koolhydraatarme venkeltapenade

Koolhydraatarme venkeltapenade

Deze koolhydraatarme venkeltapenade staat ook ons kookboek Verrukkelijk Koolhydraatarm. Van venkel recepten kun je er niet genoeg hebben. Wij zijn namelijk ongelooflijk dol op venkel. Omdat de groente mooi laag is koolhydraten komt dat ook nog eens goed uit. Vooral geroosterd komt de lichte anijssmaak mooi naar voren. Daardoor is de venkel heel geschikt om te verwerken in deze bijzonder smakelijke tapenade.

Venkeltapenade bij…

De koolhydraatarme venkeltapenade is niet alleen lekker op een cracker. Maar ook bij een stukje witvis is zo’n tapenade een geweldige smaakmaker! Wij besmeerden er onze spooky spinazieomelet mee. Zo’n tapenade trucje kun je trouwens met diverse andere geroosterde groente  uitvoeren. Ook met bloemkool, wortel of pompoen bijvoorbeeld. Zo tover je steeds weer een andere koolhydraatarme tapenade op je borreltafel.

Ook lekker:

 

koolhydraatarme venkeltapenade

koolhydraatarme venkeltapenade

Zo maak je de koolhydraatarme venkeltapenade

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarme venkeltapenade

Koolhydraatarme venkeltapenade

door Anna-Karina van Denderen
Wij zijn dol op venkel. Zeker geroosterd komt de smaak mooi naar voren. Op die manier is de venkel heel geschikt om te verwerken in een deze koolhydraatarme venkeltapenade. Wij besmeerden er onze spooky spinazieomelet mee.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, oven
Voorbereiden: 10 min
Koken: 40 min
Totale tijd: 50 min

Voedingswaarden

7,5 gram koolhydraten per pot van 300 gram
Koolhydraten 7.5 g

Uit recept

1 potje van 300 gram

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Maak de venkel schoon en snijd de knol in vier stukken. Haal de venkel helemaal los. Smeer in met olie en Provençaalse kruiden.
  • Rooster de venkel 40 minuten in de oven.
  • Pureer met een staafmixer venkel met geitenkaas, mayonaise, een kneepje citroensap, anijszaad (naar smaak) en cayennepeper. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Variatie
  • Mocht je niet van geitenkaas houden of eens willen afwisselen, neem dan feta. Of blanke roomkaas, mascarpone of ricotta. Of neem een pittige blauwschimmelkaas, als je van extra stoer houdt.
Bewaren
  • Bewaar de koolhydraatarme venkeltapenade ongeveer 3-5 dagen koel, in een superschone pot. Haal er met een schone lepel steeds de te gebruiken hoeveelheid uit.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 27 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Koolhydraatarme venkeltapenade”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like