Koolhydraatarme tonijnpizza!

koolhydraatarme tonijnpizza!

Heb je al eens zo’n geweldige pizzabodem van fathead deeg gemaakt?  Wij maakten er een overheerlijke koolhydraatarme tonijnpizza mee. Want wij vinden tonijn op een pizza nu eenmaal heel erg lekker. Met onze topping bevat de pizza: calorieën 599.35 kcal ⋆ koolhydraten 7.15 g ⋆ eiwitten 43.4 g ⋆ vetten 42.85 g ⋆ vezels 5.2 g.

Pizza is trouwens het meest populaire gerecht wist je dat? Hashtag #pizza is wereldwijd het meest gedeeld! Alleen al op Instagram 39.083.634 keer terwijl ik dit schrijf. (UPDATE op 12 mei 2021: 54.501.688 x) Bovendien komen er per seconde weer meer bij! Nederlanders blijken niet alleen dol op pizza margherita. Maar een pizza shoarma, of pizza pepperoni, pizza champignon en pizza Hawaii gaan er ook goed in. Die laatste schijnt trouwens door een Nederlander te zijn uitgevonden. Maar er zijn natuurlijk veel meer spannender combinaties denkbaar. Zie onze lijst hieronder.

Pizza beproefde combinaties

Als je koolhydraatarm eet dan wil je lekker veel verschillende groente. Daarom vullen we de Pizza Tonno (tonijnpizza) aan met prei, paprika, champignons en kappertjes. Vervolgens bovenop nog wat Parmezaan en smullen maar! Je kunt uiteraard ook je eigen topping verzinnen voor je koolhydraatarme pizza. Laat ons eens weten wat jullie meest favoriete of gekste topping is? 

Alle pizzeria’s hebben een heel vergelijkbare menukaart. Omdat veel mensen die combinaties lekker vindt. Daar kun je dus je voordeel mee doen. Wij geven je hieronder de meest beproefde combinaties op een rijtje. Ben benieuwd, zit die van jou ertussen?

Vegetarische pizza’s

  • Margherita, tomaat, mozzarella, basilicum.
  • Marinara, tomaat, knoflook, olie en verse oregano.
  • Verdure / Vegetariana, tomaat, mozzarella, paprika, (gegrilde) aubergine en courgette. Ook spinazie en broccoli komt vaak op de pizza terug.
  • Funghi, tomaat, mozzarella en champignons of andere paddenstoelen.
  • Quattro Formaggi, vaak gorgonzola, mozzarella, pecorino en taleggio. Maar ook Parmezaan of gewoon Goudse kaas!
  • Carciofi, tomaat, mozzarella en artisjok.

Pizza met vis

  • Tonno (e cipolla), tomaat, mozzarella, tonijn.
  • Napoli, tomaat, mozzarella, kappertjes en ansjovis.
  • Romana, tomaat, mozzarella, ansjovis, kappertjes en chilipeper.
  • Frute di Mare, tomaat, mozzarella, vongole, garnalen. Of mosselen, inktvis, langoustine en verse peterselie.

Pizza met vlees

  • Quattro Stagioni, tomaat, mozzarella, ham, champignons, olijven, artisjokken.
    Soms ook doperwten in plaats van artisjok.
  • Calzone, tomaat, mozzarella, champignons en ham. Dichtgevouwen.
  • Capricciosa, tomaat, mozzarella, artisjokken, zwarte olijven, ham en champignons.
  • Prosciutto, tomaat, mozzarella en prosciutto (let op: de rauwe ham pas na het bakken op de pizza leggen). Desgewenst ook rucola en Parmezaanse kaas.
  • Diavola / Piccante, tomaat, mozzarella, pikante salami.

Hé psst… inmiddels staat #pizza alweer 39.084.264  op Instagram. Dus terwijl ik dit schreef (7 mei 2019) kwamen er 630 bij. 😉 En als je dit leest nog veeeeeeel meer!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme tonijnpizza!

Zo maak je de koolhydraatarme tonijnpizza

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme tonijnpizza!

Koolhydraatarme tonijnpizza!

Pizza word door mensen het meest gegeten! Wij maakten vandaag deze koolhydraatarme tonijnpizza. Pfew zo lekker als die is! #pizza is trouwens wereldwijd meest gedeelde hashtag op instagram, wist je dat?
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Bodem 25 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 599.35 koolhydraten 7.15 geiwitten 43.4 gvetten 42.85 gvezels 5.2 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

TOPPING

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Fatheaddeeg

  • Maak allereerst een bodem volgens dit recept van fathead deeg. Je bakt de bodem 15 minuten voor. Laat de bodem iets afkoelen, draai 'm om en volg de beschrijving hieronder.

Topping

  • Bestrijk de bodem vervolgens met de tomatensaus.
  • Snijd de ingrediënten zoals aangegeven en bak de prei, champignons en paprika een voor een even aan voordat je ze over de bodem verdeelt.
  • Verdeel ook de kappertjes en de tonijn over de bodem en ten slotte rasp je er nog wat kaas over.

Bakken

  • Zet tot slot de belegde pizza voor 10 minuten of tot de kaas is gesmolten terug in de oven (voorverwarmd op 180 °C).
  • Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


10 gedachten over “Koolhydraatarme tonijnpizza!”

  1. Peter van der Brugge

    5 sterren
    Heerlijke pizza. Omdat ik hem in het bakblikje van onze airfryer wilde maken heb ik het deeg gehalveerd om 2 pizza’s te maken van 22cm. Deze voorgebakken en lukte perfect. Daarna opgemaakt (zonder champignons 😬) en afgebakken. Super lekker en erg leuk zo’n minipizza. 👍🏻

  2. 5 sterren
    Vandaag was het er echt zo’n dag voor! Heb het deeg in 2 stukken verdeeld, want het wordt 1 pizza met salami en 1 met tonijn. Op de foto de pizza’s, vlak voordat ze de oven in gingen.

  3. 5 sterren
    Echt heerlijk deze pizza Anna-Karina! Wat een super uitvinding om zo het deeg te maken. Heel eenvoudig te maken en ook zeer smakelijk deze tonijn pizza. Nu kan ik gewoon met de rest ook pizza eten.

  4. 5 sterren
    OMG…. die bodem… wij hoeven geen andere meer. Qua topping zijn we gek op tonijn, dus dat zat wel snor. By far het beste KHA gerecht tot nu toe voor ons.
    friday night … pizza night!

  5. Ik ga dit vanavond proberen te maken met als topping: ricotta-ui-zout -peper-oregano (saus) en spinazie-champignon en geraspte kaas er op. Echt heerlijk

  6. Voor’t eerst fathead bodem gemaakt, supermakkelijk!
    Belegd met pesto van wortelloof en pecannoten(ipv tomatensaus). Sardientjes, ui en broccoli. Was heerlijk!

  7. Wat een fantastisch recept weer! Heb de pizzabodem gemaakt van fathead deeg, echt super lekker en makkelijk te maken. Leer zoveel van jullie, dank daarvoor. Groetjes, Emma

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top