Ria stuurde ons vorige maand een heel leuk recept voor deze koolhydraatarme tofu burgers. Ze zijn beslist niet alleen heerlijk om warm te eten bij de maaltijd, maar ook als koude snack tussendoor erg lekker als je flauw bent. Ria maakte zich een beetje zorgen of de burgers wel fotogeniek genoeg zijn. Nou oordeel zelf, maar wij vinden het het er prima uitzien hoor! De burgers bevatten 0.95 gram koolhydraten per stuk, eet er bijvoorbeeld twee bij een hoofdmaaltijd.
Verder schrijft Ria: “Toen ik zo’n vijfendertig jaar geleden vegetariër werd, als enige in ons gezin, had ik heel veel aan het boekje ‘De vegetarische student’. Daarin stonden tips en recepten voor één persoon met een kleine beurs. Ik maakte een koolhydraatarme variatie op het recept daaruit voor tofu burgers.” Dit is voor ons enorm herkenbaar, wij hebben ook al menig favoriet recept omgebouwd tot een koolhydraatarme versie.
Invriestips van Ria
Als je niet vaak tomatenpuree gebruikt, vries de rest dan in een ijsblokjesvorm in (zie foto 2). Doet ze trouwens ook met citroen- en limoensap en rasp. En met slagroom in hoeveelheden van 50 ml. Heel handig!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarme tofu burgers, van Ria
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarme tofu burgers
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g tofu, ½ blok uitgewrongen netto gewicht (biologisch van AH)
- 25 g tomatenpuree
- 2 tl sojasaus, type tamari – minder zout
- 2 tl Italiaanse kruiden, of tijm of wat je lekker vindt
- 1 el psylliumvezel
- 1 eidooier
- 1 el lijnzaad, gebroken
- 15 ml olijfolie, om in te bakken
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Wring de tofu goed uit tussen je handen en prak fijn met een vork. Meng samen met de tomatenpuree, sojasaus, psylliumvezel, eidooier en lijnzaad. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Laat 5 minuten rusten om het vocht te binden.
- Bak de tofu burgers op middelhoog vuur aan beide kanten 3 minuten tot ze mooi bruin zijn.
- Niet alleen heerlijk om warm te eten bij de maaltijd, maar ook als koude snack tussendoor erg lekker als je flauw bent.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet