koolhydraatarme zandtaartbodem

Koolhydraatarme zandtaartbodem

Deze korst is echt stevig en zandtaartachtig, geschikt als basis voor hartige taart en zoete taart, voeg optioneel zelf smaken toe die passen bij je afwerking. Ik gebruikte de koolhydraatarme zandtaartbodem o.a. voor de Broccoli zalm taart. Inmiddels heb ik al aardig wat taartbodems op de website gebruikt. Ik vind het zelf altijd wel fijn om te kunnen kiezen welke het best past bij mijn trek en bij ingrediënten die ik wil gebruiken. Soms wil je een iets zwaardere bodem omdat je alleen een hartige taart eet. De andere keer wil je juist een luchtige taartbodem omdat je dan een voorgerecht had ingepland. Eigenlijk kun je alle taartbodems zowel voor hartige taarten als zoete taarten of gebak gebruiken. Je zet ze naar eigen hand door er kruiden of specerijen aan toe te voegen of voor een zoete taart een beetje zoetstof, kaneel of vanille.

koolhydraatarme zandtaartbodem

Zo maak je de koolhydraatarme zandtaartbodem

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarme zandtaartbodem

Koolhydraatarme zandtaartbodem

Deze koolhydraatarme zandtaartbodem is lekker stevig en geschikt als basis voor hartige taart en zoete taart, voeg optioneel zelf smaken toe die passen bij je afwerking. Ik gebruikte het o.a. voor deze Broccoli zalm taart.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: deeg voor bodem
Voorbereiden: 5 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

16,7 gram koolhydraten hele bodem Ø 28 cm.
Uit recept: 1 bodem Ø 28 cm

Ingrediënten

BASISDEEG
Optioneel toevoegen voor hartige of zoete bodem
  • HARTIG geraspte kaas, oregano, tijm, Italiaanse kruiden, chilipoeder
  • ZOET kaneel, koekkruiden vanille, gember, kardemom, zoetstof

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een quichevorm van Ø 28 cm in.
  • Meng alle ingrediënten voor het basisdeeg en voeg vervolgens de gekozen optionele ingrediënten toe.
  • Druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak een opstaande rand als je wilt. Prik gaten in de bodem om blazen te voorkomen.
  • Bak de taartbodem in 10-15 minuten voor. De tijd hangt ook af van de dikte van je korst. Als de bodem met een vulling nogmaals in de oven gaat, moeten de randen niet al echt bruin zijn.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties op “Koolhydraatarme zandtaartbodem”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

1.1K Shares
Share103
Pin954
Tweet