Soms eten wij van een lang tweepersoonsbord, maar vandaag hebben we ieder een eigen ovenschaaltje. Ook leuk! Ben je op zoek naar smaakvol bijgerecht voor iedereen? Dan kun je deze koolhydraatarme Mac & Cheese maken. Macaroni met ham & kaas is een van de meest populaire Amerikaanse gerechten, maar deze hebben wij natuurlijk koolhydraatarm gemaakt. Om de koolhydraten laag te houden, vervangen we de pasta door kleine roosjes beetgare bloemkool. Immers, bloemkool is lekker neutraal en combineert uitmuntend bij diverse vlees-(vervangers) en vissoorten. Bovendien levert bloemkool meer nuttige voedingsstoffen dan klassieke witte pasta. Wij gebruiken een mengeling van Gruyère en Goudse kaas. Neem gerust je eigen mengsel, zolang de kaas maar goed smelt en een lekker cheesy resultaat oplevert kan alles. Wij namen vegan-spekjes, maar ook daarvoor geldt: neem gerust blokjes ham ofzo als je vlees eet!
Snelle koolhydraatarme Mac & Cheese
Een ander voordeel is dat je deze cheesy bloemkoolschotel in hooguit 15 minuten in elkaar zet. Daarna gaat het nog een klein kwartiertje de oven in. En geloof me, dat is de extra tijd dubbel en dwars waard! Zoals gezegd kun je de koolhydraatarme Mac & Cheese serveren met veel verschillende eiwitbronnen. Om je wat specifieke tips te geven: gebraden kip, zalm, gehaktballetje, varkenskoteletten, biefstuk, vega(n) burger; allemaal eindeloos lekker! Cheesy bloemkool uit de oven is comfortfood op zijn best, wat ons betreft 😛 Dit is onze moderne kijk op de traditionele macaroni-ham-kaas. We hopen dat je net zo geniet van je koolhydraatarme Mac & Cheese als wij deden!
De koolhydraatarme Mac & Cheese bevat: calorieën 530.3 kcal ⋆ koolhydraten 7.3 g ⋆ eiwitten 32 g ⋆ vetten 40.45 g ⋆ vezels 5.8 g per portie. Het gerecht is enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme Mac & Cheese
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme Mac & Cheese
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 350 g bloemkool
- 75 g spek of spekblokjes, vega(n), of een plak ham in blokjes
Kaassaus
Erop
- 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
Serveren
- handje bieslook, of bosui
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet 2 ovenschaaltjes klaar.
- Breek of snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in 5 minuten beetgaar. Giet af en stoom even droog in de pan.
Kaassaus
- Verwarm, terwijl de bloemkool kookt, de slagroom in een sauspan met dikke bodem en pers de knoflook erboven uit. Voeg de geraspte (gemengde) kaas in delen toe en laat deze smelten. Proef en breng naar wens op smaak met peper en een snufje nootmuskaat.
- Bak de -vega- spekjes krokant en meng ze door de uitgelekte bloemkoolroosjes, doe over in de ovenschaaltjes en verdeel de kaassaus erover. Druk iets plat en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
- Bak de koolhydraatarme Mac & Cheese 12 minuten in de oven. Eventueel nog 2 minuten onder grill.
- Bestrooi vlak voor het serveren met vers geknipte bieslook.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Lekkere comfort schotel 😜.
Jammie. Heb er van genoten. Ga ik zeker nogeens maken
Wat een superlekker, eenvoudig maaltje.
Het enige wat ik nog heb toegevoegd is een theelepel mosterd in de saus.
Ook lekker