Deze koolhydraatarme visschotel met puree is een heerlijk keto ovengerecht. Koolhydraatarme ovengerechten zijn verreweg het meest populair bij jullie. Logisch ook, want ovenschotels zijn lekker en -meestal- handig vooraf te maken. Of je nu houdt van een Italiaanse ovenschotel of een Hollandse schotel met een lekkere puree, je vindt ze hier allemaal. Voor deze visschotel nemen we een mengeling van vis: kabeljauw en zalm. Je kunt ook één soort vis nemen. Een prima goedkoop alternatief is diepvries koolvis, als de vis nog bevroren is reken dan wel 5 minuten extra oventijd. De puree maken we vandaag met bloemkool en koolraap, maar als je geen koolraap kunt krijgen (vanwege het seizoen ofzo) neem dan pompoen of knolselderij. Zelfs uitsluitend bloemkool zou kunnen. Zoals wij het serveren, dus mét de wortelsalade erbij bevat het gerecht: calorieën 482.8 kcal ⋆ koolhydraten 9.55 g ⋆ eiwitten 29.35 g ⋆ vetten 35.25 g ⋆ vezels 6.2 g per portie.
Variatie!
Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk variatie aan te brengen in onze recepten. Niet alleen voor alle maaltijden van de dag, maar ook voor elke portemonnee. Het is wat ons betreft echt een misverstand dat een koolhydraatarme, keto leefstijl duur moet zijn. Als je gewoon zelf vers kookt en een beetje oplet kun je uitstekend budgetvriendelijke koolhydraatarme maaltijden samenstellen. Je ontdekt vast groenten die je eerder nooit at. Bovendien: alle supermarktstraten met frisdrank, chips, koek en snoep kun je zo overslaan, dat scheelt ook weer.
Dus naast de ovengerechten, zoals deze koolhydraatarme visschotel met puree, tref je bij ons ook regelmatig makkelijke, keto fornuisgerechten aan. Ook nu en dan een lekker ontbijt of verzadigende lunch hoort bij een afwisselend keto menu. En af en toe een zoet of hartig snoeperijtje voor tussendoor vergeten we zeker niet. Alsof dat nog niet genoeg is hebben we talloze basisrecepten zoals crackers, granola en onze befaamde currypasta’s en tomatensauzen. Stuk voor stuk handig om op voorraad te hebben!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme visschotel met puree
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme visschotel met puree
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Puree
- 200 g bloemkool, in roosjes
- 200 g koolraap, in blokjes
- 1 el roomkaas
- 1 el mosterd, of meer, naar smaak
- peper en zout
- 25 g geraspte kaas, voor op de puree
Vis
Kleine wortelsalade, voor erbij
- 75 g wortel, (of iets meer) in spiralen
- 10 ml citroenolijfolie, of gewone met wat geraspte citroen
- 5 ml sojasaus, tamari
- 1 druppel zoetstof, vloeibaar
- sprinkle sesamzaad, zwart
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Breek voor de puree de bloemkool in roosjes en snijd de koolraap in blokjes. Kook ze samen in 15 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de vis in stukken en leg deze in onderin een ovenschaal. Hussel de vis met de olijfolie, dille, peper en zout.
- Snijd ondertussen de prei in de lengte doormidden en spoel het zand eruit. Snijd vervolgens in dunne ringetjes en bak deze, met nog beetje dille, kort aan in wat olijfolie en verdeel over de vis in de schaal. Zet apart.
- Verwarm alvast de oven voor op 185 °C.
- Giet de bloemkool en koolraap af en stoom droog in de pan. Voeg de roomkaas, mosterd, peper en zout toe en pureer met de staafmixer tot een romige puree. Proef en breng zo nodig naar wens op smaak.Dek de vis en prei af met de puree en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de visschotel 15-20 minuten in de oven. Daarna nog 2 minuutjes onder de grill zodat het een mooi kleurtje krijgt.
Erbij
- Lekker met een kleine, snelle wortelsalade met sesamzaad.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet