Deze korst is echt lekker stevig en zandtaartachtig, niet alleen geschikt als basis voor hartige taart maar ook voor zoete taart. Je voegt daartoe heel simpel zelf smaken toe die passen bij je vulling. Ik gebruikte de koolhydraatarme zandtaartbodem o.a. voor de Broccoli zalm taart. Inmiddels heb ik al aardig wat taartbodems op de website gebruikt. Onze favoriete vorm is een lage quichevorm van Ikea en is Ø 28 cm groot. Je haalt daar 8-12 taartpunten uit. Voor een zoete taart reken ik meestal 10-12 puntjes (1 puntje pp) en voor hartige taart 8 punten (2 punten pp als hoofdmaaltijd en 1 als lunch). Uiteraard zijn dat persoonlijke portiegroottes, want je eetlust is altijd persoonlijk. Dat hangt namelijk af van diverse factoren: je gewicht, je geslacht, je leeftijd, de mate van activiteit enzovoort.
Keuze en variëren
Ik vind het zelf altijd wel fijn om te kunnen kiezen welke koolhydraatarme taartbodem het best past bij mijn trek en bij ingrediënten die ik verder wil gebruiken. Soms wil je een iets zwaardere (voedzame) bodem omdat je een hartige taart als hoofdgerecht wilt eten. De andere keer wil je juist een super luchtige taartbodem omdat je een voorgerecht in gedachten had. Eigenlijk kun je alle taartbodems zowel voor hartige taarten als zoete taarten of gebak gebruiken. Je zet ze naar eigen hand door er kruiden of specerijen aan toe te voegen of voor een zoete taart juist een beetje zoetstof, kaneel, gember of vanille.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je de koolhydraatarme zandtaartbodem
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Koolhydraatarme zandtaartbodem
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
BASISDEEG
- 200 gram amandelmeel
- 10 gram kokosmeel
- 80 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 50 gr. roomboter, gesmolten
- 2 tl bakpoeder, (wijnsteen)
- snufje zout
Optioneel toevoegingen voor hartige of zoete bodem, zie onder
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een quichevorm van Ø 28 cm in.
- Meng alle ingrediënten voor het basisdeeg en voeg vervolgens de gekozen optionele ingrediënten toe.
- Druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak een opstaande rand als je wilt. Prik gaten in de bodem om blazen te voorkomen.
- Bak de taartbodem in 10-15 minuten voor. De tijd hangt ook af van de dikte van je korst. Als de bodem met een vulling nogmaals in de oven gaat, moeten de randen niet al echt bruin zijn.
Optionele toevoegingen
- Hartig: geraspte kaas, oregano, tijm, Italiaanse kruiden, chilipoederZoet: kaneel, koekkruiden vanille, gember, kardemom, zoetstof
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: