Ongelooflijk romige ouderwetse vla flip maar dan wel een koolhydraatarme vla flip en ook nog eens veel lekkerder dan met vla uit een fles of pak. Ik gebruik ingrediënten die de meeste van jullie al wel herkennen als vrijwel onmisbaar in de koolhydraatarme keuken. Eigeel, kokosmelk, slagroom, mascarpone en Griekse yoghurt. Dat kan nooit vies worden toch? Het staat je vrij om de vla flip uit te breiden met chocolade, of een laagje vruchtjes ertussen. Wat crunchy nootjes misschien? Ik vind dat het bij een feestontbijt ook best kan, zo’n koolhydraatarme vla flip. Bevat 4.95 gram koolhydraten per portie.
Nieuw behang!
Wij maakten vroeger thuis geen koolhydraatarme vla flip. Maar wel gewone, in een bakje en met vla en yoghurt uit een fles van de melkboer aan de overkant. Tijdens het maken van deze ouderwetse vla flip moest ik onmiddellijk denken aan die flessen met zo’n ouderwetse dunne aluminium dop erop. Bovenop de nieuwe vla lag altijd zo’n glibberig velletje, wij noemden dat het flipje. Ik weet niet hoe dat bij jullie zat, maar dat velletje was bij ons thuis echt niet populair, *huh*.
Er waren twee opties om van dat ongewenste flipje af te komen. Optie 1 was heel hard schudden zodat het goedje zich verspreidde door de inhoud van de fles. Wel zo eerlijk, want zo kreeg iedereen een beetje. Optie 2: de dop eraf en het flipje voorzichtig uit de fles in de dop laten glijden. Dan heeft helemaal niemand er last van. Optie 1 was het meest hilarisch. Want dat is eens geëindigd in een nieuw behangetje. Waarom? Omdat de dop toch niet zo vast zat als mijn broer dacht. Oeps… het zat werkelijk overal tegen de muur! Zoveel lol heb je met deze vla flip dan weer niet…
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je koolhydraatarme vla flip
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Koolhydraatarme vla flip
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 217
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Roomvla
Roomyoghurt
- 50 g mascarpone, geklopt slagroom of ricotta kan ook
- 100 g Griekse yoghurt
Homemade suikervrije siroop, zie onder
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Roomvla maken
- Verwarm de kokosmelk met slagroom op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem. Klop ondertussen de eidooiers los met zoetstof, snufje zout en vanille. Zodra de kokosroom tegen de kook aan komt, draai je het vuur laag. Giet vervolgens al roerende in een dunne straal het eigeel erbij. Niet laten koken en over de bodem blijven roeren, anders kan de vla makkelijk schiften of je krijgt stukjes gebakken ei in je vla. Het ei moet langzaam stollen, zodat het de vla kan binden. Blijf roeren tot de vla dik genoeg is. Doof het vuur. Roer optioneel de roomboter en kurkuma door de warme vla. Proef of het zoet genoeg is. Dek de vla af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen en laat helemaal afkoelen.
- NB: Eigeel bindt bij 65 °C en stolt bij 82 °C. Dat stollen wil je absoluut niet (schiften), maar binden wél dus de massa moet zeker 65 °C bereiken om te kunnen binden.
Serveren
- Roer de mascarpone los met Griekse yoghurt.
- Verdeel de roomyoghurt en de vla over twee glazen en giet er een giet de siroop erop. De siroop zakt mooi naar beneden als het goed is. Een slag roeren geeft ook een mooi effect.
Siroop maken?
- Siroop maak je eenvoudig zelf van een paar stuks diepvriesfruit met water, even opkoken met eventueel wat zoetstof, pureren en klaar.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: