krakende kaas crackertjes

Krakende kaas crackertjes

Nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje? Jawel hoor! Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te beleggen met een heerlijke tapenade, zelfgemaakte eiersalade, een lekker Frans (of Hollands) kaasje, eigenlijk alles wat je voorheen ook op je gewone toastje at.

krakende kaas crackertjesEen collega koolhydraatarme eetster klaagde onlangs over het snackgedrag van haar partner ‘s avonds na het eten, koekjes, chips, toastjes met kaas etc. Ze vond het moeilijk te weerstaan elke avond weer, dus zij vroeg tips voor koolhydraatarme snacks. Dit is echt een volwaardige vervanger voor de normale toastjes, met maar 0,25 khd per crackertje kan je er gerust 6 op een schaaltje leggen met een stukje kaas erbij. Stilletjes hoop ik dat de partner in kwestie deze kaas crackers nog lekkerder vindt dan z’n koolhydraatrijke chips. Bij mijn heer Hans kostte dat geen enkele moeite in elk geval. 

Altijd en overal
Door de kruiden en Parmezaanse kaas zijn ze lekker hartig, zodat je de kaas crackertjes ook lekker gewoon zo kan eten als snack, als extraatje bij een kop soep of bij je lunch salade. je kan ze lang bewaren, lekker makkelijk om een voorraadje te maken zodat je altijd een lekkere schuldgevoel vrije snack kan pakken. Je moet echt voorkomen dat je jezelf zielig gaat vinden omdat je niks meer zou mogen, dat is helemaal niet de bedoeling van koolhydraatarm eten.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze krakende kaas crackertjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Krakende kaas crackertjes


krakende kaas crackertjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 17, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 36 crackertjes
 • Koolhydraten: ca. 0,25 khd per crackertje (36 crackertjes uit recept)
 • Voorbereiding: 15 minuten
 • Kooktijd: 25 minuten
 • Klaar in: 40 minuten

Nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje? Jawel hoor! Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te …

Ingrediënten

Bereiding

 1. Doe zonnebloem-, pompoenpitten en lijnzaad bij elkaar en maal de helft daarvan tot meel in een keukenmachine, staafmixer, koffiemolen of gebruik een vijzel. Doe de rest erbij en maal nog 1 seconde.
 2. Voeg een snuf zout en ongeveer 8 eetlepels water toe en laat 10 minuten rusten zodat het lijnzaad het vocht kan opnemen. Daarna zet je de oven aan op 180 graden (165 graden hetelucht).
  Roer nog ong. 2 eetlepels water door je deeg.
 3. Voeg kaas, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Alles goed mengen tot je een dikke substantie hebt die iets aan elkaar blijft plakken. Maak er een bal van en wrijf het tussen twee bakvellen met platte handen vanuit het midden naar de hoeken tot het de hele mat bedekt en overal ongeveer even dik aanvoelt.
 4. Rol er voorzichtig met een deegroller (of fles) over zodat de deeglaag helemaal gelijkmatig van dikte wordt. Haal de bovenste laag bakpapier/ bakmat er voorzichtig af. Repareer zonodig gaten en rafelige randen en geef met een pizzames (zo'n rolgeval) alvast de crackervormen aan, dan breek je ze straks gemakkelijk in mooie stukken. Bestrooi de voorgevormde crackertjes met een beetje sesamzaad.
 5. Leg de bakmat met crackertjes op het ovenrooster of -plaat en bak ze goed droog op 180 graden (165 hl), eerst 20 minuten dan voorzichtig omdraaien en nog eens 5 -10 minuten bakken. De precieze tijd is afhankelijk van hoe nat en hoe dik je ze maakte. Kostelijke krakende krokante kaas crackers!
 6. NB: Hoe droger ze zijn hoe krokanter en hoe langer houdbaar. Ik haalde uit dit recept 36 crackertjes, dat is ongeveer 0,25 gr. khd per crackertje. Afgesloten bewaren in een keukenkastje.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

72 gedachten over “Krakende kaas crackertjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.1K Shares
Share518
Pin591
Tweet