koolhydraatarme zandtaartbodem

Koolhydraatarme zandtaartbodem

Deze korst is echt lekker stevig en zandtaartachtig, niet alleen geschikt als basis voor hartige taart maar ook voor zoete taart. Je voegt daartoe heel simpel zelf smaken toe die passen bij je vulling. Ik gebruikte de koolhydraatarme zandtaartbodem o.a. voor de Broccoli zalm taart. Inmiddels heb ik al aardig wat taartbodems op de website gebruikt. Onze favoriete vorm is een lage quichevorm van Ikea en is Ø 28 cm groot. Je haalt daar 8-12 taartpunten uit. Voor een zoete taart reken ik meestal 10-12 puntjes (1 puntje pp) en voor hartige taart 8 punten (2 punten pp als hoofdmaaltijd en 1 als lunch). Uiteraard zijn dat persoonlijke portiegroottes, want je eetlust is altijd persoonlijk. Dat hangt namelijk af van diverse factoren: je gewicht, je geslacht, je leeftijd, de mate van activiteit enzovoort. 

Keuze en variëren

Ik vind het zelf altijd wel fijn om te kunnen kiezen welke koolhydraatarme taartbodem het best past bij mijn trek en bij ingrediënten die ik verder wil gebruiken. Soms wil je een iets zwaardere (voedzame) bodem omdat je een hartige taart als hoofdgerecht wilt eten. De andere keer wil je juist een super luchtige taartbodem omdat je een voorgerecht in gedachten had. Eigenlijk kun je alle taartbodems zowel voor hartige taarten als zoete taarten of gebak gebruiken. Je zet ze naar eigen hand door er kruiden of specerijen aan toe te voegen of voor een zoete taart juist een beetje zoetstof, kaneel, gember of vanille.

koolhydraatarme zandtaartbodem

Zo maak je de koolhydraatarme zandtaartbodem

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarme zandtaartbodem

Koolhydraatarme zandtaartbodem

door Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme zandtaartbodem is lekker stevig en geschikt als basis voor hartige taart en zoete taart, voeg optioneel zelf smaken toe die passen bij je afwerking. Ik gebruikte het o.a. voor deze Broccoli zalm taart.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: deeg voor bodem
Voorbereiden: 5 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 15 min

Voedingswaarden

Per hele bodem Ø 28 cm (8- 12 punten)
Calorieën 1885.5 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 66.4 g
Vet 169.1 g
Vezels 25.6 g

Uit recept

1 bodem Ø 28 cm

Ingrediënten

BASISDEEG
Optioneel toevoegingen voor hartige of zoete bodem, zie onder

    Bereiden

    • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een quichevorm van Ø 28 cm in.
    • Meng alle ingrediënten voor het basisdeeg en voeg vervolgens de gekozen optionele ingrediënten toe.
    • Druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak een opstaande rand als je wilt. Prik gaten in de bodem om blazen te voorkomen.
    • Bak de taartbodem in 10-15 minuten voor. De tijd hangt ook af van de dikte van je korst. Als de bodem met een vulling nogmaals in de oven gaat, moeten de randen niet al echt bruin zijn.
    Optionele toevoegingen
    • Hartig: geraspte kaas, oregano, tijm, Italiaanse kruiden, chilipoeder
      Zoet: kaneel, koekkruiden vanille, gember, kardemom, zoetstof

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



    (Gezien 875 keer, 6 vandaag)

    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Lekker recept? Geef sterren!




    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    6 reacties op “Koolhydraatarme zandtaartbodem”