koolhydraatarme wereldgerechten

Koolhydraatarme wereldgerechten – 7x de lekkerste

De meeste mensen kennen wereldgerechten vooral van pakken of zakken, maar die bedoelen wij hier niet. Wij willen graag de smaak en de suiker- en zoutinname zelf in de hand houden. In de loop van de jaren hebben we al heel wat omgebouwd naar koolhydraatarme wereldgerechten, vandaag zetten we de populairste daarvan voor je op een rij. Ben benieuwd welke je als eerste gaat maken!

Advertentie

1 dag per week?

Wij zijn wat eten betreft niet zo eenkennig, wij houden van variatie en nieuwe smaken leren kennen. Dus staat er hier zeer geregeld een koolhydraatarme versie van een bekend gerecht uit een specifiek land op tafel. We proberen daarbij zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. Misschien ben jij ook wel zo iemand die elke week een vaste dag heeft voor een of ander lekker wereldgerecht om te proberen? Of ben je gewoon op zoek naar extra variatie op je eigen recepten? Dan hebben we hier een heel stel koolhydraatarme wereldgerechten voor je op een rijtje gezet. Heb je zelf nog een wereldgerecht wat je graag zou willen terugzien op onze website, laat het ons vooral weten!

Welke van deze 7 koolhydraatarme wereldgerechten kies jij?

1. Gado gado

De eerste in deze serie koolhydraatarme wereldgerechten is een echte klassieker. Immers voor velen was Chinees Indisch het eerste buitenlandse eten waar men mee in aanraking kwam, ik wel in elk geval (in de jaren zestig van de vorige eeuw). Naast het pannetje nasi en bami was gado gado bij velen populair en dat is het eigenlijk nog steeds. Hier onze zalige koolhydraatarme versie! Of heb je liever toch Tjap Tjoy?

Indonesische gado gado

koolhydraatarme gado gado met ei
Onze knapperige koolhydraatarme Gado gado met ei is heel makkelijk om te maken. Een klassiek Indonesisch groentegerecht met een verrukkelijke pindasaus erover. Maar wel met een duidelijke koolhydraatarme twist.
Bekijk ’t recept

2. Indiase rijstsalade

Als tweede in de rij een van onze persoonlijke favorieten. Heerlijk fris op zomerse dagen. En dat kunnen we in deze lange zomer beslist gebruiken!

Koolhydraatarm wereldgerecht 2: Indiase rijstsalade

indiase rijstsalade
Deze smaakvolle zomerse Indiase rijstsalade is in een mum van tijd klaar. Hoewel de rijstsalade direct geschikt is voor consumptie kun je ‘m ook een tijdje laat staan en is daarom reuze fijn voor in een buffet in tuin of park.
Bekijk ’t recept

3. Griekse moussaka

Uit Griekenland komen vele heerlijke recepten en gerechten. Wat te denken van gyros, souvlaki en natuurlijk tzatziki, de lekkerste knoflook-komkommerdip. Maar in dit overzicht kiezen we voor de moussaka. Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht gemaakt op basis van aubergine. Met dit koolhydraatarme wereldgerecht zet je een feestje op tafel!

Griekse moussaka

koolhydraatarme moussaka
Koolhydraatarme moussaka aten we warm, dus zo uit de oven en het was zó kostelijk dat er helaas niets van overbleef om koud te eten. Ook een prima lunch.
Bekijk ’t recept

4. Hollandse stamppot

Wat is nou typisch Hollandse kost? Ik denk dat velen dan als eerste denken aan een lekkere, dampende stamppot. In de zomer met knapperige paksoi of andijvie en ’s winters met bijvoorbeeld boerenkool of zuurkool. Iedereen houdt wel van een lekkere stamppot, zeker als die een beetje leuk geserveerd wordt, zoals deze met o.a. pompoen en paksoi. Want je kunt het met hetzelfde gemak een beetje feestelijker brengen. Wij maakten ‘m veganistisch, maar je kunt er zelf natuurlijk vlees bij serveren als je wilt.

Hollandse stamppot

Zo'n feestelijke vegan stamppot bomvol smaak is heel geschikt om met kerst of Pasen in een meergangen diner te presenteren.
Bekijk ’t recept

5. Italiaanse caprese

Lekker zonder poespas, maar ontzettend smaakvol. Je hebt vast vaker een Caprese gerecht voorbij zien komen, maar juist omdat het zo basaal is mag het niet ontbreken in onze serie koolhydraatarme wereldgerechten. En ook bijzonder makkelijk om te maken, deze maakte toen wij in een heel drukke verhuisperiode zaten. Ik kan je vertellen dat we ons toen echt een slag in de rondte hebben gewerkt om zowel de website, een nieuw boek én een verhuizing vlekkeloos te laten verlopen, en dat is ons wonderwel gelukt!

Italiaanse caprese uit de oven

courgette met mozzarella en tomaat
Courgette met mozzarella en tomaat kun je iedereen met een gerust hart voorzetten, lijkt me… Want wie lust die veelgebruikte super combinatie nou niet?
Bekijk ’t recept

6. Deens lunchtrio, met een vleugje Italië

Stiekem twee landen in één, tja dat krijg je als die wereldgerechten gaan zwerven 😉 Dit gerecht roept bij mij altijd warme herinneringen aan een fietstocht midden door de stad Ålborg. Ik kan niet echt goed lopen en een fiets is voor mij noodzakelijk om iets van een stad te zien. Natuurlijk bezoeken wij ook altijd een leuke keukenwinkel. Als we kriskras door de stad geweest zijn strijken we neer op een fijn terras en gaan uitgebreid de lunchkaart bestuderen. Dit omgebouwde trio hebben we gebaseerd op een lunch bij Spiret!
PS: alle restaurants zouden zo’n keuzemenu mogen instellen wat ons betreft, echt zó fijn!

Deens lunchtrio

deens lunchtrio, keto tosti caprese
Een Deens lunchtrio, met een keto tosti Caprese is smakelijk, makkelijk te maken en vormt een gevarieerde middagmaaltijd. Prima mee te variëren. Doen!
Bekijk ’t recept

7. Thaise salade

De Thaise keuken vind ik zo! Thaise recepten bevatten vaak lekker veel verse kruiden. Daarnaast zijn ze erg goed met de combinatie van limoen, gember en kokosmelk. Met deze salade sluiten we onze koolhydraatarme wereldgerechten af, let vooral even goed op die ongelooflijk lekkere dressing!

Thaise wortel taugésalade

Thaise wortel taugésalade
Deze Thaise wortel taugésalade heeft heel bijzondere smaken, door de zachte romige kokos-gemberdressing en garnering van de verse koriander. Een van mijn persoonlijke all-time favorites!
Bekijk ’t recept

Heb je al een keus gemaakt uit onze koolhydraatarme wereldgerechten?

koolhydraatarme wereldgerechten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Scroll naar boven