koolhydraatarme tonijnpizza!

Koolhydraatarme tonijnpizza!

Heb je al eens zo’n geweldige pizzabodem van fathead deeg gemaakt?  Wij maakten er een overheerlijke koolhydraatarme tonijnpizza mee. Want wij vinden tonijn op een pizza nu eenmaal heel erg lekker. Pizza is trouwens het meest populaire gerecht wist je dat? Hashtag #pizza is wereldwijd het meest gedeeld! Alleen al op Instagram 39.083.634 keer terwijl ik dit schrijf. Bovendien komen er per seconde weer meer bij! Nederlanders blijken niet alleen dol op pizza margherita. Maar een pizza shoarma, of pizza pepperoni, pizza champignon en pizza Hawaii gaan er ook goed in. Die laatste schijnt trouwens door een Nederlander te zijn uitgevonden. Maar er zijn natuurlijk veel meer spannender combinaties denkbaar. Zie onze lijst hieronder.

Pizza beproefde combinaties

Als je koolhydraatarm eet dan wil je lekker veel verschillende groente. Daarom vullen we de Pizza Tonno (tonijnpizza) aan met prei, paprika, champignons en kappertjes. Vervolgens bovenop nog wat Parmezaan en smullen maar! Je kunt uiteraard ook je eigen topping verzinnen voor je koolhydraatarme pizza. Laat ons eens weten wat jullie meest favoriete of gekste topping is? 

Alle pizzeria’s hebben een heel vergelijkbare menukaart. Omdat veel mensen die combinaties lekker vindt. Daar kun je dus je voordeel mee doen. Wij geven je hieronder de meest beproefde combinaties op een rijtje. Ben benieuwd, zit die van jou ertussen?

Vegetarische pizza’s

  • Margherita, tomaat, mozzarella, basilicum.
  • Marinara, tomaat, knoflook, olie en verse oregano.
  • Verdure / Vegetariana, tomaat, mozzarella, paprika, (gegrilde) aubergine en courgette. Ook spinazie en broccoli komt vaak op de pizza terug.
  • Funghi, tomaat, mozzarella en champignons of andere paddenstoelen.
  • Quattro Formaggi, vaak gorgonzola, mozzarella, pecorino en taleggio. Maar ook Parmezaan of gewoon Goudse kaas!
  • Carciofi, tomaat, mozzarella en artisjok.

Pizza met vis

  • Tonno (e cipolla), tomaat, mozzarella, tonijn.
  • Napoli, tomaat, mozzarella, kappertjes en ansjovis.
  • Romana, tomaat, mozzarella, ansjovis, kappertjes en chilipeper.
  • Frute di Mare, tomaat, mozzarella, vongole, garnalen. Of mosselen, inktvis, langoustine en verse peterselie.

Pizza met vlees

  • Quattro Stagioni, tomaat, mozzarella, ham, champignons, olijven, artisjokken. Soms ook doperwten in plaats van artisjok.
  • Calzone, tomaat, mozzarella, champignons en ham. Dichtgevouwen.
  • Capricciosa, tomaat, mozzarella, artisjokken, zwarte olijven, ham en champignons.
  • Prosciutto, tomaat, mozzarella en prosciutto (let op: de rauwe ham pas na het bakken op de pizza leggen). Desgewenst ook rucola en Parmezaanse kaas.
  • Diavola / Piccante, tomaat, mozzarella, pikante salami.

Hé psst… inmiddels staat #pizza alweer 39.084.264  op Instagram. Dus terwijl ik dit schreef (7 mei 2019) kwamen er 630 bij. 😉 En als je dit leest nog veeeeeeel meer!

koolhydraatarme tonijnpizza!

Ook lekker:

Zo maak je de koolhydraatarme tonijnpizza

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Vinden we namelijk heel leuk & alvast dank!

koolhydraatarme tonijnpizza!

Koolhydraatarme tonijnpizza!

door Anna-Karina van Denderen
Pizza word door mensen het meest gegeten! Wij maakten vandaag deze koolhydraatarme tonijnpizza. Pfew zo lekker als die is! #pizza is trouwens wereldwijd meest gedeelde hashtag op instagram, wist je dat?
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: pizza & flatbread
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Bodem: 25 min
Totale tijd: 45 min

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën 599.35 kcal
Koolhydraten 7.15 g
Eiwit 43.4 g
Vet 42.85 g
Vezels 5.2 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

TOPPING

Bereiden

Fatheaddeeg
  • Maak allereerst een bodem volgens dit recept van fathead deeg. Je bakt de bodem 15 minuten voor. Laat de bodem iets afkoelen, draai 'm om en volg de beschrijving hieronder.
Topping
  • Bestrijk de bodem vervolgens met de tomatensaus.
  • Snijd de ingrediënten zoals aangegeven en bak de prei, champignons en paprika een voor een even aan voordat je ze over de bodem verdeelt.
  • Verdeel ook de kappertjes en de tonijn over de bodem en ten slotte rasp je er nog wat kaas over.
Bakken
  • Zet tot slot de belegde pizza voor 10 minuten of tot de kaas is gesmolten terug in de oven (voorverwarmd op 180 °C).
  • Eet ze!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 


(Gezien 1.323 keer, 15 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties op “Koolhydraatarme tonijnpizza!”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like