krakende kaas crackertjes

Krakende kaas crackertjes

“Als je ketogeen eet eet mag je dan nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje?”, vraagt men ons regelmatig. “Jawel hoor!”, stellen wij dan vol overtuiging gerust. Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te beleggen met een heerlijke tapenade, zelfgemaakte eiersalade, een lekker Frans of Hollands kaasje. Eigenlijk alles wat je voorheen ook op je gewone toastje at. Immers, met maar 0.16 gram koolhydraten per crackertje kan je er gerust een heel stel op een schaaltje leggen met een stukje kaas erbij. Een gezond(er) gewicht behouden (of krijgen) kan zo echt prima op een leuke manier. Anders zou niemand deze leefstijl lang uithouden, je kunt gewoon blijven genieten van eten. 

Altijd en overal

Door de kruiden en Parmezaanse kaas zijn ze lekker hartig, zodat je de krakende kaas crackertjes ook lekker gewoon zo kan eten als snack, als extraatje bij een kop soep of bij je lunch salade. je kan ze lang bewaren, lekker makkelijk om een voorraadje te maken zodat je altijd een lekkere schuldgevoel vrije snack kan pakken. Je moet echt voorkomen dat je jezelf zielig gaat vinden omdat je niks meer zou mogen, dat is helemaal niet de bedoeling van koolhydraatarm eten.

Snackgedrag van partners…

Een collega koolhydraatarme eetster klaagde onlangs over het snackgedrag van haar partner ‘s avonds na het eten, koekjes, chips, toastjes met kaas etc. Ze vond het moeilijk te weerstaan. Elke avond weer, daarom vroeg ze tips voor koolhydraatarme snacks. Deze krakende kaas crackertjes zijn beslist een volwaardige vervanger voor de normale toastjes. Stilletjes hoop ik dat de partner in kwestie deze kaas crackers nog lekkerder vindt dan z’n koolhydraatrijke chips. Bij mijn heer Hans kostte dat geen enkele moeite in elk geval. 

krakende kaas crackertjes

Zo maak je deze krakende kaas crackertjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


krakende kaas crackertjes

Krakende kaas crackertjes

door Anna-Karina van Denderen
Nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje? Jawel hoor! Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te beleggen met een heerlijke tapenade, zelfgemaakte eiersalade, een lekker Frans (of Hollands) kaasje, eigenlijk alles wat je voorheen ook op je gewone toastje at.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 167

4.8 van 5 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Overig
Trefwoord: brood & crackers
Voorbereiden: 15 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 40 min

Voedingswaarden

Per crackertje (bij 36 kleine)
Calorieën 26.41 kcal
Koolhydraten 0.16 g
Eiwit 1.28 g
Vet 2.12 g
Vezels 0.61 g

Uit recept

36 kleine crackertjes

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Meng zonnebloem-, pompoenpitten en lijnzaad en maal de helft ervan tot meel. dat kan met een keukenmachine, staafmixer, koffiemolen of gebruik een vijzel. Doe de rest erbij en maal nog 1 seconde.
  • Meng met een snuf zout en ongeveer 8 eetlepels water. Laat 10 minuten rusten zodat het lijnzaad het vocht kan opnemen.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165 °C en haal de bakplaat eruit. Leg twee bakvellen klaar.
  • Meng het (dikker geworden) deeg met kaas, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 2 el (of meer) water, tot je een dikke substantie hebt die iets aan elkaar blijft plakken. Maak er een bal van, leg die tussen de bakvellen en wrijf de bal plat met je handen vanuit het midden naar buiten. Rol na met een deegroller tot een dunne lap. Haal het bovenste bakvel eraf en repareer gaten en rafelige randen. Geef snijranden aan met de stompe kant van een mes.
  • Bestrooi de voorgevormde crackertjes tot slot met een beetje sesamzaad.
  • Bak de kaas crackertjes eerst 20 minuten, dan omdraaien en nog eens 5 -10 minuten drogen. De precieze tijd is afhankelijk van hoe nat en hoe dik je ze maakte.
  • Kostelijke krakende krokante kaas crackers!
    Hoe droger ze zijn hoe krokanter en hoe langer houdbaar. Afgesloten en donker bewaren.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 6.751 keer, 1 vandaag)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

73 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
73
0
Lees reacties en vragen, of laat er zelf één achter.x
()
x