Esther heeft deze heerlijke koolhydraatbeperkte perenkoek zelf bedacht als extraatje bij haar koffie op de zondag. “Iets om eens echt van te genieten. Dit recept leent zich er prima voor om mee te spelen. Als je minder op de koolhydraten hoeft te letten zou je het in 9 stukken kunnen snijden, en een stukje als ontbijt kunnen pakken. En oh ja. Ik zeg wel “koekje” maar ze blijven zacht”. Wij rekenden uit dat 1 stukje perenkoek 5.22 gram koolhydraten bevat als je 12 stukjes snijd. Bij 9 stukjes bevat elk stukje bijna 7 gram koolhydraten. Dat is voor een koekje bij de koffie behoorlijk veel, maar voor mensen die minder streng zijn (of op gewicht zijn) beslist een leuk recept.
Koolhydraatbeperkt
In deze vorm is de koek dus echt koolhydraatbeperkt. De hoeveelheid peer bevat al bijna 30 gram koolhydraten evenals de hoeveelheid haverzemelen. Esther geeft nog de tip om van de koolhydraatbeperkte perenkoek een koolhydraatarmere perenkoek te maken door de haverzemelen te vervangen door amandelmeel. Dat zou inderdaad wel kunnen werken. Mocht je aan het experimenteren slaan houd ons allemaal vooral op de hoogte van de resultaten. We zijn benieuwd!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatbeperkte perenkoek van Esther
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatbeperkte perenkoek
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g peer, geraspt
- 60 g haverzemelen, (of amandelmeel)
- 90 g amandelmeel
- 2 eieren
- 2 el roomboter, zacht/half gesmolten
- 1,5 tl koek- of speculaaskruiden
- zoetstof , naar smaak
- snufje zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een bakvorm van 30 x 25 cm in, of gebruik bakpapier.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en rasp de vrucht.
- Meng de haverzemelen met amandelmeel, zoetstof, koekkruiden en zout. Voeg de eieren, roomboter en de geraspte peer toe en meng tot een egaal beslag. Stort het beslag in de beklede vorm en bak 40 minuten of tot het gaar is (indien je een ander formaat vorm gebruikt de tijd in de gaten houden).
- Snijd de perenkoek in 12 stukjes.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet