koolrabisalade met komkommer

Koolrabisalade met komkommer

Deze koolrabisalade met komkommer staat in een mum van tijd op tafel. Heerlijk als lunch of als bijgerecht. De salade is redelijk neutraal van smaak en past dus overal wel bij. Wij eten regelmatig een tray bake (met wortel) uit de oven, daar past deze salade met koolrabi geweldig bij! Wij houden de salade verder licht en vegetarisch, maar als je er een maaltijdsalade van wilt maken dan kun je er bijvoorbeeld heel goed reepjes krokant gebakken kip (stuckjes) door doen.

Advertentie

Koolrabi schillen en snijden

Koolrabi is eigenlijk zo klaargemaakt. Snijd eerst de bladeren en bladstelen weg, die zitten er overigens niet altijd meer aan. Snijd een plakje van de onder en bovenkant. Zo blijft de knol stevig liggen bij het snijden. Vervolgens kun je de knol schillen, dat kan gewoon met een dunschiller of schilmesje. Je ziet vrij goed hoe dik je hem moet schillen, snijd de vezelige schil weg tot je op het sappige vruchtvlees zit.

Tip: de afgesneden koolrabibladeren kun je eventueel nog in de soep of je smoothie verwerken.

Je kunt de knol schaven, maar ook in reepjes of blokjes snijden. Dat laatste heeft onze voorkeur als je ‘m rauw eet, want koolrabi is op die manier lekker knapperig! Snijd de koolrabi eerst in plakken en snijd daar vervolgens reepjes van. Eventueel daarna die reepjes nog in blokjes.

Zoals in het recept beschreven bevat de koolrabisalade met komkommer: kcal 184.93 ⋆ koolhydraten 5.3 g ⋆ eiwitten 5.62 g ⋆ vetten 13.71 g ⋆ vezels 3.9 g per portie.

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolrabisalade met komkommer

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolrabisalade met komkommer

Koolrabisalade met komkommer

Deze koolrabisalade met komkommer staat in een mum van tijd op tafel. Heerlijk als lunch of als bijgerecht.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 184.93 koolhydraten 5.3 geiwitten 5.62 gvetten 13.71 gvezels 3.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 175 g koolrabi, in dunne friet gesneden, schoon gewogen
  • 125 g komkommer, in halve maantjes, schoon gewogen

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schil de koolrabi en verwijder de harde delen aan de boven- en onderkant. Snijd plakken van de koolrabi (ongeveer 0.5 cm) en verwerk deze weer tot smalle frietjes (of blokjes).
    Schil de komkommer en snijd in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd in dunne halve maantjes. Meng met de koolrabifrietjes.

Dressing

  • Maak een dressing met Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap en zoetstof. Breng op smaak met peper en zout. Meng de helft van de dressing door het koolrabi-komkommer mengsel. Geeft de rest van de dressing er los bij.

Serveren

  • Hak de dille fijn en garneer de salade met zwart sesamzaad en dille. Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven