Koolhydraatbeperkte perenkoek, van Esther

koolhydraatbeperkte perenkoek

Esther heeft deze heerlijke koolhydraatbeperkte perenkoek zelf bedacht als extraatje bij haar koffie op de zondag. “Iets om eens echt van te genieten. Dit recept leent zich er prima voor om mee te spelen. Als je minder op de koolhydraten hoeft te letten zou je het in 9 stukken kunnen snijden, en een stukje als ontbijt kunnen pakken. En oh ja. Ik zeg wel “koekje” maar ze blijven zacht”.  Wij rekenden uit dat 1 stukje perenkoek 5.22 gram koolhydraten bevat als je 12 stukjes snijd. Bij 9 stukjes bevat elk stukje bijna 7 gram koolhydraten. Dat is voor een koekje bij de koffie behoorlijk veel, maar voor mensen die minder streng zijn (of op gewicht zijn) beslist een leuk recept. 

Koolhydraatbeperkt

In deze vorm is de koek dus echt koolhydraatbeperkt. De hoeveelheid peer bevat al bijna 30 gram koolhydraten evenals de hoeveelheid haverzemelen. Esther geeft nog de tip om van de koolhydraatbeperkte perenkoek een koolhydraatarmere perenkoek te maken door de haverzemelen te vervangen door amandelmeel. Dat zou inderdaad wel kunnen werken. Mocht je aan het experimenteren slaan houd ons allemaal vooral op de hoogte van de resultaten. We zijn benieuwd! 


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatbeperkte perenkoek
koolhydraatbeperkte perenkoek

Zo maak je koolhydraatbeperkte perenkoek van Esther

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Koolhydraatbeperkte perenkoek

4.50 van 6 stemmen
koolhydraatbeperkte perenkoek
Door: Esther
Makkelijke perenkoek voor een vrolijke lentedag, herfstige zondagmiddag of gewoon omdat je er zin in hebt!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per stukje
kcal 94.14 koolhydraten 5.22 geiwitten 3.75 gvetten 6.04 gvezels 1.86 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 stukjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een bakvorm van 30 x 25 cm in, of gebruik bakpapier.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en rasp de vrucht.
  • Meng de haverzemelen met amandelmeel, zoetstof, koekkruiden en zout. Voeg de eieren, roomboter en de geraspte peer toe en meng tot een egaal beslag. Stort het beslag in de beklede vorm en bak 40 minuten of tot het gaar is (indien je een ander formaat vorm gebruikt de tijd in de gaten houden).
  • Snijd de perenkoek in 12 stukjes.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmreceptKlik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top