Koolhydraatarme zandtaartbodem

koolhydraatarme zandtaartbodem

Deze korst is echt lekker stevig en zandtaartachtig, niet alleen geschikt als basis voor hartige taart maar ook voor zoete taart. Je voegt daartoe heel simpel zelf smaken toe die passen bij je vulling. Ik gebruikte de koolhydraatarme zandtaartbodem o.a. voor de Broccoli zalm taart. Inmiddels heb ik al aardig wat taartbodems op de website gebruikt. Onze favoriete vorm is een lage quichevorm van Ikea en is Ø 28 cm groot. Je haalt daar 8-12 taartpunten uit. Voor een zoete taart reken ik meestal 10-12 puntjes (1 puntje pp) en voor hartige taart 8 punten (2 punten pp als hoofdmaaltijd en 1 als lunch). Uiteraard zijn dat persoonlijke portiegroottes, want je eetlust is altijd persoonlijk. Dat hangt namelijk af van diverse factoren: je gewicht, je geslacht, je leeftijd, de mate van activiteit enzovoort. 

Keuze en variëren

Ik vind het zelf altijd wel fijn om te kunnen kiezen welke koolhydraatarme taartbodem het best past bij mijn trek en bij ingrediënten die ik verder wil gebruiken. Soms wil je een iets zwaardere (voedzame) bodem omdat je een hartige taart als hoofdgerecht wilt eten. De andere keer wil je juist een super luchtige taartbodem omdat je een voorgerecht in gedachten had. Eigenlijk kun je alle taartbodems zowel voor hartige taarten als zoete taarten of gebak gebruiken. Je zet ze naar eigen hand door er kruiden of specerijen aan toe te voegen of voor een zoete taart juist een beetje zoetstof, kaneel, gember of vanille.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme zandtaartbodem

Zo maak je de koolhydraatarme zandtaartbodem

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme zandtaartbodem

Koolhydraatarme zandtaartbodem

Deze koolhydraatarme zandtaartbodem is lekker stevig en geschikt als basis voor hartige taart en zoete taart, voeg optioneel zelf smaken toe die passen bij je afwerking. Ik gebruikte het o.a. voor deze Broccoli zalm taart.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per hele bodem Ø 28 cm (8- 12 punten)
kcal 1885.5 koolhydraten 13 geiwitten 66.4 gvetten 169.1 gvezels 25.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 bodem Ø 28 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

BASISDEEG

Optioneel toevoegingen voor hartige of zoete bodem, zie onder

    Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

    Bereiden
     

    • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een quichevorm van Ø 28 cm in.
    • Meng alle ingrediënten voor het basisdeeg en voeg vervolgens de gekozen optionele ingrediënten toe.
    • Druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak een opstaande rand als je wilt. Prik gaten in de bodem om blazen te voorkomen.
    • Bak de taartbodem in 10-15 minuten voor. De tijd hangt ook af van de dikte van je korst. Als de bodem met een vulling nogmaals in de oven gaat, moeten de randen niet al echt bruin zijn.

    Optionele toevoegingen

    • Hartig: geraspte kaas, oregano, tijm, Italiaanse kruiden, chilipoeder
      Zoet: kaneel, koekkruiden vanille, gember, kardemom, zoetstof

    © Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


    Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

    Onze 3 bestsellende kookboeken!

    Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
    Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
    Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

    Kookboek bestellen?

    Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

    Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


    6 gedachten over “Koolhydraatarme zandtaartbodem”

    1. riekie van assen

      hallo
      ik heb een vraagje over amandelmeel..ik ben bezig met een koolhydraadarm dieet maar ben sinds een paar jaar allergische voor noten.
      ik weet helaas niet voor welke noten want at toen een notenmix maar ik durf dus geen noot meer te eten maar is er een alternatief voor amandelmeel??
      gr riekie van assen

      1. Heb je al op het ingrediënt geklikt? Dan krijg je namelijk meer info. vervangen blijft lastig, het hangt er maar net vanaf wat het recept is en hoe belangrijke rol amandelmeel daarin speelt. In deze zandtaartbodem gaat 200 gram, dat vervang je niet zomaar even door iets anders koolhydraatams zonder gigantisch te moeten sleutelen en experimenteren. Andere melen zoals spelt, havermout o.i.d. is allemaal niet koolhydraatarm, kokosmeel is veel te droog. Misschien een combinatie van lupinemeel en kokosmeel? Zelf even experimenteren is dan het beste.

        1. Is de vervanging dan één op één? Ik vind kokosmeel namelijk niet lekker. Ook niet als ik brood bak.

    Reacties zijn gesloten.

    Scroll naar top