koolhydraatarme tonijnpizza!

Koolhydraatarme tonijnpizza!

Heb je al zo’n geweldige pizzabodem van fathead deeg gemaakt?  Wij maakten er een overheerlijke koolhydraatarme tonijnpizza van. Die vinden wij nu eenmaal heel erg lekker. Pizza is het meest populaire gerecht wist je dat? Hashtag #pizza is wereldwijd het meest gedeeld! Op Instagram wel 39.083.634 terwijl ik dit schrijf. En er komen er per seconde meer bij! Nederlanders blijken vooral dol op pizza margherita, pizza shoarma, pizza pepperoni, pizza champignon en pizza hawaii (die schijnt door een Nederlander te zijn uitgevonden). Maar er zijn natuurlijk veel meer spannender combinaties denkbaar.

Pizza beproefde combinaties

Als je koolhydraatarm eet dan wil je lekker veel verschillende groente. Wij vullen de Pizza Tonno (tonijnpizza) aan met prei, paprika, champignons en kappertjes. Vervolgens bovenop nog wat Parmezaan en smullen maar! Je kunt ook je eigen topping verzinnen voor je koolhydraatarme pizza. Laat ons eens weten wat jullie favoriete of gekste topping is?

Pizzeria’s hebben vaak een heel vergelijkbare menukaart, en dat is uiteraard niet voor niets. Daar kun je je oordeel mee doen. Wij geven je hieronder de meest beproefde combinaties op een rijtje. Zit die van jou ertussen?

koolhydraatarme tonijnpizza!

 

 

koolhydraatarme tonijnpizza!

 

Vegetarische pizza’s

  • Margherita, tomaat, mozzarella, basilicum
  • Marinara, tomaat, knoflook, olie en verse oregano
  • Verdure / Vegetariana, tomaat, mozzarella, paprika, (gegrilde) aubergine en courgette. Ook spinazie en broccoli komt vaak op de pizza terug.
  • Funghi, tomaat, mozzarella en champignons of andere paddenstoelen.
  • Quattro Formaggi, vaak gorgonzola, mozzarella, pecorino en taleggio. Maar ook Parmezaan of gewoon Goudse kaas!
  • Carciofi, tomaat, mozzarella en artisjok

Pizza met vis

  • Tonno (e cipolla), tomaat, mozzarella, tonijn
  • Napoli, tomaat, mozzarella, kappertjes en ansjovis
  • Romana, tomaat, mozzarella, ansjovis, kappertjes en chilipeper
  • Frute di Mare, tomaat, mozzarella, vongole, garnalen, mosselen, inktvis, langoustine en verse peterselie

Pizza met vlees

  • Quattro Stagioni, tomaat, mozzarella, ham, champignons, olijven, artisjokken (soms doperwten in plaats van artisjok)
  • Calzone, tomaat, mozzarella, champignons en ham. Dichtgevouwen.
  • Capricciosa, tomaat, mozzarella, artisjokken, zwarte olijven, ham en champignons.
  • Prosciutto, tomaat, mozzarella en prosciutto (let op: de rauwe ham pas na het bakken op de pizza leggen). Desgwenst ook rucola en Parmezaanse kaas.
  • Diavola / Piccante, tomaat, mozzarella, pikante salami

Hé psst… inmiddels staat #pizza alweer 39.084.264  op Instagram, dus terwijl ik dit schreef (7 mei 2019) kwamen er 630 bij 😉 En als je dit leest nog veeeeeeel meer! 

Ook lekker:

Zo maak je onze koolhydraatarme tonijnpizza

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme tonijnpizza!

koolhydraatarme tonijnpizza!

Door Anna-Karina Geplaatst juni 25, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 1 hele pizza 2- porties
  • Koolhydraten: 7 gr khd of 4,65 gr khd pp (1 hele pizza 2- porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Pizza word door mensen het meest gegeten! Wij maakten vandaag deze koolhydraatarme tonijnpizza, pfew zo lekker als die is! #pizza is trouwens wereldwijd meest gedeelde hashtag op instagram, wist je dat?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een bodem volgens dit recept van fathead deeg. Je bakt de bodem 15 minuten voor. Laat de bodem iets afkoelen, draai 'm om en volg de beschrijving hieronder.
  2. Bestrijk de bodem met de tomatensaus.
  3. Snijd de ingrediënten zoals aangegeven en bak de prei, champignons en paprika een voor een even aan voordat je ze over de bodem verdeelt.
  4. Verdeel ook de kappertjes en de tonijn over de bodem en ten slotte rasp je er nog wat kaas over.
  5. Zet de belegde pizza voor 10 minuten of tot de kaas is gesmolten terug in de oven (voorverwarmd op 180 graden).
  6. Eet ze!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Koolhydraatarme tonijnpizza!”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

93 Shares
Share49
Pin44
Tweet