Esther heeft deze heerlijke koolhydraatbeperkte perenkoek zelf bedacht als extraatje bij haar koffie op de zondag. “Iets om eens echt van te genieten. Dit recept leent zich er prima voor om mee te spelen. Als je minder op de koolhydraten hoeft te letten zou je het in 9 stukken kunnen snijden, en een stukje als ontbijt kunnen pakken. En oh ja. Ik zeg wel “koekje” maar ze blijven zacht”. Wij rekenden uit dat 1 stukje perenkoek 5.22 gram koolhydraten bevat als je 12 stukjes snijd. Bij 9 stukjes bevat elk stukje bijna 7 gram koolhydraten. Dat is voor een koekje bij de koffie behoorlijk veel, maar voor mensen die minder streng zijn (of op gewicht zijn) beslist een leuk recept.
Koolhydraatbeperkt
In deze vorm is de koek dus echt koolhydraatbeperkt. De hoeveelheid peer bevat al bijna 30 gram koolhydraten evenals de hoeveelheid haverzemelen. Esther geeft nog de tip om van de koolhydraatbeperkte perenkoek een koolhydraatarmere perenkoek te maken door de haverzemelen te vervangen door amandelmeel. Dat zou inderdaad wel kunnen werken. Mocht je aan het experimenteren slaan houd ons allemaal vooral op de hoogte van de resultaten. We zijn benieuwd!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.




Zo maak je koolhydraatbeperkte perenkoek van Esther
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Bezoekersrecept
Koolhydraatbeperkte perenkoek
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g peer, geraspt
- 60 g haverzemelen, (of amandelmeel)
- 90 g amandelmeel
- 2 eieren
- 2 el roomboter, zacht/half gesmolten
- 1,5 tl koek- of speculaaskruiden
- zoetstof , naar smaak
- snufje zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een bakvorm van 30 x 25 cm in, of gebruik bakpapier.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en rasp de vrucht.
- Meng de haverzemelen met amandelmeel, zoetstof, koekkruiden en zout. Voeg de eieren, roomboter en de geraspte peer toe en meng tot een egaal beslag. Stort het beslag in de beklede vorm en bak 40 minuten of tot het gaar is (indien je een ander formaat vorm gebruikt de tijd in de gaten houden).
- Snijd de perenkoek in 12 stukjes.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: