Koolhydraatarme tofu burgers, van Ria

Koolhydraatarme tofu burgers

Ria stuurde ons vorige maand een heel leuk recept voor deze koolhydraatarme tofu burgers. Ze zijn beslist niet alleen heerlijk om warm te eten bij de maaltijd, maar ook als koude snack tussendoor erg lekker als je flauw bent. Ria maakte zich een beetje zorgen of de burgers wel fotogeniek genoeg zijn. Nou oordeel zelf, maar wij vinden het het er prima uitzien hoor! De burgers bevatten 0.95 gram koolhydraten per stuk, eet er bijvoorbeeld twee bij een hoofdmaaltijd. 

Verder schrijft Ria: “Toen ik zo’n vijfendertig jaar geleden vegetariër werd, als enige in ons gezin, had ik heel veel aan het boekje ‘De vegetarische student’. Daarin stonden tips en recepten voor één persoon met een kleine beurs. Ik maakte een koolhydraatarme variatie op het recept daaruit voor tofu burgers.” Dit is voor ons enorm herkenbaar, wij hebben ook al menig favoriet recept omgebouwd tot een koolhydraatarme versie. 

Invriestips van Ria

Als je niet vaak tomatenpuree gebruikt, vries de rest dan in een ijsblokjesvorm in (zie foto 2). Doet ze trouwens ook met citroen- en limoensap en rasp. En met slagroom in hoeveelheden van 50 ml. Heel handig!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Koolhydraatarme tofu burgers
Koolhydraatarme tofu burgers

Zo maak je koolhydraatarme tofu burgers, van Ria

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Koolhydraatarme tofu burgers

5 van 1 stem
Koolhydraatarme tofu burgers
Door: Ria
De koolhydraatarme tofu burgers van Ria zijn niet alleen heerlijk om warm te eten bij de maaltijd, maar ook als koude snack tussendoor erg lekker als je flauw bent.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 6 min
Rusten 5 min
Totale tijd 21 min

Voedingswaarde

Per stuk (1 portie = 2 stuks)
kcal 87.95 koolhydraten 0.95 geiwitten 4.93 gvetten 6.82 gvezels 1.73 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 burgers

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Wring de tofu goed uit tussen je handen en prak fijn met een vork. Meng samen met de tomatenpuree, sojasaus, psylliumvezel, eidooier en lijnzaad. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Laat 5 minuten rusten om het vocht te binden.
  • Bak de tofu burgers op middelhoog vuur aan beide kanten 3 minuten tot ze mooi bruin zijn.
  • Niet alleen heerlijk om warm te eten bij de maaltijd, maar ook als koude snack tussendoor erg lekker als je flauw bent.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:Scroll naar boven