Marga zal denk ik wel heel erg van worteltjes houden. Al eerder stuurde ze dit koolhydraatarm wortelbrood in. Vandaag publiceren we de koolhydraatbeperkte wortelburgers van Marga. Zowel koud als warm een traktatie! Niet echt heel erg koolhydraatarm, maar als je koolhydraatbeperkt eet kan het voor de afwisseling zeker. Ze bevatten 5.62 gram koolhydraten per burger. Mocht je dat koolhydraatgehalte nog iets terug willen dringen gebruik dan in plaats van cashewnoten walnoten of macadamia.
Twee wortelburgers als hoofdmaaltijd met een lekkere komkommersalade, stelt Marga voor! Dat lijkt me inderdaad een goed idee. Je gaart de burgers overigens (25 minuten) in de oven, dus ondertussen kun je die komkommersalade makkelijk even elkaar zetten.
Groente- en visburgers
Zelf burgers maken is leuk om te doen en echt een eitje. Ideaal om restjes groente in te verwerken. Heb je de smaak te pakken of zoek je wat variatie naast de koolhydraatbeperkte wortelburgers? Kijk dan ook eens naar deze lekkere recepten: Paddenstoelen burger, Tuinbonenburgers met yoghurtsaus, Visburgertjes met limoen en bosui, Tonijnburgertjes met knoflookdip, Bloemkoolbeignets met pittige saus, Visburgers van witvis of wat te denken van de heerlijke Zuurkool pompoen carrés?
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de koolhydraatbeperkte wortelburgers
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatbeperkte wortelburgers van Marga
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g wortel, schoongemaakt
- 75 g cashewnoten
- handje bieslook, vers gehakt
- 75 g geraspte kaas, 0 khd (indien zelf geraspt) – pittige
- 40 g amandelmeel
- 2 eidooiers
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en zet een ovenschaal met een bakvel erin klaar.
- Maak de wortels schoon en rasp ze op een handrasp of maal ze in de keukenmachine. Doe over in een ruime kom.
- Maal vervolgens de cashewnoten in de keukenmachine. Voeg toe aan de kom.
- Knip de bieslook fijn en rasp de kaas. Voeg beide toe aan de kom.
- Voeg het amandelmeel en de eidooiers toe aan de kom en meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er met je handen 6 platte burgers van en leg ze in de ovenschaal.
Bakken
- Bak de burgers 15 minuten aan de ene kant. Draai ze om met een spatel en bak ze nog eens 10 minuten.
- Serveer per persoon twee koolhydraatbeperkte wortelburgers (5,6 gram koolhydraten per burger) met een salade als hoofdmaaltijd.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Dit was echt heel erg lekker. Ik had een vegetarische vriendin op bezoek, die heeft gesmuld en het recept meteen meegenomen. En ik ga ze volgende week ook maken als mijn dochter komt.