broccoli zalm taart

Koolhydraatarme zandtaartbodem

Inmiddels heb ik al aardig wat taartbodems op de website gebruikt, ik vind het zelf altijd wel fijn om te kunnen kiezen welke het best past bij mijn trek en ingrediënten die ik wil gebruiken. Soms wil je een iets zwaardere bodem omdat je alleen een hartige taart eet. De andere keer wil je juist een luchtige taartbodem omdat je dan een voorgerecht had ingepland. Eigenlijk kun je alle taartbodems zowel voor hartige taarten als zoete taarten of gebak gebruiken. Je zet ze naar je hand door er kruiden of specerijen aan toe te voegen of voor een zoete taart een beetje zoetstof, kaneel of vanille.

 

Klik voor de vergrotingen

Zo maak je een koolhydraatarme zandtaartbodem

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

koolhydraatarme zandtaartbodem

Aantal of hoeveelheid: quichevorm diameter 28 cm

  • Koolhydraten:  16,7 gr. khd hele bodem
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 15

broccoli zalm taartDeze korst is echt stevig en zandtaartachtig, geschikt als basis voor hartige taart en zoete taart, voeg optioneel zelf smaken toe die passen bij je afwerking. Ik gebruikte het o.a. voor de Broccoli zalm taart.

Ingrediënten

  • BASISDEEG
    200 gram
    amandelmeel 13,8 khd (Tuinen)
  • 10 gram kokosmeel 0,4 khd
  • 80 gram Griekse yoghurt 2,5 khd
  • 2 ei(eren)
  • 50 gr. roomboter gesmolten
  • 2 tl bakpoeder (wijnsteen)
    snufje zout

  • Optioneel toevoegen voor hartige taart:

    geraspte kaas 0khd indien zelf geraspt
  • kruiden: oregano, tijm, Italiaanse kruiden, chili etc.

    Optioneel toevoegen voor zoete taart:

    kaneel, koekkruiden vanille, gember, zoetstof etc.
  •  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).
    Vet een vorm in of leg een vel natgemaakt en uitgeknepen en ingevet bakpapier in je quiche- of springvorm.

    Meng alle ingrediënten voor het basisdeeg grondig door elkaar en voeg vervolgens de gekozen optionele ingrediënten toe.

  2. Druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak een opstaande rand als je wilt.
  3. Prik gaten in de korst om blazen te voorkomen. Bak de taartbodem in 10-15 minuten voor. De tijd hangt ook af van de dikte van je korst.
    Als de bodem met een vulling nogmaals in de oven gaat, moeten de randen niet al echt bruin zijn.
  4. © KoolhydraatarmRecept.nl
    Lees meer over Auteursrecht op internet

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Koolhydraatarme zandtaartbodem”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

411 Shares
Share101
Pin310
Tweet