Deze koolhydraatarme venkeltapenade staat ook ons in 3e kookboek Verrukkelijk Koolhydraatarm. Van venkel recepten kun je er niet genoeg hebben. Wij zijn namelijk ongelooflijk dol op venkel. Omdat de groente mooi laag is koolhydraten komt dat ook nog eens goed uit. Vooral geroosterd komt de lichte anijssmaak mooi naar voren. Daardoor is de venkel heel geschikt om te verwerken in deze bijzonder smakelijke tapenade. Deze zalige tapenade bevat 0.53 gram koolhydraten per portie (Ã 30 gram).
Venkeltapenade bij…
De koolhydraatarme venkeltapenade is niet alleen lekker op een cracker. Maar ook bij een stukje witvis is zo’n tapenade een geweldige smaakmaker! Wij besmeerden er onze spooky spinazieomelet mee. Zo’n tapenade trucje kun je trouwens met diverse andere geroosterde groente uitvoeren. Ook met bloemkool, wortel of pompoen bijvoorbeeld. Zo tover je steeds weer een andere koolhydraatarme tapenade op je borreltafel.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je de koolhydraatarme venkeltapenade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme venkeltapenade
Ook in Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 33
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g venkel, netto schoon gewicht
- scheutje olijfolie
- Provençaalse kruiden
- 100 g geitenkaas, verkruimeld, licht pittig
- 1 el mayonaise
- kneepje citroensap
- ¼ tl anijszaad
- snufje cayennepeper
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Maak de venkel schoon en snijd de knol in vier stukken. Haal de venkel helemaal los. Smeer alles in met olie en Provençaalse kruiden. Leg de stukken op de beklede bakplaat en rooster de venkel 40 minuten in de oven.
- Pureer met een staafmixer de geroosterde venkel met geitenkaas, mayonaise, een kneepje citroensap, anijszaad (naar smaak) en cayennepeper. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Variatie
- Mocht je niet van geitenkaas houden of eens willen afwisselen, neem dan feta. Of blanke roomkaas, mascarpone of ricotta. Of neem een pittige blauwschimmelkaas, als je van extra stoer houdt.
Bewaren
- Bewaar de koolhydraatarme venkeltapenade ongeveer 3-5 dagen koel, in een superschone pot. Haal er met een schone lepel steeds de te gebruiken hoeveelheid uit.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.Â
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:
Beste Anna-Karina en Hans,
Wat een superlekkere tapenade Het spooky omelet was ook heerlijk. Ik maakte het met snijbiet.
Complimenten weer!
Hartelijke groeten,
Karin Holl
dankjewel en een mooi weekend verder!
Dit ziet er verrukkelijk uit! Hoe lang kan de tapenade bewaard blijven in de koelkast?
3-5 dagen houd ik eigenlijk altijd aan voor dit soort dingen. Maar kijken, ruiken en proeven geeft de beste garantie om te controleren of voedsel nog te eten is.
Bedankt voor je reactie. Sorry ik las eroverheen in de uitleg, ik ga het nu maken. 🙂 Gebruik je het loof ook (mee garen of rauw?) of alleen de bol? De puntjes/streepjes op de foto zijn denk ik van de Provençaalse kruiden?
Ik ben heel benieuwd hoe het zal smaken!
Nee het groene loof (en de vingers van de venkelknol) gaar je niet, maar kun je er natuurlijk wel rauw doorheen doen, naar smaak.