koolrabisoep met citroen heerlijk fris

Koolrabisoep met citroen, heerlijk fris!

Hatsjie, december 2014, griepepidemie, Hollandse winter, nat en winderig! Deze heerlijke koolrabisoep met citroen kan ik je warm aanbevelen als voorgerecht. Ik hou sowieso al van allerlei lekkere soepjes, maar met dit koude weer al helemaal! Ik heb er een rood pepertje ingedaan voor wat extra warmte, die kan ik wel gebruiken.

 

Twijfel, uitstel, huppekee!

Soep maken vind ik zo’n dankbaar werkje, je kunt er speciaal groente voor kopen maar je kunt net zo makkelijk groenten gebruiken die gewoon op moeten. Deze koolrabi lag me al 5 dagen aan te kijken vanuit de groentela. Eerst wilde ik er een koolrabisalade van maken, toen toch liever een puree of mousse en ten slotte is hij, huppekee, in deze zalige koolrabisoep met citroen beland.

koolrabisoep met citroen - heerlijk fris

Koolrabi

Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Niet te verwarren met koolraap. (zie de verschillen in dit artikel) Afhankelijk van de soort zijn de knollen bleekgroen of blauwviolet van kleur. Onder de schil zijn ze allebei gewoon wit-geel van kleur. De smaak lijkt wel wat op die van bloemkool, maar is wat frisser en pittiger. Rauwe koolrabi smaakt een beetje selderij-achtig en is waanzinnig knapperig! Het kan zowel rauw als gekookt gegeten worden.

Fotoserie

Ook interressant?

Zo maak je Koolrabisoep met citroen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolrabisoep met citroen, heerlijk fris!


koolrabisoep met citroen heerlijk fris

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst december 19, 2014

 • Aantal of hoeveelheid: 3
 • Koolhydraten: 4,8 khd per portie (3 uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 25 minuten
 • Klaar in: 35 minuten

Deze heerlijke koolrabisoep kan ik warm aanbevelen, ik heb er een extra rood pepertje ingedaan voor wat extra warmte en citroen voor vitamine C.

Ingrediënten

Bereiding

 1. SNIJDEN
  Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten als je niet van echt pittig houd. Snipper het sjalotje.
  Snijd van de koolrabi aan de boven- en onderkant een klein stukje af en snijd de knol in stukken.
 2. BAKKEN-KOKEN
  Fruit het uitje in de olijfolie mooi glazig. Zet het vuur wat lager en knijp knoflook en gember erboven uit. Ik doe verse gember ook altijd door de knoflookpers. Voeg rode peper en de koolrabistukken erbij en bak alles twee minuten terwijl je af en toe omschept.
  Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg het water toe. Breng alles aan de kook, laat de soep 20 minuten heel zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.
 3. ONDERTUSSEN
  Los de kokoscreme (ca. 3 cm van blok) op in 125 ml warm water.
  Pers een halve citroen uit.
  Zet alvast de kommen klaar met een beetje in ringetjes gesneden bosuitje en ene halve citroen op de rand.
 4. PUREREN en SERVEREN
  Pureer de soep met een staafmixer, voeg de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan, zet dan het vuur uit en voeg citroensap en peper uit de molen naar smaak toe. Schep de hete soep in de kommen en serveer onmiddellijk. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Koolrabisoep met citroen, heerlijk fris!”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

242 Shares
Share41
Pin201
Tweet