Deze korst is echt lekker stevig en zandtaartachtig, niet alleen geschikt als basis voor hartige taart maar ook voor zoete taart. Je voegt daartoe heel simpel zelf smaken toe die passen bij je vulling. Ik gebruikte de koolhydraatarme zandtaartbodem o.a. voor de Broccoli zalm taart. Inmiddels heb ik al aardig wat taartbodems op de website gebruikt. Onze favoriete vorm is een lage quichevorm van Ikea en is Ø 28 cm groot. Je haalt daar 8-12 taartpunten uit. Voor een zoete taart reken ik meestal 10-12 puntjes (1 puntje pp) en voor hartige taart 8 punten (2 punten pp als hoofdmaaltijd en 1 als lunch). Uiteraard zijn dat persoonlijke portiegroottes, want je eetlust is altijd persoonlijk. Dat hangt namelijk af van diverse factoren: je gewicht, je geslacht, je leeftijd, de mate van activiteit enzovoort.
Keuze en variëren
Ik vind het zelf altijd wel fijn om te kunnen kiezen welke koolhydraatarme taartbodem het best past bij mijn trek en bij ingrediënten die ik verder wil gebruiken. Soms wil je een iets zwaardere (voedzame) bodem omdat je een hartige taart als hoofdgerecht wilt eten. De andere keer wil je juist een super luchtige taartbodem omdat je een voorgerecht in gedachten had. Eigenlijk kun je alle taartbodems zowel voor hartige taarten als zoete taarten of gebak gebruiken. Je zet ze naar eigen hand door er kruiden of specerijen aan toe te voegen of voor een zoete taart juist een beetje zoetstof, kaneel, gember of vanille.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de koolhydraatarme zandtaartbodem
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme zandtaartbodem
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
BASISDEEG
- 200 gram amandelmeel
- 10 gram kokosmeel
- 80 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 50 gr. roomboter, gesmolten
- 2 tl bakpoeder, (wijnsteen)
- snufje zout
Optioneel toevoegingen voor hartige of zoete bodem, zie onder
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een quichevorm van Ø 28 cm in.
- Meng alle ingrediënten voor het basisdeeg en voeg vervolgens de gekozen optionele ingrediënten toe.
- Druk het deeg gelijkmatig in de vorm. Maak een opstaande rand als je wilt. Prik gaten in de bodem om blazen te voorkomen.
- Bak de taartbodem in 10-15 minuten voor. De tijd hangt ook af van de dikte van je korst. Als de bodem met een vulling nogmaals in de oven gaat, moeten de randen niet al echt bruin zijn.
Optionele toevoegingen
- Hartig: geraspte kaas, oregano, tijm, Italiaanse kruiden, chilipoederZoet: kaneel, koekkruiden vanille, gember, kardemom, zoetstof
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
hallo
ik heb een vraagje over amandelmeel..ik ben bezig met een koolhydraadarm dieet maar ben sinds een paar jaar allergische voor noten.
ik weet helaas niet voor welke noten want at toen een notenmix maar ik durf dus geen noot meer te eten maar is er een alternatief voor amandelmeel??
gr riekie van assen
Heb je al op het ingrediënt geklikt? Dan krijg je namelijk meer info. vervangen blijft lastig, het hangt er maar net vanaf wat het recept is en hoe belangrijke rol amandelmeel daarin speelt. In deze zandtaartbodem gaat 200 gram, dat vervang je niet zomaar even door iets anders koolhydraatams zonder gigantisch te moeten sleutelen en experimenteren. Andere melen zoals spelt, havermout o.i.d. is allemaal niet koolhydraatarm, kokosmeel is veel te droog. Misschien een combinatie van lupinemeel en kokosmeel? Zelf even experimenteren is dan het beste.
Kan ik de kokosmeel ook vervangen door iets extra amandelmeel te gebruiken of kan ik het evt. weglaten?
Kan allebi, maar het resultaat wordt ietsje anders en even het vochtgehalte in de gaten houden.
Is de vervanging dan één op één? Ik vind kokosmeel namelijk niet lekker. Ook niet als ik brood bak.
die 10 gram proef je echt niet hoor…