Wat zo gemakkelijk is aan aardappelproducten – zoals frites, kroketjes of rösti – is dat je het prima ergens bij kunt serveren. Groente, (vega)vlees en hop, iets van aardappelen er naast. Het klassieke AGV-tje. In de koolhydraatarme keuken zijn dergelijke simpele bordvullers niet ruim voorhanden. Maar kijk, daar hebben we nu de koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken! Perfect inzetbaar als completering van de maaltijd. Maar ook uitstekend geschikt om op zichzelf staand te verorberen, met bijvoorbeeld een rijk gevulde salade. De smaak is geweldig en als je er een paar hebt opgegeten, heb je gegarandeerd een voldaan gevoel.
De juiste groente
Je weet het waarschijnlijk al: wortelpeterselie moet je niet verwarren met pastinaak. Die heeft echt een heel andere smaak, en zit ook een stuk hoger in de koolhydraten. Beide worden meestal verpakt verkocht, dus het etiket lezen is dan de aangewezen manier om te zien of je de juiste groente hebt gepakt. Maar mocht het allebei los worden verkocht: pastinaak heeft een verdiept liggende bladaanzet, en wortelpeterselie niet. De voedingswaarde van de koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken is per stuk slechts: kcal 155.95 ⋆ koolhydraten 1.44 g ⋆ eiwitten 6.27 g ⋆ vetten 13.48 g ⋆ vezels 1.97 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Röstikoeken
- 200 g wortelpeterselie, schoon gewogen
- 2 eieren, maat M
- 30 g amandelmeel
- 1 el roomkaas
- snufje knoflookpoeder, of meer indien gewenst
- 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout, naar smaak
- 1 el roomboter
- 1 el olijfolie
Sausje
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- kneepje Greensweet gembersiroop, of een snufje gemberpoeder en wat zoetstof
- 1 tl platte peterselie, of meer
- snufje knoflookpoeder, of meer
- peper en zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rasp de wortelpeterselie in een ruime kom. Voeg eieren, amandelmeel, roomkaas, knoflookpoeder en Parmezaan toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Maak van de yoghurt, mayonaise, gembersiroop, knoflookpoeder, peterselie, peper en zout een homogene saus.
- Verdeel het beslag in zes porties en maak er niet al te platte röstikoeken van. Leg ze één voor één op een bord dat niet kleeft.
- Verwarm roomboter en olijfolie in een grote koekenpan. Bak de koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken op middelhoog vuur. Keer ze na ongeveer 5 minuten om. De koeken zouden daar dan stevig genoeg voor moeten zijn.
- Bak beide kanten goudbruin.
- Serveer de röstikoeken met het sausje als bijgerecht, of met een mooie salade als hoofdgerecht.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet