koolhydraatarme flammkuchen van Karin

Koolhydraatarme zuurkool flammkuchen van Karin

Bezoekersrecept van de maand (juni 2020). Deze creatieve, koolhydraatarme zuurkool Flammkuchen van Karin is heel erg makkelijk te maken en echt 100% Duits!  Ze schrijft ons: “Hier in Duitsland eten de mensen graag Flammkuchen. Vooral in september en oktober als de Federweisser (wijn) geoogst wordt.  Het recept heb ik al heel lang, ik weet niet meer van wie.“.  Door de bodem niet van meel maar met zuurkool te bereiden is het gerecht koolhydraatarm gemaakt. Het recept is goed voor 2 porties en bevat 4,5 gram koolhydraten per portie. Als je het als borrelhapje serveert maak er dan 4 porties van en reken de helft van het aantal koolhydraten. 

Advertentie

Flammkuchen toppings

Karin woont al jaren in Duitsland, dus als iemand weet hoe lekker deze koolhydraatarme zuurkool Flammkuchen is zij dat wel! Gelukkig worden Flammkuchen ook in ons land steeds populairder, want ze zijn super makkelijk om te maken en eigenlijk vindt iedereen het wel lekker. Logisch want stiekem zijn het gewoon een soort dunne pizza’s. En net als bij pizza smaken ze zowel warm als koud prima! Je kunt er ook gewoon je eigen topping voor uitkiezen. De topping die Karin gebruikt met spek en ui is heel klassiek. Maar je zou er gemakkelijk een vegetarische Flammkuchen van kunnen maken. Vervang dan de spek door stukjes paprika. 

Dank je wel Karin (en de buurvrouw) voor dit heerlijke recept en de gezellige foto’s!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatarme flammkuchen van Karin
koolhydraatarme flammkuchen van Karin

Zo maak je de koolhydraatarme zuurkool flammkuchen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Bezoekersrecept

Koolhydraatarme zuurkool flammkuchen van Karin

4.75 van 78 stemmen
koolhydraatarme flammkuchen van Karin
Door: Karin Christiansen
Een snel en makkelijk recept met een zuurkoolbodem. De zuurkoolsmaak is heel subtiel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Afkoelen tussendoor 10 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per maaltijdportie
kcal 472.8 koolhydraten 4.5 geiwitten 24.8 gvetten 38.85 gvezels 3.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Topping

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Knijp de zuurkool goed uit en vermeng met de rest van de ingrediënten voor de bodem. Vorm het mengsel tot een mooie bodem op de bakplaat.
  • Bak de bodem 20 minuten voor en laat iets afkoelen.
  • Besmeer de voorgebakken bodem met de crème fraîche en verdeel de rauwe ui en stukjes spek erover. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en bak de zuurkool flammkuchen nog eens 20 minuten.
  • Vlak voor het serveren de koolhydraatarme zuurkool flammkuchen bestrooien met wat vers geknipte bieslook. En dan smullen!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



55 gedachten over “Koolhydraatarme zuurkool flammkuchen van Karin”

  1. Corrie Mocking

    4 sterren
    weer eens wat anders dan zuurkoolstampot met worst!
    heerlijk en geen restjes

  2. 4 sterren
    Vandaag toch eens geprobeerd, verrassend lekker. Vooral het zoetje van de uit in combinatie met de zuurkool

  3. 5 sterren
    Echt lekker, ik heb het een klein beetje veranderd bvb door het bodemrecept wat koriander toe te voegen en in plaats van de creme fraiche roomkaas te gebruiken en daar ook wat tomatenpuree door te doen. De geraspte kaas heb ik vervangen door een bolletje mozzarella en oh ja bij de spekjes met ui gebakken met een teentje knoflook, yammie ga ik echt vaker maken

  4. 5 sterren
    Vandaag gemaakt! Heerlijk, voor herhaling vatbaar! Ik heb wel 250 gram zuurkool genomen en de ander ingrediënten dus ook aangepast ua hoeveelheid. Ik had geen crème fraîche en heb light roomkaas genomen en wat dunner gemaakt met een klein scheutje slagroom. Dit gaan we beslist vaker eten.

  5. 5 sterren
    Een geweldig lekker recept. Mijn man lust geen zuurkool maar deze flamkuchen met zuurkool vindt hij heerlijk!

  6. 4 sterren
    Fijn recept, al een aantal keer gemaakt. Smaakt heerlijk. Gebruik wel meer zuurkool.

  7. Ik kan hier in Canada geen creme fraiche kopen. Enig idee waarmee ik dat kan vervangen? Het lijkt mij een heerlijk recept.

  8. Kan ik deze ook invriezen. Ik ga hem vandaag maken maar wil dubbel maken. Zodat ik iets heb als ik weinig tijd heb.

  9. Anne van Brussel

    5 sterren
    Dit gaan we vanavond eten zei ik tegen mijn man. Een stukje ervan wil ik wel proeven was zijn antwoord. Om het kort te vatten: hij heeft het gemaakt en het resultaat was verrassend lekker. Samen opgegeten en voor herhaling vatbaar. De zuurkool hebben we wel wat fijner gesneden.

  10. 5 sterren
    Lekker hoor weer eens anders dacht eerst is het wel genoeg normaal eten we een heel pak zuurkool samen zonder aardappel met iets knolselderij puree erbij. Maar het was een volledige maaltijd, alleen wat plakjes rookworst toegevoegd kunnen we van de week nog een keer eten lekkkkkeeer 😋

  11. Zita van der Heyden

    5 sterren
    Ik kreeg een vriendin op bezoek die dol is op zuurkool, dus ik dacht: goed plan. En dat was het ook. Wat een vondst, een zuurkoolbodem! Echt heel lekker, die ga ik vaker maken! Heb er spekjes, ui, champignons én paprika opgedaan, en kaas en créme fraiche natuurlijk.

  12. 5 sterren
    Ja hoor, ook ik ben enthousiast. Het vocht uit de zuurkool heb ik goed uitgedrukt alvorens te vermengen met ei en kaas. Tot een rechthoekige lap op de bakplaat uitgesmeerd. In plaats van rauwe spek en ui heb ik eerst de spekjes uitgebakken en de ui licht gefruit in het spekvet. Resultaat: een perfecte kha- Flammkuchen. Ook mijn partner zegt: deze houden we erin.

  13. 5 sterren
    Wij vonden het erg lekker! Had 500 gram zuurkool flink fijn geknepen, en toen nog 200 gram over. Behalve spekjes en uien ook een stuk fijngesneden rode paprika er op. Na het bakken bestrooid met rucola. Wat tomaatjes erbij en smullen maar!

    Echt weer een succesrecept. Bedankt.

  14. 5 sterren
    Mijn dochter van 12 kwam bij me eten en is dol op zuurkool, dus ik dacht ik maak de zuurkool flammkuchen. Supermakkelijk te maken! Én…. Wat is ie lekker!!! Écht heerlijk!
    Zonder enige twijfel zei mijn dochter: mam, dit is mijn nieuwe favoriete maaltijd. Eten we hem weer als ik bij jou kom eten?
    Een blijvertje dus.

  15. 5 sterren
    Wederom een ware traktatie! Dit was smullen – en mijn vriend houdt absoluut niet van zuurkool en ook hij vond het heerlijk.

  16. Johan Schurink-Krauts

    5 sterren
    Dit recept overtrof onze verwachting. De bodem als basis en ik zie mogelijkheden voor diverse toppings. Is een blijvertje!

  17. 5 sterren
    Deze flammkuchen heeft de bloemkoolpizza van de troon gestoten bij ons thuis! Voor 4 personen neem ik 2 zakken zuurkool als hoofdmaaltijd. Ook super lekker met gerookte zalm en forel. Een blijvertje!

  18. 5 sterren
    Deze is echt heerlijk, ik maak hem nu al voor de 2e keer. Nu doe ik er ook paprika en paddestoeltjes op. Fantastisch !!

  19. 5 sterren
    Deze is echt fantastisch, ik heb, ipv de spekjes, er rookworst in kleine stukjes overheen gedaan

  20. 5 sterren
    Een groot compliment van mijn zoon. Hoe ik ook zuurkool klaarmaakte, hij vond het altijd vies. Zojn letterlijke woorden bij dit gerecht:” mam, dit is de eerste keer in mn leven (bijna 27 jr) dat ik zuurkool lekker vind!”
    Dus dit compliment is ook voor jullie. Heb het inmiddels regelmatig op tafel staan met verschillende toppings. De kerriezuurkool vinden we het lekkerst om te gebruiken.

  21. 5 sterren
    Wat was het lekker!
    Ipv spekjes had ik hamblokjes en wat extra paprika.
    Nog wel een vraag. 180 gram uitgelekte zuurkool ( ik heb het heel erg uitgeknepen🙈)is wel een hele zak zuurkool van 500 gram. Klopt dat? Of had ik niet zo hoeven knijpen?
    Echt een blijvertje, bedankt!

  22. 5 sterren
    Dit is zo makkelijk en zo lekker! Hij staat vanavond voor de tweede keer deze week weer op het menu!

  23. 5 sterren
    Verrassend fris, lekker en ook nog heel makkelijk te maken. De smaakcombinaties zijn heerlijk!

  24. Margo Konings

    4 sterren
    Geweldig lekker en makkelijk te maken. Dat zijn de soort recepten die ik zoek!
    Volgende keer zal ik de zuurkool nog wat harder uitknijpen, want er zat wat veel vocht in de bodem, waardoor ie makkelijk uit elkaar viel

  25. Marjan Bentvelsen

    Misschien een domme vraag maar wanneer doe je de zuurkool op de flammkuchen? Is dat gelijk met de spekjes e.d.? Dank alvast voor het antwoord Groet Marjan

    1. Hoi Marjan,
      De zuurkool is onderdeel van de bodem. Dus zoals ook in het recept staat:
      Bodem
      180 g zuurkool 1,5 khd – uitgelekt
      50 g geraspte mozzarella 1 khd
      2 eieren

      Bereiden: Vermeng de de ingrediënten voor de bodem met elkaar. Vorm het mengsel tot een mooie bodem op de bakplaat.

  26. 5 sterren
    Heerlijk gerecht. Heb er als extra gesneden champignonnetjes overheen gestrooid. Ga ik zeker vaker maken. Complimenten!

  27. 5 sterren
    Heerlijk, ik heb zelf hamblokjes ipv spekblokjes gebruikt. Het is zo makkelijk te maken. Wordt een van mijn favorieten.

  28. 5 sterren
    Heerlijk! bij gebrek aan mozzarella, heb ik deze vervangen voor gewone kaas. Ook de spekjes even voorgebakken. Wel een lekkere zuurkoolsmaak.

  29. 5 sterren
    Heerlijk recept……vult prima.
    Vind het koud nog lekkerder.

    En de zuurkool overheerst helemaal niet, sterker nog je proeft er bijna niets van.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven