Koolhydraatarme zuurkool flammkuchen van Karin

koolhydraatarme flammkuchen van Karin

Bezoekersrecept van de maand (juni 2020). Deze creatieve, koolhydraatarme zuurkool Flammkuchen van Karin is heel erg makkelijk te maken en echt 100% Duits!  Ze schrijft ons: “Hier in Duitsland eten de mensen graag Flammkuchen. Vooral in september en oktober als de Federweisser (wijn) geoogst wordt.  Het recept heb ik al heel lang, ik weet niet meer van wie.“.  Door de bodem niet van meel maar met zuurkool te bereiden is het gerecht koolhydraatarm gemaakt. Het recept is goed voor 2 porties en bevat 4,5 gram koolhydraten per portie. Als je het als borrelhapje serveert maak er dan 4 porties van en reken de helft van het aantal koolhydraten. 

Flammkuchen toppings

Karin woont al jaren in Duitsland, dus als iemand weet hoe lekker deze koolhydraatarme zuurkool Flammkuchen is zij dat wel! Gelukkig worden Flammkuchen ook in ons land steeds populairder, want ze zijn super makkelijk om te maken en eigenlijk vindt iedereen het wel lekker. Logisch want stiekem zijn het gewoon een soort dunne pizza’s. En net als bij pizza smaken ze zowel warm als koud prima! Je kunt er ook gewoon je eigen topping voor uitkiezen. De topping die Karin gebruikt met spek en ui is heel klassiek. Maar je zou er gemakkelijk een vegetarische Flammkuchen van kunnen maken. Vervang dan de spek door stukjes paprika. 

Dank je wel Karin (en de buurvrouw) voor dit heerlijke recept en de gezellige foto’s!


Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je eigen recept met foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten 

koolhydraatarme flammkuchen van Karin

koolhydraatarme flammkuchen van Karin

Zo maak je de koolhydraatarme zuurkool flammkuchen

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dan

Bezoekersrecept

Koolhydraatarme zuurkool flammkuchen van Karin

koolhydraatarme flammkuchen van Karin
Door: Karin Christiansen
Een snel en makkelijk recept met een zuurkoolbodem. De zuurkoolsmaak is heel subtiel.
4.87 van 44 stemmen

Voedingswaarde

Per maaltijdportie
calorieën 472.8 kcalkoolhydraten 4.5 geiwitten 24.8 gvetten 38.85 gvezels 3.95 g
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Europees
Trefwoord oven, pizza & flatbread
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Afkoelen tussendoor 10 min
Totale tijd 1 uur
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

Bodem

Topping

Garnering

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Vermeng de de ingrediënten voor de bodem met elkaar. Vorm het mengsel tot een mooie bodem op de bakplaat.
  • Bak de bodem 20 minuten voor en laat iets afkoelen.
  • Besmeer de voorgebakken bodem met de crème fraîche en verdeel de rauwe ui en stukjes spek erover. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en bak de zuurkool flammkuchen nog eens 20 minuten.
  • Vlak voor het serveren de koolhydraatarme zuurkool flammkuchen bestrooien met wat vers geknipte bieslook. En dan smullen!


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

30 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zita van der Heyden
Zita van der Heyden
18 uren geleden

5 sterren
Ik kreeg een vriendin op bezoek die dol is op zuurkool, dus ik dacht: goed plan. En dat was het ook. Wat een vondst, een zuurkoolbodem! Echt heel lekker, die ga ik vaker maken! Heb er spekjes, ui, champignons én paprika opgedaan, en kaas en créme fraiche natuurlijk.

Centientje
Centientje
15 dagen geleden

5 sterren
Ja hoor, ook ik ben enthousiast. Het vocht uit de zuurkool heb ik goed uitgedrukt alvorens te vermengen met ei en kaas. Tot een rechthoekige lap op de bakplaat uitgesmeerd. In plaats van rauwe spek en ui heb ik eerst de spekjes uitgebakken en de ui licht gefruit in het spekvet. Resultaat: een perfecte kha- Flammkuchen. Ook mijn partner zegt: deze houden we erin.

Jacqueline S
Jacqueline S
24 dagen geleden

5 sterren
Wij vonden het erg lekker! Had 500 gram zuurkool flink fijn geknepen, en toen nog 200 gram over. Behalve spekjes en uien ook een stuk fijngesneden rode paprika er op. Na het bakken bestrooid met rucola. Wat tomaatjes erbij en smullen maar!

Echt weer een succesrecept. Bedankt.

Margreeth De graaf
Margreeth De graaf
1 maand geleden

5 sterren
Mijn bodem bleef nattig,wat kan ik hier aandoen?

Hennie
Hennie
2 maanden geleden

5 sterren
Een heerlijk gerecht, een 10 met een griffel ! 😋😄

Lianne
Lianne
3 maanden geleden

5 sterren
Mijn dochter van 12 kwam bij me eten en is dol op zuurkool, dus ik dacht ik maak de zuurkool flammkuchen. Supermakkelijk te maken! Én…. Wat is ie lekker!!! Écht heerlijk!
Zonder enige twijfel zei mijn dochter: mam, dit is mijn nieuwe favoriete maaltijd. Eten we hem weer als ik bij jou kom eten?
Een blijvertje dus.

Joanne1055
Joanne1055
3 maanden geleden

5 sterren
Wederom een ware traktatie! Dit was smullen – en mijn vriend houdt absoluut niet van zuurkool en ook hij vond het heerlijk.

Francisca
Francisca
3 maanden geleden

Is het echt belangrijk om tussendoor af te laten koelen??

Jolanda
4 maanden geleden

5 sterren
Dit is een onwijs lekker recept. Zeker voor herhaling vatbaar.

josc1965
josc1965
4 maanden geleden

5 sterren
Dit recept overtrof onze verwachting. De bodem als basis en ik zie mogelijkheden voor diverse toppings. Is een blijvertje!

Marjolein
Marjolein
4 maanden geleden

5 sterren
Deze flammkuchen heeft de bloemkoolpizza van de troon gestoten bij ons thuis! Voor 4 personen neem ik 2 zakken zuurkool als hoofdmaaltijd. Ook super lekker met gerookte zalm en forel. Een blijvertje!

Mieke
Mieke
5 maanden geleden

5 sterren
Vanavond deze Flammkuchen gemaakt. Dat ga ik vaker doen.. hij is heerlijk!

Astrid
Astrid
5 maanden geleden

5 sterren
Deze is echt heerlijk, ik maak hem nu al voor de 2e keer. Nu doe ik er ook paprika en paddestoeltjes op. Fantastisch !!

Marianne
Marianne
6 maanden geleden

5 sterren
Deze is echt fantastisch, ik heb, ipv de spekjes, er rookworst in kleine stukjes overheen gedaan

Rita
Rita
6 maanden geleden

5 sterren
Hij was heerlijk, vond hem zelfs nog lekkerder dan met bladerdeeg!!

Anita
Anita
6 maanden geleden

5 sterren
Een groot compliment van mijn zoon. Hoe ik ook zuurkool klaarmaakte, hij vond het altijd vies. Zojn letterlijke woorden bij dit gerecht:” mam, dit is de eerste keer in mn leven (bijna 27 jr) dat ik zuurkool lekker vind!”
Dus dit compliment is ook voor jullie. Heb het inmiddels regelmatig op tafel staan met verschillende toppings. De kerriezuurkool vinden we het lekkerst om te gebruiken.

nadia5143
nadia5143
7 maanden geleden

5 sterren
hmmm het was lekker en nog gemakkelijk maken ook!

Jeanet
Jeanet
7 maanden geleden

5 sterren
Wat was het lekker!
Ipv spekjes had ik hamblokjes en wat extra paprika.
Nog wel een vraag. 180 gram uitgelekte zuurkool ( ik heb het heel erg uitgeknepen🙈)is wel een hele zak zuurkool van 500 gram. Klopt dat? Of had ik niet zo hoeven knijpen?
Echt een blijvertje, bedankt!

Cona
Cona
7 maanden geleden

5 sterren
Dit is zo makkelijk en zo lekker! Hij staat vanavond voor de tweede keer deze week weer op het menu!

Tanja
Tanja
7 maanden geleden

5 sterren
Verrassend fris, lekker en ook nog heel makkelijk te maken. De smaakcombinaties zijn heerlijk!

Margo Konings
Margo Konings
7 maanden geleden

4 sterren
Geweldig lekker en makkelijk te maken. Dat zijn de soort recepten die ik zoek!
Volgende keer zal ik de zuurkool nog wat harder uitknijpen, want er zat wat veel vocht in de bodem, waardoor ie makkelijk uit elkaar viel

Marjan Bentvelsen
Marjan Bentvelsen
7 maanden geleden

Misschien een domme vraag maar wanneer doe je de zuurkool op de flammkuchen? Is dat gelijk met de spekjes e.d.? Dank alvast voor het antwoord Groet Marjan

MarJo
MarJo
7 maanden geleden

5 sterren
Heerlijk gerecht. Heb er als extra gesneden champignonnetjes overheen gestrooid. Ga ik zeker vaker maken. Complimenten!

LenieW
LenieW
7 maanden geleden

5 sterren
Heerlijk, ik heb zelf hamblokjes ipv spekblokjes gebruikt. Het is zo makkelijk te maken. Wordt een van mijn favorieten.

Paula
Paula
7 maanden geleden

5 sterren
Heerlijk! bij gebrek aan mozzarella, heb ik deze vervangen voor gewone kaas. Ook de spekjes even voorgebakken. Wel een lekkere zuurkoolsmaak.