Joyce begon haar mail aan ons met: “Omdat het weer niet werd wat we hadden verwacht ben ik mijn eigen koolhydraatarme walnotentaart maar gaan bakken en wil dit eigen recept met jullie delen. Dit omdat wij altijd genieten van jullie recepten en ik daarvoor iets terug wil doen.“, hartverwarmend toch? Dank je wel Joyce! Dat vinden wij ontzettend leuk!
Koude oven
Joyce verwarmt de heteluchtoven niet voor en haar koolhydraatarme walnotentaart wordt op redelijk lage temperatuur gebakken: 150 °C. Daarom staat het wel een uur in de oven. Tijden zijn altijd afhankelijk van je eigen vorm en soort oven. Als je =bijvoorbeeld- een iets kleinere vorm hebt wordt de taart wat hoger maar zal iets langer moeten garen. heb je juist een grotere vorm, dan zal de taart eerder gaar zijn. Lees ook een ons speciale artikel over oventijden.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarme walnotentaart
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme walnotentaart
Ook gebruikt
- Bakvorm 42 x 29 cm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 60 g roomboter
- 200 g walnoten, grof gehakt + paar extra voor de garnering
- 70 g erythritol
- 3 eieren
- 125 g amandelmeel
- 5 g bakpoeder
- 50 g roomkaas, op kamertemperatuur
- 7 g gekonfijte citroen, < klik – vruchtvlees van ¼ ingelegde citroen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Oven niet voorverwarmen. Vet de bakvorm in of bekleed met bakpapier.
- Smelt de roomboter op laag vuur. Hak ondertussen de walnoten grof.
- Mix (dus met een mixer) de erythritol 15 minuten met de eieren. Meng het amandelmeel eerst met de gehakte walnoten, het bakpoeder en voeg dat -al mixend- lepel voor lepel toe aan de eieren.
- Voeg -ook al mixend- de gesmolten boter toe en toe slot -al mixend- de roomkaas tot je een mooi egaal beslag hebt.
- Spoel de gekonfijte citroen af, knijp uit en spatel door het beslag. Stort het beslag in de bakvorm en garneer met walnoten.
- Bak de walnotentaart taart 60 minuten in de heteluchtoven op 150 °C of tot het gaar is. Precieze baktijd hangt af van je maat van de vorm.
Tip van Joyce
- Maak een beetje compote van rode vruchten en serveer die erbij.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hoi heb de cake voor de eerste keer gemaakt,maar hoeveel theelepels of grotere lepels ,70 g Erithryol moet erin?Vond dat moeilijk in te schatten,heb voor nu 7 toetjeslepeltjes gedaan.
Ben echt benieuwd hoe hij word🙏🎂.
Groet Marjan.
70 gram, af te meten met een weegschaal. geen theelepels…( een theelepel is trouwens een VASTE inhoudsmaat van 5 ml) Zie ons artikel over gewichten en maten.
Heb helaas geen weegschaal,maar de smaak was echt goed.
Bakrecepten zonder weegschaal maken is wel een (eigen) risico 😉
Ik ben gek op walnoten, dus vanmiddag gebakken. Heeeeeerlijk is ie. Ik heb ipv erytritol stevia kristal gebruikt. En omdat 5 gram bakpoeder moeilijk af te wegen is heb ik 2 maar theelepels toegevoegd. Het eindresultaat was een mooi luchtige en toch stevige walnoten cake. Nog een tip; voeg de gehakte walnoten als laatste toe, dat voorkomt dat de stukjes walnoot in de garde gaan zitten, is niet goed voor het behoud van de mixer.