koolhydraatbeperkte perenkoek

Koolhydraatbeperkte perenkoek, van Esther

Esther heeft deze heerlijke koolhydraatbeperkte perenkoek zelf bedacht als extraatje bij haar koffie op de zondag. “Iets om eens echt van te genieten. Dit recept leent zich er prima voor om mee te spelen. Als je minder op de koolhydraten hoeft te letten zou je het in 9 stukken kunnen snijden, en een stukje als ontbijt kunnen pakken. En oh ja. Ik zeg wel “koekje” maar ze blijven zacht”.  Wij rekenden uit dat 1 stukje perenkoek 5.22 gram koolhydraten bevat als je 12 stukjes snijd. Bij 9 stukjes bevat elk stukje bijna 7 gram koolhydraten. Dat is voor een koekje bij de koffie behoorlijk veel, maar voor mensen die minder streng zijn (of op gewicht zijn) beslist een leuk recept. 

Koolhydraatbeperkt

In deze vorm is de koek dus echt koolhydraatbeperkt. De hoeveelheid peer bevat al bijna 30 gram koolhydraten evenals de hoeveelheid haverzemelen. Esther geeft nog de tip om van de koolhydraatbeperkte perenkoek een koolhydraatarmere perenkoek te maken door de haverzemelen te vervangen door amandelmeel. Dat zou inderdaad wel kunnen werken. Mocht je aan het experimenteren slaan houd ons allemaal vooral op de hoogte van de resultaten. We zijn benieuwd! 

Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je eigen recept met foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

koolhydraatbeperkte perenkoek

koolhydraatbeperkte perenkoek

Zo maak je koolhydraatbeperkte perenkoek van Esther

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatbeperkte perenkoek
Recept afdrukken Bewaren
4.67 van 3 stemmen

Koolhydraatbeperkte perenkoek

Bezoekersrecept

Door: Esther
Makkelijke perenkoek voor een vrolijke lentedag, herfstige zondagmiddag of gewoon omdat je er zin in hebt!
Voorbereiden5 min
Koken/oven40 min
Totaal45 min
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep

Voedingswaarden

Per stukje
Calorieën 94.14 kcal
Koolhydraten 5.22 g
Eiwit 3.75 g
Vetten 6.04 g
Vezels 1.86 g

Uit recept:

12 stukjes

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een bakvorm van 30 x 25 cm in, of gebruik bakpapier.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en rasp de vrucht.
  • Meng de haverzemelen met amandelmeel, zoetstof, koekkruiden en zout. Voeg de eieren, roomboter en de geraspte peer toe en meng tot een egaal beslag. Stort het beslag in de beklede vorm en bak 40 minuten of tot het gaar is (indien je een ander formaat vorm gebruikt de tijd in de gaten houden).
  • Snijd de perenkoek in 12 stukjes.

Onze kookboeken

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 1.578 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.