tomatensoep met peterseliepesto

Koolhydraatarme tomatensoep met peterseliepesto

De tomaat is zo ongeveer wel het meest gebruikte ingrediënt in de keuken. Het is makkelijk te verwerken op heel veel verschillende manieren, bijzonder smaakvol, goed te combineren met de meest uiteenlopende ingrediënten, gunstig geprijsd. Kortom: een allemansvriend. Toch gebruiken we de tomaat in onze eigen keuken met mate. Anna-Karina krijgt een allergische reactie als ze te vaak achter elkaar iets met tomaat eet. Af en toe kan gelukkig wel! Deze koolhydraatarme tomatensoep met peterseliepesto staat dan zeker één keer in de zoveel tijd op het menu. Want we kunnen er maar duidelijk over zijn: wat een mooie combinatie van subtiele smaken. Warm, rond, kruidig, romig.

Nachtschade

De tomaat hoort tot de familie van de nachtschade (net zoals trouwens paprika, aubergine, gojibessen en aardappel). Daarover is van alles geschreven, met veel uiteenlopende meningen. Maar het is duidelijk dat er veel mensen zijn die gevoelig zijn voor één of meer leden van de nachtschadefamilie. Vermijden van het product waar je slecht op reageert is natuurlijk verstandig. Maar wij willen onze eetwereld niet al te veel beperken. Dus we zoeken altijd naar een goede balans. We hebben de tomaat dus niet geheel verbannen uit ons eetpatroon, maar we laten bij tijd en wijle deze koolhydraatarme tomatensoep gewoon op ons menu staan, en dat werkt prima.

koolhydraatarme tomatensoep met peterseliepesto
Peterseliepesto

De peterseliepesto die bij deze koolhydraatarme tomatensoep wordt geserveerd is op zichzelf staand een heerlijke smaakmaker. Het typische aan peterseliepesto is dat het geen uitgesproken kruidige smaak heeft, maar door de subtiele combinatie wat milder smakende producten goed naar voren kan laten komen. Het neemt niet de smaak over, maar ondersteunt ze. In deze tomatensoep, waar room de mede-smaakondersteuner is, vervult de peterseliepesto die rol met verve.

Door de smaak en de kleuren is deze soep trouwens ook enorm geschikt voor in een kerstdiner!

tomatensoep met peterseliepesto

Ook lekker:

Zo maak je koolhydraatarme tomatensoep met peterseliepesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarme tomatensoep met peterseliepesto

tomatensoep met peterseliepesto

Door Hans van Deelen Geplaatst september 28, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4-6 porties
  • Koolhydraten: 3,75 - 2,5 gr. khd pp (4-6 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Deze koolhydraatarme tomatensoep met peterseliepesto wordt subtiel op smaak gebracht met zachte peterseliepesto en een scheutje room. Voortreffelijke combinatie!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui en fruit deze. Voeg de knoflook toe en roer door de ui.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en laat op lage temperatuur even meebakken. Voeg de klein gesneden tomaat toe en laat even garen.
  3. Voeg de bouillon en de kruiden toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Proef en breng op smaak met peper.
  5. PETERSELIEPESTO: Pureer 40 gram verse peterselie, 30 gram Parmezaan, 25 gram pijnboompitjes met olijfolie en zout en peper naar smaak met de staafmixer. Voeg meer of minder olie toe voor een dikkere of dunnere pesto. (ong. 5 gr. khd hele recept)
  6. Laat de disgenoten zelf een lepeltje peterseliepesto (of meer) en een scheutje room (15 ml pp gerekend) aan de soep toevoegen.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Koolhydraatarme tomatensoep met peterseliepesto”

Ken je onze twee kookboeken al?
twee kookboeken koolhydraatarm