Deze korst is echt lekker stevig en zandtaartachtig, niet alleen geschikt als basis voor hartige taart maar ook voor zoete taart. Je voegt daartoe heel simpel zelf smaken toe die passen bij je vulling. Ik gebruikte de koolhydraatarme zandtaartbodem o.a. voor de Broccoli zalm taart. Inmiddels heb ik al aardig wat taartbodems op de website gebruikt. Onze favoriete vorm is een lage quichevorm van Ikea en is Ø 28 cm groot. Je haalt daar 8-12 taartpunten uit. Voor een zoete taart reken ik meestal 10-12 puntjes (1 puntje pp) en voor hartige taart 8 punten (2 punten pp als hoofdmaaltijd en 1 als lunch). Uiteraard zijn dat persoonlijke portiegroottes, want je eetlust is altijd persoonlijk. Dat hangt namelijk af van diverse factoren: je gewicht, je geslacht, je leeftijd, de mate van activiteit enzovoort.
Keuze en variëren
Ik vind het zelf altijd wel fijn om te kunnen kiezen welke koolhydraatarme taartbodem het best past bij mijn trek en bij ingrediënten die ik verder wil gebruiken. Soms wil je een iets zwaardere (voedzame) bodem omdat je een hartige taart als hoofdgerecht wilt eten. De andere keer wil je juist een super luchtige taartbodem omdat je een voorgerecht in gedachten had. Eigenlijk kun je alle taartbodems zowel voor hartige taarten als zoete taarten of gebak gebruiken. Je zet ze naar eigen hand door er kruiden of specerijen aan toe te voegen of voor een zoete taart juist een beetje zoetstof, kaneel, gember of vanille.

Zo maak je de koolhydraatarme zandtaartbodem
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Koolhydraatarme zandtaartbodem
Voedingswaarde
Ingrediënten
BASISDEEG
- 200 gram amandelmeel
- 10 gram kokosmeel (Aman prana)
- 80 gram Griekse yoghurt
- 2 ei/eieren
- 50 gr. roomboter (gras) - gesmolten
- 2 tl bakpoeder - (wijnsteen)
- snufje zout
Optioneel toevoegingen voor hartige of zoete bodem, zie onder
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een quichevorm van Ø 28 cm in.
- Meng alle ingrediënten voor het basisdeeg en voeg vervolgens de gekozen optionele ingrediënten toe.
- Druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak een opstaande rand als je wilt. Prik gaten in de bodem om blazen te voorkomen.
- Bak de taartbodem in 10-15 minuten voor. De tijd hangt ook af van de dikte van je korst. Als de bodem met een vulling nogmaals in de oven gaat, moeten de randen niet al echt bruin zijn.
Optionele toevoegingen
- Hartig: geraspte kaas, oregano, tijm, Italiaanse kruiden, chilipoederZoet: kaneel, koekkruiden vanille, gember, kardemom, zoetstof
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |