Kirsten heeft alweer zo’n leuk basisrecept aangeleverd. Je kunt namelijk met deze koolhydraatarme tortilla wraps alle kanten op. Niet alleen uitermate geschikt voor de lunch, ook super lekker als hoofdmaaltijd. 8 stuks in totaal 6.8 gram koolhydraten voor het hele recept. Ze bevatten dus slechts 0,85 gram koolhydraten per stuk zonder vulling. Het leuke van dit soort gerechten is dat ieder zijn of haar eigen vulling kan kiezen, zo heeft iedereen het naar de zin aan tafel!
Kirsten schrijft: “Wraps, die mis ik soms echt. De kant-en-klaar wraps in de winkel tikken al vrij snel 30 gram koolhydraten per stuk aan. De kaastaco’s en ook deze tortilla’s op deze website zijn heerlijk maar soms wil je gewoon wat afwisseling. Deze wraps zijn stretcht, hebben geen rare bijsmaak. Je kunt ze vullen met allerlei lekkere frisse ingrediënten met warm weer. En in de winter met warme groentevullingen.” Op zich zijn de wraps heel makkelijk en snel gemaakt. 5 minuten + 10 minuten rusten. Dan even bakken in de koekenpan, vervolgens vullen en smullen! Tips voor vullingen krijg je van Kirsten, ze staan onderaan in het recept.
Wat is xanthaangom en waar te koop?
Er zit één ingrediënt in de koolhydraatarme tortilla wraps wat niet iedereen zal kennen. Dat is xanthaangom, die is wel belangrijk in dit recept, het zorgt namelijk voor de flexibiliteit van de wraps. Xanthaangom wordt gebruikt als verdikkingsmiddel in voedsel, (zoals psylliumvezel) tegenwoordig vaak ter vervanging van gluten of ei. Het dient om een betere samenhang te krijgen. Het is te koop bij Holland & Barrett (de Tuinen) de Notenshop of Pit & Pit bijvoorbeeld.
Kirsten levert vaker recepten aan, deze keto zalmpakketjes met groente, van Kirsten zijn ook leuk!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarme tortilla wraps
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme tortilla wraps
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Droge delen
- 100 g amandelmeel
- 25 g kokosmeel
- 2 tl xanthaangom
- ¼ tl zout
- 1 tl bakpoeder
Natte delen
- 2 tl appelazijn, (10 ml)
- 1 eieren, losgeklopt
- 1 el water, (15 ml)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Gebruik maatschepjes, bestek uit je keukenla is niet geschikt voor secuur meten.
- Meng amandelmeel met kokosmeel, xanthaangom, bakpoeder en zout (de droge delen) goed door elkaar.
- Voeg knedend (met keukenmachine of handmixer) de appelazijn toe.
- Wanneer dit goed verdeeld is, voeg je het losgeklopte ei toe en tenslotte het water. Als het deeg een plakkerige bal vormt, is het voldoende gekneed. Kneed het deeg nog een paar minuten door met je handen. Als je het te plakkerig vindt, kun je er huishoudfolie omheen doen en daarin kneden.
- Laat het deeg 10 minuten rusten.
- Rol er 8 balletjes van (of 4 als je grotere wraps wilt).
- Rol met een deegroller elk balletje gelijkmatig uit tot een dunne tortilla van ongeveer Ø 12 cm. (of groter bij 4)
- Verwarm een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Bak de tortilla wrap kort (4 – 6 seconden) aan 1 kant en draai direct om. Bak hem nu in een halve minuut aan beide zijden lichtbruin. Mocht je nog geen bruine plekjes zien, kan het best iets langer maar let er echt wel op dat ie niet te droog en te donker wordt.
- Je kunt de wraps warm houden onder een keukendoek.
Vullen en smullen
- Besmeer de koolhydraatarme tortilla wraps eerst met knoflooksaus, kruidenboter of truffelmayonaise, wat je maar wil. Vervolgens vul je ze met salade, rauwkost, vlees, groente of kip. Oprollen en smullen maar.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Kun je xantaangom vervangen of weglaten?
De functie van xanthaangom staat in de tekst, ik zou het niet zomaar weglaten…
Top basis recept die echt nog ontbrak bij mij. Heel makkelijk te maken. Uitrollen ging prima. Deeg op bakpapier gelegd, daarna tweede vel bovenop het deeg en uitrollen met deegroller. Tortilla is dan lekker dun en krijg je ook makkelijk van het bakpapier af.
Ik heb ze ook gemaakt. Het lastigste was om ze uit te rollen tot een mooie ronde lap en die weer los te krijgen. Normaal zou je ze op bloem leggen maar dat is nu denk ik uit den boze.
Hoe doen jullie dat?
Zelf gebruik ik indien nodig een klein beetje kokosmeel.
Mag ik vragen wat de appelazijn voor een functie heeft in dit recept? Ik vraag me namelijk af of ik dit kan vervangen.
Het recept is niet van onszelf, maar ik denk om het bakpoeder beter te laten werken, je ook een beetje citroensap kunnen nemen.
Gisteren deze wraps gemaakt het was wat moeite met het mengen want de azijn was te weinig om het te mengen en later dan met het ei en maar wat meer water ging het wel misschien de volgende keer wat minder Kokosmeel?? Vaak is dat de boosdoener 🤔
Lekker hoor eindelijk weer eens een wrap te kunnen eten ik had alleen wat moeite met het deeg eerst azijn erdoor maar dat is zo minimaal dat het nog niet te mengen was heb toen meteen maar het ei en water toegevoegd nog wat te droog dus nog maar met steeds natte handen gekneed tot het wat soepeler was maar verder lekker hoor alleen zagen ze er op de foto veel dikker uit!! Bedankt voor je recept😋
De wraps van Kirsten lijken me heerlijk en makkelijk. Hoelang kan je ze bewaren of kan je ze invriezen of vacuüm trekken.
Groeten Sonja
Ik denk dat je ze het best vers maakt. Alles over bewaren en invriezen lees je verder in dit artikel Sonja. Succes; en laat maar even weten of het is gelukt!
Ik ben heel blij met dit basisrecept, want dit miste ik nog in mijn collectie basisrecepten.
Klinkt heerlijk dit, kun je xanthaangom ook vervangen door johannesbroodpitmeel? Zo ja, in welke verhouding?