Koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken

Koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken

Wat zo gemakkelijk is aan aardappelproducten – zoals frites, kroketjes of rösti – is dat je het prima ergens bij kunt serveren. Groente, (vega)vlees en hop, iets van aardappelen er naast. Het klassieke AGV-tje. In de koolhydraatarme keuken zijn dergelijke simpele bordvullers niet ruim voorhanden. Maar kijk, daar hebben we nu de koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken! Perfect inzetbaar als completering van de maaltijd. Maar ook uitstekend geschikt om op zichzelf staand te verorberen, met bijvoorbeeld een rijk gevulde salade. De smaak is geweldig en als je er een paar hebt opgegeten, heb je gegarandeerd een voldaan gevoel.

De juiste groente

Je weet het waarschijnlijk al: wortelpeterselie moet je niet verwarren met pastinaak. Die heeft echt een heel andere smaak, en zit ook een stuk hoger in de koolhydraten. Beide worden meestal verpakt verkocht, dus het etiket lezen is dan de aangewezen manier om te zien of je de juiste groente hebt gepakt. Maar mocht het allebei los worden verkocht: pastinaak heeft een verdiept liggende bladaanzet, en wortelpeterselie niet. De voedingswaarde van de koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken is per stuk slechts: kcal 155.95 ⋆ koolhydraten 1.44 g ⋆ eiwitten 6.27 g ⋆ vetten 13.48 g ⋆ vezels 1.97 g.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken

Koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken

In de koolhydraatarme keuken zijn simpele bordvullers niet ruim voorhanden. Maar nu hebben we koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
kcal 155.95 koolhydraten 1.44 geiwitten 6.27 gvetten 13.48 gvezels 1.97 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 koeken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Röstikoeken

Sausje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rasp de wortelpeterselie in een ruime kom. Voeg eieren, amandelmeel, roomkaas, knoflookpoeder en Parmezaan toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak van de yoghurt, mayonaise, gembersiroop, knoflookpoeder, peterselie, peper en zout een homogene saus.
  • Verdeel het beslag in zes porties en maak er niet al te platte röstikoeken van. Leg ze één voor één op een bord dat niet kleeft.
  • Verwarm roomboter en olijfolie in een grote koekenpan. Bak de koolhydraatarme wortelpeterselie röstikoeken op middelhoog vuur. Keer ze na ongeveer 5 minuten om. De koeken zouden daar dan stevig genoeg voor moeten zijn.
  • Bak beide kanten goudbruin.
  • Serveer de röstikoeken met het sausje als bijgerecht, of met een mooie salade als hoofdgerecht.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar boven