crackers met sesam, bevatten ook pompoen-, zonnebloempitten en lijnzaad.
4.8 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Rusten + oven voorverwarmen 10 min
Totale tijd 50 min

Ook gebruikt

  • 2 bakvellen
  • deegroller

Voedingswaarde

Per portie van 2 crackers (20 uit het recept)
calorieën 49.24 kcalkoolhydraten 0.4 geiwitten 2.2 gvetten 4 gvezels 1.11 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 porties à 2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng de pompoen- en zonnebloempitten met het lijnzaad en sesamzaad. Maal ervan in een koffiemolen, keukenmachine, staafmixer of vijzel tot fijn meel. Doe de rest erbij en pulse nog 1 seconde.
    Voeg een snuf zout en 90 ml water toe. Roer goed door en laat 10 minuten staan, zodat het water wordt opgenomen.
    krokante keto crackers - 2/3 malen
  • Verwarm ondertussen alvast de heteluchtoven voor op 160 °C en leg 2 bakvellen klaar. Wij gebruiken herbruikbare, ideaal!
  • Roer na 10 minuten alles nogmaals door en voeg zo nodig, lepel voor lepel, wat water toe tot je een smeerbare substantie hebt. Een en ander is ook afhankelijk van hoe fijn je het meel maalde.
  • Leg de brij tussen 2 bakvellen en duw met platte handen vanuit het midden naar de randen. Narollen met een deegroller tot een dunne plak. Haal het bovenste vel er voorzichtig af. Repareer eventuele gaten. Vouw de randen van het onderste bakvel even terug voor mooie strakke deegranden.
    krokante keto crackers - crackers vormen
  • Snijd de crackervormen alvast een beetje voor met een pizzames. Je maakt 20 crackers. Bestrooi desgewenst met wat (sesam)zaadjes, even aandrukken.
  • Bak ze in het midden van de oven 15 minuten, draai ze om en bak nog eens 10-15 minuten of tot ze goed droog zijn. Baktijd hangt ook af van hoe dik/dun je hebt uitgerold. Laat afkoelen op een rooster en bewaar luchtdicht en donker.

TIP

  • Maak ook eens en aantal kleine en een aantal grote crackers, dan kan je ze voor verschillende doeleinden gebruiken.
    Laat ze zeker niet te donker worden, dan worden ze bitter. Verlaag zo nodig halverwege de temperatuur en laat ze wat langer drogen in de oven. Goed droog bakken is heel belangrijk, dan kan je ze ook wekenlang bewaren. Taaie crackers vind ik persoonlijk niet echt een feestje…

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top