Is er iets leukers dan een klein eenvoudig knutselkunstje in de keuken? Vandaag maakte ik deze makkelijk, koolhydraatarme visrolletjes. Niks anders dan plakjes gerookte zalm, kabeljauw en salie; en dan oprollen. Lukt wel toch? Super simpel, maar werkelijk die low carb zalmrolletjes met kabeljauw stelen op die manier de show! De vis oprollen is zo gepiept, de kunst is om de vis niet te lang in de oven te laten. Want alleen dan blijft de vis lekker sappig. Erbij maakte ik een nóg simpeler pesto courgetti. Daarvoor gebruikte ik deze klassieke zelfgemaakte pesto, wil je eens een andere pesto gebruiken kijk dan eens naar onze waterkerspesto. Ook om je vingers bij op te eten! Voor de courgetti gebruik ik een Spirelli. Het gerecht bevat 5.55 gram koolhydraten per portie.
Diepvries kabeljauw
Al met al een heel snel low carb gerechtje, maar toch net ff anders dan anders. Voor de koolhydraatarme visrolletjes met pesto courgetti heb ik gewoon diepvries kabeljauw gebruikt. Dat is makkelijk om op voorraad te hebben, en heel geschikt voor deze low cab visrolletjes. ’s Morgens de kabeljauw in de koelkast leggen, dan is het ’s avonds klaar voor gebruik. ‘Verse’ vis van de visboer is meestal ook gewoon ingevroren geweest, wist je dat? Zelf vangen, dat is pas vers.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de koolhydraatarme visrolletjes met pesto courgetti
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme visrolletjes met pesto courgetti
Ook gebruikt
- 4 cocktail prikkertjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Visrolletjes
- 2 kabeljauw, (diepvries)
- 8 blaadjes salie, vers dille ook lekker maar anders
- 40 g roomboter, 4 klontjes
- 75 g gerookte zalm
- scheutje slagroom
Courgetti
- 400 g courgette, 2 kleine of 1 grote
- 10 ml olijfolie
- 2 el zelfgemaakte pesto, < klik recept
- Parmezaanse kaas, geraspt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Pesto
- Begin met de verse pesto maken, volgens dit recept in 8 min.
Visrolletjes
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een ovenschaaltje klaar.
- Dep de kabeljauwfilets droog en snijd ze oprolbare plakken. Maal over beide zijden wat peper, geen extra zout gebruiken want de zalm is al erg zout. Rol ze op met een klontje boter en 2 blaadjes salie erin. Leg er een plakje zalm over en steek ze vast met een prikker.
- Leg de rolletjes in de ovenschaal en giet er een scheutje slagroom over. Bak de visrolletjes 12 minuten of tot ze gaar zijn.
Courgetti
- Was ondertussen de courgettes en spiraliseer met bijvoorbeeld een Spirelli. Wok de courgetti kort op hoog vuur in een beetje olijfolie. Ik houd van beetgaar, hooguit 2 minuten.
- Verdeel de courgetti over de borden en schep er een flinke lepel pesto op, rasp er tot slot wat Parmezaan over. Leg de visrolletje bij de pesto courgetti. Oh, was het leven altijd maar zo simpel!
Tip
- Courgetti koelt vrij snel af, verwarm de borden dus even voor met heet water. Ook goed om een diep bord of een kom te gebruiken.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heerlijk recept, kabeljauw 12 min, helemaal top!