Krakende kaas crackertjes

krakende kaas crackertjes

“Als je ketogeen eet eet mag je dan nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje?”, vraagt men ons regelmatig. “Jawel hoor!”, stellen wij dan vol overtuiging gerust. Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te beleggen met een heerlijke tapenade, zelfgemaakte eiersalade, een lekker Frans of Hollands kaasje. Eigenlijk alles wat je voorheen ook op je gewone toastje at. Immers, met maar 0.16 gram koolhydraten per crackertje kan je er gerust een heel stel op een schaaltje leggen met een stukje kaas erbij. Een gezond(er) gewicht behouden (of krijgen) kan zo echt prima op een leuke manier. Anders zou niemand deze leefstijl lang uithouden, je kunt gewoon blijven genieten van eten. 

Altijd en overal

Door de kruiden en Parmezaanse kaas zijn ze lekker hartig, zodat je de krakende kaas crackertjes ook lekker gewoon zo kan eten als snack, als extraatje bij een kop soep of bij je lunch salade. je kan ze lang bewaren, lekker makkelijk om een voorraadje te maken zodat je altijd een lekkere schuldgevoel vrije snack kan pakken. Je moet echt voorkomen dat je jezelf zielig gaat vinden omdat je niks meer zou mogen, dat is helemaal niet de bedoeling van koolhydraatarm eten.

Snackgedrag van partners…

Een collega koolhydraatarme eetster klaagde onlangs over het snackgedrag van haar partner ‘s avonds na het eten, koekjes, chips, toastjes met kaas etc. Ze vond het moeilijk te weerstaan. Elke avond weer, daarom vroeg ze tips voor koolhydraatarme snacks. Deze krakende kaas crackertjes zijn beslist een volwaardige vervanger voor de normale toastjes. Stilletjes hoop ik dat de partner in kwestie deze kaas crackers nog lekkerder vindt dan z’n koolhydraatrijke chips. Bij mijn heer Hans kostte dat geen enkele moeite in elk geval. 


Wij gaan een beetje gas terug nemen in deze zomer. Vanaf 10 juli verschijnen er minder nieuwe recepten. Op vrijdag wel een nieuw recept van onszelf en op dinsdag de bezoekersrecepten. Vanaf dinsdag 7 september gaan we weer terug naar ‘normaal’.
Fijne zomer allemaal & blijf gezond!
Hans & Anna-Karina

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

krakende kaas crackertjes

Zo maak je deze krakende kaas crackertjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Krakende kaas crackertjes

krakende kaas crackertjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje? Jawel hoor! Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te beleggen met een heerlijke tapenade, zelfgemaakte eiersalade, een lekker Frans (of Hollands) kaasje, eigenlijk alles wat je voorheen ook op je gewone toastje at.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 167

4.87 van 38 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per crackertje (bij 36 kleine)
calorieën 26.41 kcalkoolhydraten 0.16 geiwitten 1.28 gvetten 2.12 gvezels 0.61 g
Hoeveelheid (aan te passen)36 kleine crackertjes

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng zonnebloem-, pompoenpitten en lijnzaad en maal de helft ervan tot meel. dat kan met een keukenmachine, staafmixer, koffiemolen of gebruik een vijzel. Doe de rest erbij en maal nog 1 seconde.
  • Meng met een snuf zout en ongeveer 8 eetlepels water. Laat 10 minuten rusten zodat het lijnzaad het vocht kan opnemen.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165 °C en haal de bakplaat eruit. Leg twee bakvellen klaar.
  • Meng het (dikker geworden) deeg met kaas, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 2 el (of meer) water, tot je een dikke substantie hebt die iets aan elkaar blijft plakken. Maak er een bal van, leg die tussen de bakvellen en wrijf de bal plat met je handen vanuit het midden naar buiten. Rol na met een deegroller tot een dunne lap. Haal het bovenste bakvel eraf en repareer gaten en rafelige randen. Geef snijranden aan met de stompe kant van een mes.
  • Bestrooi de voorgevormde crackertjes tot slot met een beetje sesamzaad.
  • Bak de kaas crackertjes eerst 20 minuten, dan omdraaien en nog eens 5 -10 minuten drogen in de oven. De precieze tijd is afhankelijk van hoe nat en hoe dik je ze maakte.
  • Kostelijke krakende krokante kaas crackers!
    Hoe droger ze zijn hoe krokanter en hoe langer houdbaar. Afgesloten en donker bewaren.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



(Visited 30 times, 8 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

71 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties