koolhydraatarme flammkuchen van Karin

Koolhydraatarme zuurkool flammkuchen van Karin

Bezoekersrecept van de maand juni 2020!
Deze creatieve, koolhydraatarme zuurkool Flammkuchen van Karin is heel erg makkelijk te maken en echt 100% Duits!  Ze schrijft ons: “Hier in Duitsland eten de mensen graag Flammkuchen. Vooral in september en oktober als de Federweisser (wijn) geoogst wordt.  Het recept heb ik al heel lang, ik weet niet meer van wie.“.  Door de bodem niet van meel maar met zuurkool te bereiden is het gerecht koolhydraatarm gemaakt. Het recept is goed voor 2 porties en bevat 3,5 gram koolhydraten per portie. Als je het meer als borrelhapje serveert maak er dan 4 porties van en reken de helft van het aantal koolhydraten. 

Flammkuchen toppings

Karin woont al jaren in Duitsland, dus als iemand weet hoe lekker deze koolhydraatarme zuurkool Flammkuchen is zij dat wel! Gelukkig worden Flammkuchen ook in ons land steeds populairder, want ze zijn super makkelijk om te maken en eigenlijk vindt iedereen het wel lekker. Logisch want stiekem zijn het gewoon een soort dunne pizza’s. En net als bij pizza smaken ze zowel warm als koud prima! Je kunt er ook gewoon je eigen topping voor uitkiezen. De topping die Karin gebruikt met spek en ui is heel klassiek. Maar je zou er gemakkelijk een vegetarische Flammkuchen van kunnen maken. Vervang dan de spek door stukjes paprika. 

Dank je wel Karin (en de buurvrouw) voor dit heerlijke recept en de gezellige foto’s! Heb je zelf ook een lekker (voor ons onbekend) koolhydraatarm recept? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina
Alle bezoekersrecepten 

koolhydraatarme flammkuchen van Karin

koolhydraatarme flammkuchen van Karin

Zo maak je de koolhydraatarme zuurkool flammkuchen

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dan

koolhydraatarme flammkuchen van Karin
Recept afdrukken Bewaren
4.88 van 16 stemmen

Koolhydraatarme zuurkool flammkuchen van Karin

Bezoekersrecept

Door: Karin Christiansen
Een snel en makkelijk recept met een zuurkoolbodem. De zuurkoolsmaak is heel subtiel.
Voorbereiden10 min
Koken/oven40 min
Afkoelen tussendoor10 min
Totaal1 uur
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: pizza & flatbread

Koolhydraten - hoeveelheid

3,5 gram koolhydraten per maaltijdportie
(1,7 gram koolhydraten bij halve borrelporties)
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bodem

Topping

Garnering

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Vermeng de de ingrediënten voor de bodem met elkaar. Vorm het mengsel tot een mooie bodem op de bakplaat.
  • Bak de bodem 20 minuten voor en laat iets afkoelen.
  • Besmeer de voorgebakken bodem met de crème fraîche en verdeel de rauwe ui en stukjes spek erover. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en bak de zuurkool flammkuchen nog eens 20 minuten.
  • Vlak voor het serveren de koolhydraatarme zuurkool flammkuchen bestrooien met wat vers geknipte bieslook. En dan smullen!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties op “Koolhydraatarme zuurkool flammkuchen van Karin”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

526 Shares
Share422
Pin104
Tweet