“Fantastisch subtiele smaak, romig en sappig”, dat was wat me het eerst inviel bij het eten van deze koolhydraatarme koolraap tagliatelle met kip. Zoals je weet vinden wij het zelf snijden en hakken van groente niet echt vervelend. Echter het fijne aan deze kant-en-klaar koolraap tagliatelle is dat ie precies goed is voor een snelle garing: niet te dik en niet te dun. De voorgesneden koolraap tagliatelle is helemaal perfect! Mocht jouw favoriete supermarkt geen kant-en-klaar koolraap tagliatelle hebben, kijk dan of ze koolraap frietjes hebben. Andere vorm, maar ook goed, wel wat langer garen! Met slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram is koolraap ook een ‘ketogene groente’. De prijs is ook niet overdreven, €1,99 (AH) voor 400 gram is betaalbaar. Je kunt deze koolhydraatarme pastavervanger net zo serveren als je gewend was met de normale tagliatelle. Dit gerecht bevat in deze vorm calorieën 731.55 kcal ⋆ koolhydraten 11.15 g ⋆ eiwitten 22.7 g ⋆ vetten 67 g ⋆ vezels 4.55 g per portie.
Koolhydraatarme pastavervanger
Hoewel er een duidelijke trend is naar meer Aziatische gerechten, blijft de Italiaanse keuken onverminderd populair. Ook binnen de ketogene keuken zijn lekkere pastavervangers niet aan te slepen. Deze koolraap tagliatelle vind ik een enorme aanwinst! De tagliatelle van koolraap is inmiddels bij diverse supermarkten te koop. De Zaanse grootgrutter AH (#nospon) prijst de pastavervanger zo aan: “Met deze koolraap tagliatelle maak je eenvoudig je favoriete pastagerecht met extra veel groenten en weinig koolhydraten. Extra leuk is het gemak: kook de koolraap tagliatelle in 2-3 minuten gaar of wok het 6-8 minuten met een scheutje (olijf)olie. Serveertip: lekker met zalm, spinazie en room.”.
Welke saus op de koolraap tagliatelle?
Hoewel zalm, spinazie en room inderdaad een heel goed idee is, doen wij dat nu niet. Wij maken vandaag een heel makkelijke saus op basis van prei en kip. Die romige prei-kipsaus kun je ook gebruiken voor over courgetti natuurlijk. En mocht deze koolraap tagliatelle met kip je minder aanspreken kijk dan eens naar twee andere sauzen. Bijvoorbeeld deze gevulde Bolognaisesaus met gehakt, tomaten en andere groente of onze heerlijke champignon-roomsaus. Keuze genoeg dus!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Koolraap tagliatelle met kip
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolraap tagliatelle met kip
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Prei kipsaus
- 125 g prei
- 1 teentje knoflook
- 100 ml crème fraîche
- peper en zout
- 150 g kipstukjes, gaar (of vega)
Pastavervanger
- 400 g koolraap tagliatelle
Serveer met…
- 10 g kiemgroente
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Doe de trostomaatjes, aan de tak, in een klein ovenschaaltje, giet er olijfolie over en bestrooi met Italiaanse kruiden. Rooster ongeveer 25 minuten in de oven.
Saus
- Halveer de prei in de lengte, snijd in halve maantjes en spoel schoon. Bak de prei 3 minuutjes aan in wat olijfolie en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de crème fraîche toe en een scheut water. Roer om en laat de prei 5 minuten met een deksel op de pan garen.
- Voeg de gare stukjes kip toe aan de prei en warm alles goed door. Voeg zo nodig een scheutje water toe. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
Pastavervanger
- Wok ondertussen in wat olijfolie op hoog vuur al omscheppend de koolraap tagliatelle beetgaar in 6-8 minuten. PS: Mocht jouw favoriete supermarkt het nog niet hebben, kijk dan of ze koolraapfrietjes hebben. Die moet wat langer garen.
Serveren
- Verdeel de tagliatelle over twee borden en schep de saus erop, garneer met wat broccoli kiemen en leg de geroosterde tomaatjes erbij. Deze bofferds hadden nog een restje pesto… 🙂
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heerlijk recept. Ik heb er nog spruitjes bij in gedaan, en rookworst ipv kip😀
Ik kijk gewoon wat ik in huis heb, en dan wordt het net zo lekker😀
Erg lekker! Omdat ik van vrij
Pittig eten houdt heb ik extra een beetje dragon toegevoegd en een beetje rode pesto. De crème fresh had ik niet dus ik heb als vervanger Griekse yoghurt en kokosmelk gebruikt. En o ja.. de kip heb ik vervangen voor zalmsnippers want m’n man en kids hadden alle kip opgemaakt voor kipshoarma😉
Het was ieg superlekker zo!
Kortom: precies hetzelfde maar dan een heel ander gerecht 😉
Zoals we gewend zijn, is dit een heerlijk en gemakkelijk te maken ‘pasta’. Ik kook meestal voor twee dagen en daarom heb ik nog broccoli bijgemaakt. Lekker de bite van de koolraap, niet te gaar.
Geweldig. Voor herhaling vatbaar.
Eet smakelijk alvast voor in de herhaling 😉
Heerlijk!!!!
Net gemaakt, goed te doen en zoals altijd heerlijk. Ik had nog nooit koolraap gegeten. Zeker nog eens maken.
Vandaag gegeten heb de Koolraap geschaafd was de beste mogelijkheid,het was weer een heerlijk recept heb met champignons saus gemaakt ik denk zeker de volgende keer met prei saus wordt hij nog wat meer op kleur en wat intenser van smaak denk ik 😋
Hallo Hans en Anna Karina,
Dit recept ga ik zeker een keer maken, wij vinden koolraap namelijk lekkerder dan courgette,want meer bite.
Ik gebruik het ook i.p.v spaghetti, dan neem ik de hele koolraap en gebruik de mandoline met de fijnste snijschijf om sliertjes van te maken. Werkt perfect.
Ga alsjeblieft zo door, wij zijn fan van jouw recepten.
Groetjes, Nelly Jonk
Zeker gaan we door! Ik ben zeker niet onhandig, maar zelf kan ik niet met een mandoline omgaan, erg hè?
Ik heb de Koolraap tagliatelle gemaakt, maar dan niet met kip of vleesvervanger (de meeste vleesvervangers zijn niet koolhydraatarm volgens mij) , maar met zalmblokjes. Wij vonden het heerlijk en voor herhaling vatbaar. Wat een geweldig goed recept. Bedankt!!
Graag gedaan!
Mijn heer P LAT weer een paar dagen in zijn eigen huis. Voor mij altijd momenten om nieuwe recepten te proberen. Deze staat inmiddels met een enorme stip op de lijst. Heb jaren geen koolraap meer gegeten omdat we dit als kind voorgezet kregen met zo’n papje erover. Ik griezel er nog van. Goeie gelegenheid om deze groente maar weer eens te proberen. Jullie horen hoe het bevallen is. Lieve groet.
Ik begrijp die kindergruwel helemaal, het ging bij mij thuis net zo! Dit is ook met een papje maar wel een heel lekkere en de koolraap echt geen 20 minuten koken 😉
Eet smakelijk Erna!
Heb effe sterren toegevoegd. Die koolraap is echt een puik idee en inmiddels heb ik ontdekt dat ie multi inzetbaar is. Wat mij betreft dus full house voor de sterren en een kindertrauma minder ;-))
Oja! Dank je, je bent een ster! Ik vond het vroeger na 20 minuten koken en dan met mijn moeders eeuwige maizena-papje erover ook geen succes! Na eeuw durf ik het weer *joepie*.
Goedemorgen Anna-Karina en Hans, dit is lekkere mail op de vroege ochtend. Ga dit recept snel proberen. Lijkt me heerlijk. Prei en kip is toch al lekker ( romige kip uit het pannetje. Een hit bij ons). Jullie horen nog hoe het ons smaakte. Fijne dag.